Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vojna – kaj je to?

Vojna – kaj je to?

Občutek imam, da se praktično nihče ne zaveda kaj je to vojna. Zaradi tega tudi splošno zgražanje nad ugotavljanjem posledic vojne in povezovanje tega s politiko kar pa je seveda totalni nesmisel. Vojna ni politika! V vojni nihče ne odločana kateri strani bo, niti ne hodi na volišča niti na referendume. V vojni si ali nisi, si na eni ali na drugi strani. Prestopit ne moreš, če pa slučajno hočeš, si “dead man”.

Zmagovalci so mladim generacijam oprali možgane in jim vbili v glave, da so se napadalci “narobe odločili” s tem pa spremenili in popačili zgodovinska dejstva. Namesto, da bi prikazali in pokazali tembolj realistično stanje med vojno, so iz zgodovine dobesedno naredili poceni film.

Tako pač je. Slovenci pa kot “malo bolj idi-otska” nacija kot vedno obdelujemo sami sebe še 70 let po vojni. Namesto, da bi pokopali umorjene, pobite, padle in razumeli, da nihče ni hotel biti mrtev bomo kot kake opice obračunavali med sabo še vse naslednje generacije.

Se motim?

kolkor je meni poznano se vojne začenjajo in končujejo za mizami. torej?

V vojnah se med sabo pobijajo ljudje, ki se ne poznajo, zaradi interesov in kot posledica dejanj ljudi, ki se med seboj poznajo, a se ne ubijajo.

Vojna je nadaljevanje politike z drugimi sredstvi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vojna je samo sredstvo in način, da nekaj odbitih posameznikov razčisti svoje probleme ( v svoji glavi, drug z drugim….kakorkoli že)….Žrtve vojne so nujno zlo, žrtve povojnih čistk pa eliminacija potencialnih nasprotnikov…..Ne strinjam pa se, da vojna ni politika, JE Poglejte primer Afganistana, Iraka,…..en bedak nima drugega dela kot, da pod krinko izvažanja demokracije ureja gospodarsvo lastne države…..Svoje vojne ( vojna proti terorizmu) pa lepo izvozi izven meja svoje domovine, kajti v nasprotnem primeru ne bo zmagal na naslednjih volitvah…….Ljudje pa umirajo! in g. minister imaš prav: to na katero stran stopiš v prvem dnevu odloči tvojo usodo in usodo tvojih bližnjih!

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Malo bi te popravil: je “posledica” politike, kot je napisal Spider, enih parih deb-ilov.

Vojno začne politika(verska ali civilna), konča jo zopet politika.Samo vojno usmerja zopet politika ob pomoči vojske. Tisti ki pa nastrada je pa navadni vojak in civil. Zakaj pa smo slovenci takšni kot smo je pa vejetno bolj vprašanje za kakšnega psihologa ki bi razumel našo čud.

eh tole si pa napisal tako kot bi jaz napisala, da je jajce posledica kure oz kura posledica jajca…..mislim, da je vojna pač dogodek za katerega preverjeno drži, da je do njega že prišlo ker je en (kot si napisal) debil rekel……jutri pa je dober dan za pobit ene par ljudi…..isto pa lahko pride do vojne ker je en debil počel stvari, ki jih nebi smel….in je tako vojna posledica neke politike……hm no tako nekako……

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vojna je stanje družbe, kjer se bije bitka na življenje in smrt, vseh zoper vse, z namenom pridobiti si oblast nad življenjem, telesom in premoženjem soljudi.

V vojni ni strani, so samo različne bolj ali manj nizkotne taktike preživetja.

(g.minister pri postavljanju vprašanja in njegovi obrazložitvi si storil logično napako pospološevanja in poenostavitve, vseeno pa ti priznam vse zasluge za iskren trud)

Če hočeš dobit odziv, je treba delat napake nalašč 😉

za vojno sta potrebna dva. Zdi pa se mi, da vojna, kot jo poznamo, ne pride več v poštev. To med američani in teroristi se je kar iz upora razvilo v vojno, pa še zdaj nismo ziher. Le kaj nas še čaka? Denarna vojna, jedrska vojna…?

New Report

Close