Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Računovodstvo Vezana knjiga računov in številčenje

Vezana knjiga računov in številčenje

Živjo,

Sem nova v podjetništvu. Imam s.p. in do sedaj so mi vse stranke plačevale preko nakazila na trr (tako da nimam davčne blagajne). Sedaj pa imam eno, ki želi plačati v gotovini, zato sem kupila vezano knjigo in jo tudi potrila. zatakne pa se mi pri številčenju računov – ali moram slediti kakšnemu predpisanemu sistemu ali pa je dovolj, da si sama izberem sistem (npr. 1/2019)? Na internetu nisem zasledila točnih podatkov, vem pa da so lahko precej visoke kazni, v kolikor so računi napačno oštevilčeni.

Za vsako pomoč bom hvaležna!

Lazje ti je ce uporabis fursovo mini blagajno, pa izdas pravi davcno potrjen racun, kjer je ze furs poskrbel, da je vse v redu.

Ce se ti ne da zaje*avat s tem, se zmeni s stranko, da ji izpolnis upn, pa ga placa na posti/banki, ti pa daj tista 2eur popusta za strosek UPN-a.

Pozdravljeni,

Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR) pravi:

(4) Številka računa mora biti za namene postopka potrjevanja računov in izdaje računa sestavljena iz treh delov, in sicer:
1. oznake poslovnega prostora zavezanca;
2. oznake elektronske naprave za izdajo računov in
3. zaporedne številke računa.
(5) Zaporedne številke računov iz 3. točke četrtega odstavka tega člena si morajo vsako poslovno leto slediti v neprekinjenem zaporedju po vsakem poslovnem prostoru zavezanca ali po elektronski napravi za izdajo računov v poslovnem prostoru zavezanca.
(6) Zavezanec predpiše pravila za dodeljevanje zaporednih številk računov, naredi popis poslovnih prostorov zavezanca in dodeli oznake poslovnim prostorom zavezanca v internem aktu. Zavezanec mora interni akt sprejeti pred začetkom izdaje računov pri gotovinskem poslovanju. Zavezanec interni akt predloži v postopku nadzora na zahtevo davčnega organa.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Pozdravljeni,
Mi lahko kdo pove kako je s številčenjem pri vezani knjigi računov. Ravno bom začela z novo knjigo pa ne vem ali številčim najprej od prejšnje ali moram zato ker je nova knjiga pričeti z 1?
Hvala!

Pozdravljeni,

s številčenjem nadaljujete, zakon pravi: Zaporedne številke računov iz si morajo vsako poslovno leto slediti v neprekinjenem zaporedju po vsakem poslovnem prostoru zavezanca ali po elektronski napravi za izdajo računov v poslovnem prostoru zavezanca.

Lep pozdrav,

Sabina

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close