Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vlada in kurbir

Vlada in kurbir

mi se tukaj nekaj nesmiselno jajcamo in nekaj naivno pričakujemo v bistvu sami sebe osmešujemo…..ves družbeni standard in del osebnega, pa je na psu.
bistvo vsega je produktivnost in dobra organiziranost državne uprave, ustanov, javnih zavodov, državnih podjetij, sodstva….privat podjetja se tako trudijo

vsak k**** je lahko menedžer z vrhunsko plačo, korupcije, kupi podkupljivih nadzornikov in uprav, katastrofalno visoke plače direktorjev javnih zavodov,odpravnine, nastavljene odpravnine,verižne službe sami sebi namenjenih in razmnožujočih si in sebi pomembnih birokratov.

ko bi vso to pi*karijo sešteli, bi bil družbeni in osebni standard višji,
nivo odnosa v organizaciji tega kar se je zavedal minister VIRANT pa smo tako videli….torej,
v bistvu je ogromno voluharjev in od “spodaj” načenjajo vlado, vsako vlado bodo.

to so posledice komunizma.

pa če pustimo to
in če bi vsi mi ostali “naivneži”, vsaj znali opazovati premično in nepremično, množiti in seštevati bi lahko imeli drugačne sodbe in poglede.
človek nima predstave o velikih količinah (denarja, mas, časa) in si jih ne zna predstavljati in tu nas politika nesramno “farba”.

z eno besedo, politika je kurbir, da ne rečem kurba.

se popolnoma strinjam, zato je prejšnja vlada padla in bo današnja tudi.

vlada, ki se bo upala poseč na to področje in narediti red bo prva resna vlada, ki ji bo mar za državljane in dobrobit Slovenije.

če beremo predvolilne programe imajo vsi po vrsti spremembo plačne politike (ki je najpomemnejša za državljane), a nikoli je nobena vlada ne upa začet, niti si ne upa začet spreminjat določenih zakonov, ki bi vso to dogajanje lahko preprečili.

ne strinjam se le v tem delu kjer praviš, da je to posledica komunizma.

ne , ne more biti, že dolgo ne živimo več v pravem komunizmu in sama komunistična ideja je dobra, ljudje so tisti ki jo pokvarijo in tako kvarijo danes tudi naš nov sistem, ki je prej ena sama velika anarhija in ni podoben nobenemu pravemu sistemu.

hja denar je slast in oblast, tega se zaveda vsaka vlada ali politična stranka, zato tudi pravimo da je politika kurba, saj se prodaja tistim, ki imajo denar.

mislim, da v kolikor komunizma ne bi bilo, bi bili v neki kontinuiteti odnosov sličnih v Avstriji.
odnose smatraj tako v politiki in tudi odnose delodajalec/delavec.
kako bi le naj nastali in se obdržali, ko ni podlage, saj je komunizem vse poteptal in ostalo je nič ali zelo malo tistih komunistov, ki se tega zavedajo.

komunist JJ se pretvarja, nepolitično politični Kučan pa se tega zaveda.

mi ovce pa za njimi. morgen.

v Slo ni strank, so “fuehrerji” ni zrelosti mase, mi se gremo politiko tako:
kakor, da jaz vsako uro frančeka, tebe, ali ti mene…
namočim in držim tri minute pod vodo, pa zopet not in ven.8 ur tako.
energija se ne troši racionalno.

Če govorimo o povojnem sistemu kot o diktaturi, potem je kontinuiteta še kako bila. Očitno pa enim predstavlja problčem le to, da tisti na vrhu niso bili “prave” barve.

eh, ne da so barve problem, saj se v končni fazi človek navadi na “batino”,
sploh, če si v takšni pizdariji preživel večino življenja.

jaz vidim težavo v vztrajnosti na rdečo barvo takšnih kot si ti in ne nekih, ki so spregledali in se borijo za spremembe.(MK, JJ)
komunizem ni padel zaradi vas komunistov in ste vi sprovajali kao demokracijo, vi ste to morali, saj bi vas drugače mi ostali nekomunisti “požrli”, ne vem kje in kako in če poznaš dogajanja v tovarnah z tisoč in več tisoč zaposlenimi…
kakorkoli rdeče barve narod in delovni ljudje niso nikoli sprejeli in je nikoli ne bodo.

Torej, če te prav razumem: pomembne so spremembe, samo da so. Vseeno kakšne. Demokracija je zgolj drugotnega pomena. Če je tako in če moram izbirati med diktaturami, potem mi je rdeča bolj pri srcu (glede na izkušnje). Spremembe, za katere se je zavzemala ta vlada pa me bolj spominjajo na demokracije kakšnih severnoafriških držav ali morebiti Hrvaške še za časa Franceka (“odlučit ćete se demokratski, pa makar vas sve nabili na kolce”).

Prav zanimivo: Slovenija kot največja banana republika v Evropi, (morda razen Estonije) in Boom, tebi gre nekaj v nos “Hrvaška za časa Franceka”… A živimo pa v Evro-Zimbmabveju!

Saj Mugabe ne bo več dolgo :-)))

New Report

Close