Vlada Janeza Janše
Od te vlade se je pričakovalo , da bo naredila čudeže čez noč. Tako je tudi pričakovala ob prevzemu oblasti. A streznitev je prišla zelo hitro. Kar koli se je hotelo narediti je nekdo blokiral njihov poizkus. Vsi samo govorijo da je treba nekaj narediti, vendar v drugi branži, samo pri njih ne.Pa se to tiče zakonov, plač ali česar drugega.Z nezaposlenimi pa ne bom sočustvoval dokler bo treba toliko tujih delavcev najet za dela pri nas.Za ustrezno socialo je pa država prerevna, da bi bila lahko ta učinkovita.Kdorkoli bo že prišel naslednje leto na oblast ga boste po enem letu že zelo popluvali.
mml, v kateri naši tovarni pa lahko navadni delavec zasluži 1.000,00 €?
Mislim, da ne veš, o čem govoriš! Takoj ti pošljem kar nekaj kandidatov, ki bi radi delali … zaposlitve pa ne dobijo.[/quote]
Ah, takih kandidatov imamo na pretek. Ko pa vidijo, da je delo v treh izmenah tudi v nedeljah in praznikih (dodatno plačano) in da je delo ob stroju, potem se jih večina obrne pri vratih in raje čakajo na “boljšo” priložnost.
Navadni delavec, brez posebne izobrazbe, začetnik od začetnika, z neverjetno lepo možnostjo po izobraževanju in napredovanju (zaželjeno!!!), v urejenem delovnem okolju in v stabilnem industrijskem podjetju dobi pri nas v ŠTARTU 700 €. Aja, da ne pozabim omeniti regresa, božičnice, 13 plače, dobička…
Ni šans, da bi jih dobili toliko, kolikor jih potrebujemo.
Saj ti je oproščen. Važno je, da si le spregledal, da “verska fanatičnost” lahko pripelje celo do blaznosti. Čuvaj se. Ko boš pa zopet pri pravi, pa le kaj pametnega napiši.[/quote]
Uh, eni so pa zelo pametni, nezmotljivi, natančni, pa tudi versko blazni, da takoj ugotovijo, da ni več sobota, ampak že nedelja, čeprav je šele 00,17 prek polnoč.:-)))))) Ha ha ha, vse jim pride prav, če nisi zaželjen.
Nezmotljivi so tudi pri izbiri imena, pod katerim pišejo.:-)))
To pa drži, ekonomist nisem. Ali me to diskvalificira ? Potem bi morali biti vsi tiho, ker dvomim, da so vsi tukaj FDVjevci, da bi bili kompetentni razglabljati o politiki.
Debato o učinkih vlade na gospodarstvo sem že enkrat predelal ~ sicer se ne spomnim, na katerem forumu, ker je že nekaj let nazaj. Ali je vlada “kriva” za gospodarsko rast ali ne ? Izkaže se, da mnogokrat tisti, ki vehementno poudarjajo, da vlada pri gospodarstvu nima nič zraven, obenem zatrjujejo, kako vlada uničuje, kontrolira, ipd. gospodarstvo. Pač odvisno od debate (gosp. rast, sociala, itd.) brenkajo drugačne tone. Nekonsistentnost je dobra vrlina predvsem tistih, ki nenehoma kritizirajo oblast, ne glede na to, kdo je v vladi, kaj je naredil in kaj namerava početi.
No, trije mandati al kolk so malo preveč samo za kozmetične popravke, se ti ne zdi? Pa nisem ldsovka-da ne boš mislil.
Kar počne ta vlada, je katastrofa. Kaj je počela prejšnja, je tukaj čisto nepomembno in se mi zdi smešno, ko ob kritikah sedanje vlade vlečejo na dan grehe prejšnje. Kakšno zvezo ima to? Ta vlada je bila izvoljena zato, da bo delala bolje. Pa dela bolje? Ne!!! Njen glavni cilj, ko je prišla na oblast, je bil očitno podrediti si vse, zamenjati vse in si zagotoviti še en mandat. Volivce je ujela na limanice reform, ki jih potem ni bilo od nikoder in so zdaj že bogve v katerem zaprašenem arhivu. Pa mi povej, kaj je naredila ta vlada, da je vredno omembe? In to v dolgih dveh letih in pol. Kaj je naredila takega, da bi ta narod živel bolje? Kaj?
