Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek vi tole, jaz tole …

vi tole, jaz tole …

Ko že toliko razpravljamo o tem in onem, mene jezi, da je vsaki dve leti ista pesem. Nemogoče je spremljati volilno bitko kandidatov. Podnapisi za gluhe so le edinole na TV SLO in še to je popačenka, brez repa in glave. Kaj si naj mislim o posameznem kandidatu? In kaj naj mislim o tem, kaj je ustavna enakopravnost, ko pa ne moremo gluhi dobiti informacij?

V tem primeru gre za kršenje osnovnih človekovih pravic. Tudi gluhi imate pravico biti obveščeni, se popolnoma strinjamo. E in to je odraz naše demokratične države Slovenije, kako poskrbi za svoje državljane, ki so na nek način že tako odrinjeni na rob. Predlagamo, da o tem obvestite tudi Varuha človekovih pravic. Saj so vaše pravice, ki so vam zagotovljene z Ustavo, ki je najvišji akt v državi nesporno kršene in to grobo. V celoti vas podpiramo in žal nam je, da se vas nanek način tako odriva na rob. Pojdite na volitve in volite za tiste, ki so v svojem programu tudi zapisali, da bodo mogoče kaj naredili na tem sli sorodnem področju. Kolikor smo mi pregledovali programe raznih strank, tega v programih skoraj ni bilo zaslediti, razen nekaj izjem.
Lep večer in vse najlepše še naprej.

Dobra ideja, samoimamo problem ker si naš ombudsman še ni zapel srajce…

Bo kmalu nov varuh ali varuhinja, pa bo morda bolje, samo ravnokar sta dva odstopila od svoje kandidature.

Na tokratnih TV soočenjih ni prevajanja za gluhe zato, ker glavni prevajalec kandidira za mestni svet, pa ga je TVS po hitrem postopku ukinila. Kaj zato, če gluhi ne morejo slediti volilnim (in še vsem drugim) oddajam – glavno, da so se znebili nekoga, ki kandidira na napačni listi. Me res zanima, če bi prevajanje ukinili tudi v primeru, da bi bil človek na kateri od list, ki podpirajo Arharja (in za katerimi stoji Stane Granda).?!?

Tolmačev v Sloveniji je čisto dovolj, zakaj pa so podnapisi sploh obupni? Raje se vprašajte, kaj to pomeni? Država plačuje te storitve, ki pa niso dobro opravljene; misleč, da je poskrbela za gluhe, kakšna pa je kvaliteta, je drugo vprašanje.

New Report

Close