Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek vic tisočletja

vic tisočletja

Citiram “Life”:
….”Kralj takratne Kraljevine SHS je s hitlerjem sklenil zavezništvo. Kar je pomenil da je bil MIR. Pol so se pa eni kreteni (partizani) odločl da bojo napadl Nemce in Nemci so udalr nazaj.”

Popolna resnica.

Jugoslavija se je pridružila Silam osi, če še ne veš.Potem pa se je, po angleškem hujskanju, v Jugi pač “desio narod”.In Nemci nad našim dešavanjem naroda niso bili navdušeni, vdrli so, nam razjebali državo in to je to.

Ampak glavno, da smo se mi špilali junačine.Četudi za ceno na tisoče ubitih rojakov.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ti povem še enga? Pelji se na zahod. Ko prideš do obzorja, se ustavi in poglej v prepad

AHAHAHAHA

ja, Nemci so bili napadeni… LOL…
in ja, Nemci ne bi napadli… LOL…
btw… Nizozemsci so se tudi zelo veselili njihove okupacije… pa še kdo…. LOL

Nizozemci*… da se ne boš vtaknil v tipkarsko napako, Spider

nemci bi jugo v vsakem primeru napadli, ker so potrebovali krit hrbet in zagarantiran dostop do naftnih vrelcev v romuniji.

ampak so zaradi napada na jugoslavijo napadli rusijo dva meseca kasneje, kot načrtovano (mimogrede, z rusijo so tudi imeli pakt o nenapadanju, pa so ga prekršili).

obstajajo špekulacije, da jim zaradi tistih dveh mesecev, ki so jim zmanjkali, ni uspelo izvesti blitzkriega v rusiji, ker jih je prej ujela zima. mogoče bi se cela druga svetovna vojna odvijala čisto drugače, če bi nemčija ne napadla jugoslavije.

poleg tega so se nemci na vojno z jugoslavijo pripravljali kar dolgo, ker so imeli točne načrte vseh obrambnih objektov v jugoslaviji. Jugoslavija je odstopila od pakta konec marca, nemci so napadli 6 aprila, v roku dveh tednov pa niti nemcem ne bi uspelo pripraviti in izvesti napada.

spider, če hočeš špekulirat o zgodovini, jo moraš tudi poznati.

*****Jugoslavija se je pridružila Silam osi, če še ne veš.Potem pa se je, po angleškem hujskanju, v Jugi pač “desio narod”.In Nemci nad našim dešavanjem naroda niso bili navdušeni, vdrli so, nam razjebali državo in to je to. *******

In kje je v tej zgodbi kralj in partizani, ki so omenjeni v prejšnji verziji?

Me veseli da vas moji posti zabavajo. Žal pa mi je da vas zabavajo sam zato ker ste neumni in ne razumete kaj vam hočem z njimi povedat.

Avtor: kaj tako smešnega pa že dolgo ne
ja, Nemci so bili napadeni… LOL…
in ja, Nemci ne bi napadli… LOL…
btw… Nizozemsci so se tudi zelo veselili njihove okupacije… pa še kdo…. LOL

Nizozemsko so itak najbolj sesul zavezniki med osvobajanjem Evrope. Za svobodo so potrebne žrtve pač.

ja pa Ariadne mal razmisl kaj pišeš. Če ne bi blo partizanov bi hitler zmagu 2. svetovno vojno. Js sm pa zlata ribica, ki izpolni tri želje.

najprej dobro preberi kaj kdo piše, pol se pa usajaj

jaz o partizanih sploh nisem pisala. Ko so nemci delali blitzkrieg po jugoslaviji, jih še sploh nikjer ni bilo.

še boljše pa bi bilo, da ne debatiraš o stvareh, o katerih ravno ne veš kaj dosti.

točno, kratko in jedrnato.
“špil” junačin pa se je nadaljeval še 45 let in še danes, 15-16let po koncu “špila”nismo spoštljivo pokopali teh žrtev.

vsi so imeli svoje igre, mi, NDH, Vojvodina (Madžarska), Bolgarija in Nemci se maja l.41 še niso bali “naguzavanja od zadaj” in strahu za pot v Romunijo.

Da, da, pa kaj ste vi vsi tako stari, da točno veste, kaj se je takrat dogajalo. Tudi zgodovino pišejo zgodovinarji, od katerih se eni nagibajo na eno stran, drugi na drugo, vsa čast neopredlejenim zgodovinarjem, pa je zgleda tudi teh zelo malo.
To prerekanje se ne bo nikoli končalo, ker je zelo podobno onemu stavku, kaj je bilo prej, kura ali jajce.
Bom vam povedal primer iz mojega življenja. Imel sem sošolca, ki me je tepel občasno od prvega do osmega razreda, podje**val , kjer je bilo možno, poniževal, se delal norca, dokler po končani OŠ pri nekem pretepu nisem ponorel in ga zlomil skoraj do bolnice. Kdo je tukaj kriv in kdo je po vašem nasilnež, jaz ali on.

New Report

Close