Ko je pred leti za pol leta opozicija prevzela vlado je nastavla v vladnih službah svoje ljudi in takrat so jo vsi napadal. Ko je stara garnitura po volitvah zopet prevzela oblast je prvo kar je naredila zamenjala vse ljudi ki so bili nastavljeni od prejšne vlade in to je bilo pa čisto vredu.Levica lahko dela vse brez zakonskih podlag in menja in nastavlja svoje ljudi sedanja vlada pa naj bi za vsako legitimno menjavo vprašala najprej levico. Ko se nastavi v športnem klubu nov trener si ta izbere svoje ljudi ki mu bodo pomagali izpeljat zastavljene cilje. Gre za to da rabiš na določenih mestih pač ljudi ki jim lahko zaupaš. naslednje leto ko bodo volitve in če bo prišlo do zamenjave na oblasti po da najprej zamenjala vse kadre sedanje vlade. Bodi sigurna da se bo to zgodilo.
Ne vem pa v čem je sedanja vlada tolk slabša od prejšnih.Sodni zaostanki , neustrezno zdravsto, zaostala infrastroktura in še pa še bi se lahko naštevalo.Vse to se vleče že desetletja in nihče nič ne naredi.Če bi hotel to rešiti bi bili potrebni drastični rezi v vse strani tega pa si nihče ne upa ampak se samo kupuje socialni mir.Me prav zanima če bi si Pahor upal svoje sodnike kaznovat za malomarnost pri delu? Malo morgen. Vrana vrani ne izkljuje oči.
Po moje so boljši kot prejšni in zato bodo dobili moj glas tudi na volitvah. Tvoja legitimna pravica pa je da voliš tistega ki mu bolj zaupaš.Pa premisli ali boš zaupala ljudem, ki so te 50 let okoli prenašali in kradli oz.živeli na naš račun njihov podmladek pa nam zopet hoče vladat.Tvoja odločitev.
Se popolnoma strinjam. Sem enakega mnenja.[/quote]
Saj ta vlada je daleč boljša od prejšnih LDS. To psihozo po slabem vladanju so ustvarili mediji, ki je podobna tisti, ko so vrgli Peterletovo in Bajukovo vlado. Saj nobena teh ni vlad ni padla, ker bi slabo vladali. Pač v tej vladi je moteč člen NSI, prej pa je bila SKD. Psihozo so ustvarili na napakah prejšnjih LDS vlad. Povprečen apolitičen državljan tega ne more registrirati. “Živel” kulturni boj.
Benaflek. To je tvoje mnenje, do katerega imaš vso pravico. Seveda pa imam tudi jaz pravico do svojega mnenja.
Moje mnenje pa je, da je ta vlada daleč od tistega, kar je obljubljala, da so kar hitro pokazali svoj pravi obraz. Ta vlada se po večini ukvarja sama s seboj, z zamenjavo ljudi, revanšizmom ipd. Konkretne stvari in pozitivne spremembe jih ne zanimajo. Že več kot dve leti slišimo samo “kriva je prejšnja vlada”.
Zame je taka vlada slaba, pa naj pripada katerikoli opciji.
Pa kljub metanju polen pod noge, demagogiji ob soočenjih uspeva tej vladi izboljševati stanje ljudi.
BELOKRANJCI BODO DOBILI VODOVOD!
Kje ste, da boste to popljuvali in kritizirali? Janši ni vseeno za ljudi. Sliši jih in kar obljubi tudi stori. Ne samo, da je izreden in preudaren lider,je tudi zelo dober človek. Eni so pa nasprotno, hladokrvno so nam naložili obvezne nalepke, da so sami fino zaslužili.
Človeka spoznaš po drobnih dejanjih. In odkar imamo to vlado je narejenih poleg drugega veliko drobnih stvari.
NAROBE S TO VLADO JE EDINO TO, DA SE NE HVALI.
Narobe s to vlado je edino to, da se ukvarja z drobnimi (nepomembnimi) stvarmi (kot so razno razne nalepke, pa vaški vodovod …) s tem pa preusmerja pozornost od pomembnih stvari.
Se strinjam, da dobi ena vas vodovod, prav, zakaj pa ne. Vendar to ni tako pomembno za danes in prihodnost Slovenije
Prvenstveno pa se sedanja vlada ukvarja z aferami, obtožbami, razčiščevanji za 50 in več let nazaj …. Namesto da bi šli naprej, se vračamo v preteklost.
Po moje je to narobe s to vlado in zato je nujna čimprejšnja zamenjava.