Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vlada zaposljuje

Vlada zaposljuje

skrbi jo za ministrstva pod novimi ministri( take skrbi vlade v prenehanju mandata pa res ne vidiš pogosto), ker so bila stara podhranjena, jaojao!!!

hahaha, no pa vemo, kam bodo odšli vladini kadri, odpira namreč 56 novih delovnih mest, sam da jih ne bo potem pripisala novi vladi!:)))

http://www.siol.net/slovenija/novice/2008/10/zaposlovali.aspx

Ob tem je tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak na novinarski konferenci po seji vlade spomnil, da je vlada Janeza Janše prva, ki je obljubila znižanje zaposlenih v državni upravi in je to tudi uresničila. Tako se je število zaposlenih po njegovih besedah v skladu s skupnim kadrovskim načrtom od 1. januarja 2005 do 1. avgusta 2008 zmanjšalo z 17.924 na 17.669 javnih uslužbencev, to je skupno za 255 uslužbencev.

ja za 199, po sedajšnih razširitvah, je pa skrb za lažje delo novih ministrstev res hvale vredna!:)))

A imaš morda podatek, za koliko se je zmanjšalo zaposlovanje v državni upravi v obdobju vladavine LDS? Malo bi primerjali.Namreč samo en podatek ne pove nič.

Tlele pa ninej ne bo rekla hehehe.:-)))

kaj bi spet primerjal, Virantu je uspelo zmanjšati zaposlene v JU, ampak danes za 56 mest manj, torej 199!

pa saj je ta vlada vseskozi trobila, kako ji uspeva zmanjševati zaposlene, zakaj jih sedaj povečuje in s tem pomaga novi vladi, a???

kako se jim mudi pomagati, ejejej!:)

http://24ur.com/novice/slovenija/imamo-vsa-pooblastila.html

Ja res, kaj bi zdajle primerjali!! Nekomu je uspelo zmanjšati število zaposlenih za 199, pa ni kaj primerjati.
A lahko podatek, da bomo sploh kaj primerjali ali je to spet kar ena številka, pa si z njo ni kaj pomagati?

kaj boš primerjal, ministrstva so podhranjena, to so izvedeli sedaj in je potrebno pomagati novim ministrom, da začno delati nepodhranjeni!:)

lepa gesta stare vlade, pomagati novi z “dobrimi kadri”.

Tlele pa ninej ne bo rekla hehehe.:-)))[/quote]

Če rabiš kakšen komentar, se bojim, da ti tudi moj ne bo kaj veliko pomagal. Pa vendarle poskusim:

vlada je tik pred zdajci, ko je potrebno pospraviti predale in oditi, poskrbela, da bo 56 zvestih vojščakov imelo službo. Verjetno nobeno od 56 novih delovih mest ni ravno med slabše plačanimi. Ugibaj, kdaj bodo objavljeni razpisi za ta delovna mesta in kdaj bodo ta delovna mesta zasedena. Pir, ali pa še bolje, gajbo pira imaš v dobrem od mene, če bo kakšno od teh novih delovnih mest ostalo nezasedeno pred nastopom nove vlade.

Ker sem včasih bil tudi sam zaposlen v državni upravi pa prav dobro vem, koliko časa običajno traja od trenutka, ko se neko delovno mesto sprosti pa do takrat, ko je z izbranim kandidatom podpisana pogodba. Vsekakor veliko dlje od meseca ali dveh.

Kogar spomin še ni čisto zapustil, se bo spomnil podobne poteze t.i. Bajukove vlade, ko je morala spokati – takrat je kup zvestih privržencev čez noč dobilo službe v upravi – le da so takrat naredili napako in so ljudi zaposlili brez javnih razpisov in so reveži na koncu vseeno ostali brez službe. No, vsaj nekaj so se v teh letih naučili.

Kljub zgornji kritiki pa priznavam Virantu oz. aktualni vladi dosežek pri zmanjšanju javne uprave. Čeprav je 199 delovnih mest dokaj malo v primerjavi z vsemi delovnimi mesti v upravi, je dosežek že to, da se je trend bohotenja uprave vsaj obrnil. Čeprav je vprašanje, kako je bilo to zmanjšanje doseženo in ali je povsod tudi upravičeno.

Vsaka vlada bi v podobnem primeru ravnala enako, ta je bila pa prva odkar pomnim, da ni drastično povečala števila zaposlenih v JU.

Kar se pa pira tiče, bi mi sicer pasal, ampak ga žal ne bo. Tudi zato, ker imaš vsaj v tem delu čisto prav.:-)))

Vsaka vlada bi v podobnem primeru ravnala enako, ta je bila pa prva odkar pomnim, da ni drastično povečala števila zaposlenih v JU.
[/quote]

čeprav bi ti z veseljem ugovarjal, ti žal moram dati prav. Le da bi kakšna druga vlada to naredila verjetno manj opazno, manj štorasto . včasih imam občutek, da se Janša obnaša kot slon v trgovini s porcelanom – po tleh polno črepinj, Janša pa je prepričan, da tega ne bo nihče opazil (ali pa se vsaj spomnil do naslednjih volitev).

Vsaka vlada bi v podobnem primeru ravnala enako, ta je bila pa prva odkar pomnim, da ni drastično povečala števila zaposlenih v JU.
[/quote]

čeprav bi ti z veseljem ugovarjal, ti žal moram dati prav. Le da bi kakšna druga vlada to naredila verjetno manj opazno, manj štorasto . včasih imam občutek, da se Janša obnaša kot slon v trgovini s porcelanom – po tleh polno črepinj, Janša pa je prepričan, da tega ne bo nihče opazil (ali pa se vsaj spomnil do naslednjih volitev).[/quote]

druge vlade so pričakovale ali vsaj niso bile prepričane v svojo zmago, pa so to počasi in neopazno počele. Ta vlada pa je bila 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana v svojo zmago in če bi zmagala teh delovnih mest sploh ne bi potrebovala.:)

čeprav bi ti z veseljem ugovarjal, ti žal moram dati prav. Le da bi kakšna druga vlada to naredila verjetno manj opazno, manj štorasto . včasih imam občutek, da se Janša obnaša kot slon v trgovini s porcelanom – po tleh polno črepinj, Janša pa je prepričan, da tega ne bo nihče opazil (ali pa se vsaj spomnil do naslednjih volitev).[/quote][/quote]

druge vlade so pričakovale ali vsaj niso bile prepričane v svojo zmago, pa so to počasi in neopazno počele. Ta vlada pa je bila 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana v svojo zmago in če bi zmagala teh delovnih mest sploh ne bi potrebovala.:)[/quote

Ja prav imaš. LDS je bil pred štirimi leti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričan v zmago. Po porazu pa zaradi šoka ni pravočasno prišel k sebi, da bi še kakšno zasral za slovo.
Je pa tole sprejemanje v službe vsaj čuden če ne nelogično. Tako so se postavili v pozicijo ostalih LDS-ovih vlad in njihovega delovanja. Žalostno.

Saj je vse z javnimi razpisi. Virant je zmanjša upravo, to je res.

New Report

Close