Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vlada za ene, vlada za druge

Vlada za ene, vlada za druge

Ko berem tele predvolilne bruharije tu gor, predlagam: imejmo eni eno vlado, drugi pa drugo.
Jaz bi imela tisto, ki mi je že dala vrtec zastonj za dva otroka, pa hčerki brezplačno malico v gimnaziji, pa vinjeto, pa ki je uvedla državljansko vzgojo in etiko v šole, pa dala tudi obiskovanje glasbene šole med obvezne izbirne predmete, pa ukinila šolski uspeh pa še in še. Zame same lepe stvari.

Vi pa imejte tiste, ki so 12 let uničevali gospodarstvo in ki se vam danes smehljajo s plakatotv, se vozijo po obleke z zasebnimi letali v Milano, živijo na več 100m2 itd. pa bodite prepričani, da je to najboljša mogoča izbira. lahko pa nas na drugi strani malo manj sovražite – boste bolje spali.

Tudi meni je všeč tvoja vlada in se ti pridružujem !

A dej no. Tole tvoje pa ni bruharija. Zastonj vrtec za dva otroka, brezplačna malica itn. Na čigav račun?

Se pridružim prvi vladi. Mi ne bi veliko manjkalo!

Na čigav račun? kakšno vprašanje pa je to? Vsi plačujemo davke. Ona je vsaj poskrbela, da Slovenci ne bomo izumrli, očitno ima 4 otroke. Bravo! A ti imaš pa raje vlado, ki uvaža tujce, da se boš ti na starost lahko grela? Kako ste ene brez pameti in osnovne presoje.

Če bi volila po srcu, bi volila levico, ker pa volim po pameti, bom podprla reforme, ki jih je naredila dosedanja vlada. Ker so me prepričali, da vedo, kaj delajo in delajo dobro. Upam, da bodo še naprej.

Če je šlo tole iz davkov, ne vem zakaj se je vrtec neposredno po tem ukrepu podražil.

A je spet treba eni razlagat, da ceno vrtcev določajo občine in ne država? Naredi povezavo, pa ti bo jasno – ali pa tudi ne.

Vrtci so se na ta račun podražili, pa še bolj se bodo. Vinjete so samo začasne. Obeta se satelitsko cestninjene (od taiste vlade), pa boste spet v dreku.

Je pa Janševa agitatorka spet na delu. A bi lahko bila še bolj prepoznavna?

Saj ti tudi ne moreš skriti, za koga navijaš. pa zakaj bi se pretvarjali?

Kar se vrtcev tiče: ja, drugi otrok zastonj, pa prvi zato toliko dražji. Lari fari….

Dobre slo firme ena za drugo v maloro: Paloma, IUV, Mura

Jaz sem se prej zastonj v službo vozila po obvoznici, zdaj sem morala pa vinjeto kupit

Cene prehrambenih izdelkov vrtoglavo naraščajo

Bruh

Ja pa razložite mi še, vsi ,ki imate tako dobro mnenje o sedanji vladi, zakaj rekordno število ljudi živi pod pragom revščine. Vi očitno ne. Samo da imate vrtec za svoje sončke zastonj pa ste zadovoljni. Blagor vam.

Jaz bi se tudi s tako vlado strinjala, če bi vsako leto kaj premaknila, ne le v volilnem letu. Kako so šle pa cene (vas nič denarnica ne boli, ko greste po kruh, mleko in meso?) in inflacija gor, se pa pozabi omenit. Plus dobijo idejo, oni sprejmenjo vinjete, tisti ki so zadolženi za izdelavo celega sistema za vinjete, pa garajo dan in noč, ker morajo do 1.7.2008 to izpolnit. Sprejmejo brezplačen vrtec za 2. otroka, kako bodo pa to občine in vrtci izpeljali zaradi velikega navala pa nikogar v vladi ne briga. Jaz se strinjam z vsemi temi pobudami, samo na kakšen način se jih izvrši, je pa katastrofa.
Jaz predlagam da vsako leto volimo, se bo vsaj kaj premaknilo.

LP

Koliko daš prostovoljno na mesec za tiste, ki živijo pod pragom? Stavim da nič. Potem ti jih tudi objokovati na glas ni treba.

Vem, da bi bilo bolje, če bi vsi živeli bogateje, vendar poznam pet primerov takih revnioh ljudi. Žal je povsod naslednje: alkohol, delomrznost, nenehne bolniške, totalen nered okrog hiše in še in še. Vem, niso vsi taki, ampak za vsako nesrečo v tej državi ni kriv predsednik vlade. To je pa že preneumno. Marsikomu lahko daš po tri državne pomoči (otroški dodatek, draginjski dodatek itd.) pa se mu ne bo nič poznalo, nekateri pa kljub temu spodobno živijo.

