Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vlado Miheljak je v Mladini Janezu Janši predlagal, naj si poišče kakšen drug poklic

Vlado Miheljak je v Mladini Janezu Janši predlagal, naj si poišče kakšen drug poklic

Profesor na Fakulteti za družbene vede (FDV) Vlado Miheljak v zadnji izdaji Mladine v intervjuju podaja mnenje predvsem glede premiera Janeza Janša ter njegove politike. V enem izmed odgovorov pravi “niti ne čutim potrebe niti se ne čutim kompetentnega, da bi bil Janšev svetovalec, če pa bi to resnično bil, bi mu že zdavnaj svetoval, naj si najde kakšen drug poklic. Ali naj si odpočije. Za dalj časa”.

Janševo zmago leta 2004 pripisuje Miheljak spremembi političnega sloga. Po njegovem mnenju se je Janša “spremenil” v Pahorja, kar je ljudi fasciniralo. “Po nekaj tednih pa je postalo jasno, da je bila vse samo mimikrija,” še pravi in meni, da Janša ni “dojel”, da ni v opoziciji ter da mora prevzeti drugačen slog političnega delovanja.

Glede tajkunov se zdi Miheljaku “stvar preprosta”. Premiera naj bi po njegovem mnenju neoliberalci že zdavnaj zapustili. Zato je Janša izbral vojno, boj, polje, ki mu je najbolj domače. Boj proti tajkunom deluje putinovsko, pravi Miheljak in dodaja, da “če je kdo zares tajkun, so to tisti, ki so strahovito obogateli s trgovino z orožjem. Teh Janša ni uvrstil na seznam.”

Tudi do Pahorja je Miheljak kritičen. Zanj trdi, da je predvidljivo nepredvidljiv ter da vsako programsko točko podredi ozkim interesom samopromocije.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/285845/

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

New Report

Close