Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Visoka vročina, pomagajo le svečke Voltaren a sprožijo kakanje?!

Visoka vročina, pomagajo le svečke Voltaren a sprožijo kakanje?!

Naš dveletnik ima ze nekaj dni visoko vrocino, je dobil antibiotiki, pri znijanju vročine pa pomagajo le Voltaren svečke (polovička), a že dvakrat se mi je zgodilo, da je malo po tistem, ko sem mu dala svečko v ritko, moral kakati in je stopljeno izkakal. Kaj naredite ve? Je še kakšno tako učinkovito sredstvo za zbijanje, pa ni v obliki svečk?
Hvala!

Razen sirupa calpol ali zrnc daleron junior, ki pri nas zelo pomagajo, ter vseh domačih ukrepov (kopeli, hladne obloge), nimam drugega nasveta. Če je otrok dobil antibiotik, vročina pa še vedno traja, je zdravljen napačno in se raje vrnita k zdravniku. V nedogled vročino zbijat ni nobena rešitev in voltaren ni ravno mačji kašelj!! Čimprejšnje okrevanje!

Če ima naš dvoletnik visoko vročino, s Calpola preskočimo na sirup Naprosyn.

Srečno!

Kaj pa na rezine narezan krompir? Moji tamali je samo to pomagalo. Nobena svečka ji ni zbila vročine (39.6). Pa mi je ena kolegica rekla, da naj dam čez noč v nogavice krompir. In resnično ji je zginila vročina. Pred tem smo se z vročino ubadali dva dni (noč in dan). Po “krompirjevi terapiji” je bila kot nova (36,3). To sem tudi povedala zdravnici in mi je odvrnila, da če bi več staršev posegalo po naravnih sredstvih, bi bile čakalnice veliko manj polne.

LP, Bani

Imam enake probleme, vendar pa sem poklicala enkrat v lekarno in mi je prijazna farmacevtka povedala, da če svečka zdrži vsaj ene dvajset minut tudi že prime, pa čeprav jo najdeš v kakcu. In je imela prav.
Otroku sodelavke pa je po alergiji na Voltaren zdravnica predpisala tudi glede na to, da je otrok star dve leti Naprosin.

naprosyn sirup – nisem pa prepričana, če je primeren za dvoletnike.

New Report

Close