Ste pa res naivne , če mislite da vam bo Pahor zdaj cene v trgovinah kar znižal. Kresalka pa dala vrtec zastonj za vse otroke.

Bodite malo bolj realne, če se že oglašate.

Nisem vedela, da je po novem vlada ali celo sam Janša lastnik trgovinskih verig. Hudo!! In oni so cene navili, a ne? Za kartelene dogovore pri vas še niste slišali?

Jaz ko sem se javila, niti slučajno nisem mislila , da bo Pahor pa znižal cene,…, samo ne mi samo hvalit te vlade s stvarmi, ki so jih naredili LETOS!!! In ta vlada ima v EU rekordno inflacijo, cene življ. potrebščin so šle gor, ko je ta vlada vladala. Ne tega pozabljat. Kaj pa lani, predlani,…, se kdo spomni česa dobrega, naj mi napiše.
Dobro taktiko ima SDS, ni kaj, letos sprejmejo odločitve, ki ljudem pašejo, pol imajo pa 3 leta mir, 4. leto pa kaj naredijo.

zanima m ti kar stavi. Tudi jaz poznam ljudi, ki živijo pod pragom, pa ne gre za alkohol, nasilje,.. Pomagam po svojih močeh.

Itak pa ta debata nima smisla. Dobro ste me sprovocirale. Vidim da se pametne ne oglašajo (vsaj pod stalnim nickom ne).

Jaz imam slab spomin, povej mi eno dobro stvari, ki jo je naredila Ropova vlada, razen da je kupila tistega Falcona

A je spet treba eni razlagat, da ceno vrtcev določajo občine in ne država? Naredi povezavo, pa ti bo jasno – ali pa tudi ne.[/quote]

ja seveda
vlada je rekla, naj bodo vrtci brezplačni
občine, ki jih pa morajo financirati, pa od te iste vlade niso dobile nobenih sredstev, ki bi tak ukrep lahko podprle. in kaj so naredili, da niso ostali z luknjo v sredstvih?

povišali ceno tistim, katerim lahko zaračunajo.

taka je povezava:)
kdo je kriv za dražje vrtce. eh občina, kdo pa drug

Misliš tistega, ki ga je hotel potem nazaj Janša? :)))) Mater, se mu je kolcalo.

In koliko si močna?
Jaz sem namreč takim pod pragom pomagala samo enkrat, pa ne bom več nasedala javkanju.Službo imam tako, da odločam, koga zaposliti in koga ne. Ne veš, kolikokrat se mi zgodi, da ljudje pridejo na razgovor in v istem hipu povedjo, da raje ne bi vzeli dela. pa gre tudi za visoko izoražene, ne moreš verjet. Ko pokažem začudenje, mi nekatere brihtne mamice kar lepo povejo, da s socilanimi transferji toliko dobijo, da bi zaslužile samo 500 eur več, za to se pa ne splača 8 ur na dan delat. Itak. Tu so ti pragovi!

V naši občini se vrtec ni podražil.

Ja in tudi jaz sem si premislila. Po včeraj slišanem klobasanju in pluvanju levih, sem se odločila da grem volit in podprem Zofijo, ki kandidira v našem okraju!

Kot že rečeno, cene določajo občine.
Dobre firme: naštete so v dreku že 10 let, pod prejšnjo vlado so imele kritje, zdaj pa je resnica o nesposobnih direktorjih prišla na dan. Pač v slabem trenutku.
Ja, vsak po svoje. Jaz se vozim vsak dan iz kraja ddaljenega več kot 50km in mi je uvedba vinjet zelooooooo pocenilo vožnjo. Zakaj bi pa morali biti Ljubljančani v vsem na boljšem?
Cene prehrambenih izdelkov naraščajo po vsem svetu (ker bliskovito narašča prebivalstvo), tako da dvomim, da ima zdajšnja vlada kaj zaslug za to.
Nisi tako zabila avtorico posta, kot si misliš.

Lahko pa nadaljujem: pocenili so notarske, odvetniške storitve, vrste na UE so minimalne, delovni čas so prilagodili, z davčnio napovedjo zdaj nimamo nobenega dela več, uvedli so subvencije za delodajalce, i zaposlijo delavca, ki nadomešča žensko na porodniški in še bi se kaj našlo, sam nimam več časa…
Je pa še veliko stvari za naredit in v štirih letih je težko skidat sranje, ki se je nakopičilo v glavnem v 12 letih ene in iste vlade…Žal, taka so dejstva.
Ne trdim pa, da ta vlada ni naredila nobene napake in da ni zamudila nobene priložnosti. Ampak ogromno stavri se je obrnilo na bolje.

Ja, odvetniške tarife so pocenili? Dej nehi? Kdaj pa? Pa se ti je kredibilnost sesula v prah. Pojma nimaš, o čem sploh govoriš.

New Report

Close