Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Vojna v ukrajini

Vojna v ukrajini

https://insajder.com/slovenija/sina-jim-poslji-je-dovolj-star-potem-bos-zagotovo-verjela-da-ni-alternative-ukrajinski

https://insajder.com/svet/kijev-spet-izsiljuje-zahod-ne-skoparite-z-orozjem-ali-ne-bo-nic-iz-protiofenzive

https://insajder.com/slovenija/dobrota-je-sirota-nehvalezni-zelenski-zdaj-grozi-da-bo-teroriziral-evropo-ce-mu-ne-bo-do

Insajder.si lol

Looney tunes.

Pa eto trazili ste gledajte

Travel far enough you meet yourself.
https://www.netsmartwebs.com

Nekdanji ameriški vojaški obveščevalec Tony Shaffer: “Če vlada Ukrajine ne uspe v konfliktu z Rusijo in pade, potem bo vojska priznala poraz.” A tudi vojska lahko prva pade. Včasih je dobivala na tone orožja in streliva, zdaj pa obojega zmanjkuje.”
 

Ugledni časnik Foreign Affairs:: ZDA bi morale začeti posvetovanja z Ukrajino in evropskimi partnerji o strategiji, ki bo vključevala pripravljenost Kijeva na pogajanja o prekinitvi ognja z Rusijo. Poskus vrnitve ozemelj, ki jih je nadzorovala Rusija, je bila strateška napaka. Kijev se mora zavedati, da se je treba osredotočiti na ohranitev in obnovo preostalega dela države.

 
Časnik ameriškega velekapitala Wall Street Journal opozarja: »Rusija je prestala udarce sankcij in povečane vojaške proizvodnje, po obsegu proizvodnje orožja pa ji uspe celo prehiteti zahodne tekmece.« Kitajska in Indija še naprej podpirata rusko gospodarstvo s kupovanjem njegovih virov, sosednje države pa pomagajo Kremlju obiti kaznovalne omejitve z zagotavljanjem vzporednega uvoza. Vse te okoliščine skupaj predstavljajo za zahodne voditelje izziv brez primere, na katerega še niso našli odgovora.«

Novinar britanskega časnika The Guardian Luke HARDING je bil v Ukrajini, zato imajo toliko večjo težo njegove besede, da so razmere v tej državi mračne in da skorajda ni ljudi, ki na fronti niso izgubili koga od bližnjih.
 

Še ne tako dolgo nazaj,,, seveda naši mediji tega ne poročajo:

“Poslanka Levice v Bundestagu Sevim Dagdelen je pozvala k razpustitvi Nata, ker, kot je dejala, svet potrebuje mir,

Ali ni bil Nato tisti, ki je vodil vojno proti Jugoslaviji, kršil mednarodno pravo, bombardiral civiliste, televizijske postaje, kitajsko veleposlaništvo? Ali ni to isti Nato, ki je bil v Afganistanu 20 let, povzročil smrt na sto tisoče civilistov in zagrešil vojne zločine? Ali se temu reče obramba,” je vprašala Dagdelen. Kot še en mit je navedla, da je Nato zavezništvo demokracije in pravne države, kar je po njenih besedah zgodovinska laž.

ORBAN (edini normalni politik v Evropi) :” Skrajni čas je, da se Zahod nauči, da ne more živeti v laži”

Odgovor na objavo uporabnika
Big Serge, 18.11.2023 ob 13:12

Ugledni časnik Foreign Affairs:: ZDA bi morale začeti posvetovanja z Ukrajino in evropskimi partnerji o strategiji, ki bo vključevala pripravljenost Kijeva na pogajanja o prekinitvi ognja z Rusijo. Poskus vrnitve ozemelj, ki jih je nadzorovala Rusija, je bila strateška napaka. Kijev se mora zavedati, da se je treba osredotočiti na ohranitev in obnovo preostalega dela države.

Ne bo šlo, Zelenko je naredil pogajanje z Rusi za nelegalno 🙂

Tako da gremo dalje do poslednjega Ukrajinca 🙂

Britansko obrambno ministrstvo trdi, da so lancete najboljše rusko orožje.

Military Watch: Poraz Ukrajine je skoraj neizogiben in se bo zgodil leta 2024.

Ukrajinsko poveljstvo pošilja neizurjene borce na težke bojne misije, ti pa se predajajo oboroženim silam Rusije. Izkušeni ukrajinski vojaki streljajo na ubežnike, da bi zmanjšali število dezerterjev. Enako nalogo imajo tujski plačanci in nazi paravojaške skupine (Azov), ki iz zaledja ne dovolijo zapuščanja položaja na fronti. Malorusom preostane samo beg na nasprotno, velikorusko stran.

Bivši svetovalec Zelenskega, Arestovič v včerajšnjem intervjuju trdi, da je Rusija v vojni zaradi nasledstva Kijevske Rusije. Torej bomo kmalu videli Rusijo v njenih naravnih zgodovinskih mejah.
 

https://insajder.com/svet/wsj-pentagon-je-dosegel-dno-denarja-za-ukrajino-ni

 

Saj še malo pa bo vsega konec. Edino kaj še majnka v tej vojni je atentat na zelenskega potem bo pa res mir nekaj časa.

New Report

Close