Vprašanje glede zalog hrane
Malo zaloge je edina pametna odločitev.
Zakaj hoditi v trgovino pofosto če je virus naokoli? Povečuješ možnost okužbe.
Če si v rdeči coni (zaprti) lahko nekateri izdelki zmankajo, ker ni redne oskrbe.
Če niso odprte vse trgovine (niso vsi v trgovinah heroji pripravljeni umirati za slavo, posebno če nimajo varovalne opreme) je pritisk prevelik in se tvorijo gužve. So odgovorni organi brez imen zmožni omejevati število kupvce v trgovini in razdalje med njimi na vsaj 1m?
To ni znanstvena fantastika, to je današnji dan v nekaterih krajih v Italiji.
Smo na istem planetu. Ni to fantazijsko.
Manjša zaloga hrane – to ni dovolj. Manjšo zalogo hrane boš lahko imela samo v kleti. Predvidevam pa, da je klet manjša. V enem tednu boste manjšo zalogo pojedli.
Pozanimaj se, če je v tvoji okolici kakšno prazno jedrsko zaklonišče. Ta so še ostala. Vsako naselje je imelo eno jedrsko zaklonišče. Tam si sposodi še na eno klet prostora in nafilaj zaloge za en cel mesec. Se boš zasigurala.
Boš pa rabila še stalaže, da boš gor naložila. Leti jutri v Merkur, preden pokupijo vse stalaže, ker ne boš ti edina, ki bo filala jedrsko zaklonišče.
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
ww.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
ww.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
[/quote]
Ej, hvala ti za tole, pa hvala tudi za nedeljski smeh: prdeča pesa :)))))
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
ww.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
[/quote]
Se bojim, da boste ob koncu tele epidemije jedli čist vse, če bosze kaj imeli. Vegetarjanci meso, razvajenci etine vse stvari, celo plesniv kruh bo čist ok. Bo mali spucalo tole vaše razvajene ritke.
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
ww.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
[/quote]
A jedrsko zaklonišče si že rezervirala? Ker ne bo še konec. Kim Un Džong in Trump se bosta zraketirala.
Se bojim, da boste ob koncu tele epidemije jedli čist vse, če bosze kaj imeli. Vegetarjanci meso, razvajenci etine vse stvari, celo plesniv kruh bo čist ok. Bo mali spucalo tole vaše razvajene ritke.
[/quote]
Moja rit je že marsikaj tudi hudega preživela, ne skrbi zanjo. Zato je sedaj tudi tako “selekcionirajoča”.. Dokler so določene svtari na voljo enakovrednotako tebi, kot meni, pa ima moja rit vso pravico do njih – enako tudi tvoja. OK?
Malo zaloge je edina pametna odločitev.
Zakaj hoditi v trgovino pofosto če je virus naokoli? Povečuješ možnost okužbe.
Če si v rdeči coni (zaprti) lahko nekateri izdelki zmankajo, ker ni redne oskrbe.
Če niso odprte vse trgovine (niso vsi v trgovinah heroji pripravljeni umirati za slavo, posebno če nimajo varovalne opreme) je pritisk prevelik in se tvorijo gužve. So odgovorni organi brez imen zmožni omejevati število kupvce v trgovini in razdalje med njimi na vsaj 1m?
To ni znanstvena fantastika, to je današnji dan v nekaterih krajih v Italiji.
Smo na istem planetu. Ni to fantazijsko.
[/quote]
Prodajalci bodo prenasalci. Skladiscniki. Vozniki. Takoj ko se napotis v trgovino,lekarno..se moras zavedati, da se igras rusko ruleto. Ce ni sile jaz ne bi rinla. Clovek je prilagodljivo bitje. Se da marsikaj preziveti. Od tega da pojes en skromen obrok na dva dni do mesecnega posta. Se da marsikaj. Ce se ne okuzis in si zdrav. Zaradi pozresnosti povecati riziko okuzbe je zelo nespametno. Pac za naslednje leto,dve spremenis rezim prehrane. Ce je pa samo za par mesecev pa prilagoditev skoraj da ni omembe vredna..
Malo zaloge je edina pametna odločitev.
Zakaj hoditi v trgovino pofosto če je virus naokoli? Povečuješ možnost okužbe.
Če si v rdeči coni (zaprti) lahko nekateri izdelki zmankajo, ker ni redne oskrbe.
Če niso odprte vse trgovine (niso vsi v trgovinah heroji pripravljeni umirati za slavo, posebno če nimajo varovalne opreme) je pritisk prevelik in se tvorijo gužve. So odgovorni organi brez imen zmožni omejevati število kupvce v trgovini in razdalje med njimi na vsaj 1m?
To ni znanstvena fantastika, to je današnji dan v nekaterih krajih v Italiji.
Smo na istem planetu. Ni to fantazijsko.
[/quote]
Drži, ni drug planet, ampak celo le 100 km stran za nekatere. Precej bližje celo kot je Prekmurje. In tudi dnevne migracije v obe smeri so dosti pogostejše med Primorso in Iralijo kot med Primorsko in Prekmurjem.
Nekaj zaloge je dobro imeti tudi zaradi morebitnih drugih dogodkov, ko lahko pride do motene oskrbe. Se še spomnite žleda?
Meni od Naturete in Eta kamnik pripravlje jedi v konzervah ali kozarcih žal niso dobre. Če že, je bolje tisto od Pogrej in pojej variant , kar imajo po Šparih, Hofrih, Mercatorjih – je sveže, pa daš zamrznit potem doma. Ali pa če dobiš kje od Mesarstvo Čadež pripravljene jedi, dvojno porcijsko pakiranje ali morda za več – tisto je pa od predpripravljenega res najbolj okusno in zelo užitno, nepreslano:
https://www.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Kupujemo pa najraje vložnine od Ete Kamnik: prdeča pesa, vložena pečena paprika, šampinjoni v kisu, srbska solata ( narezano zelje, kumarice, paprika).
V konzervah pa fižol – beli, rdeči in rjavi, pa čičerika, grah, koruza, najboljše in najugodneje gledena kvaliteto v Lidlu. Doma delam domači “prebranac”, tako da tudi nobenega konzerviranega ne kupujem, ker nam ni dober, žal.
ww.mesarstvo-cadez.si/priprJedi/pripravljeJedi.html
Pa nekaj paradižnikove mezge ali pasiranih paradižnikov, če to je ste s testeninami in dodanim mletim mesom ( bolognese), dober je tudi paradižnikov koncentrat v tubi. Kislo zelje in kisla repa – v tistih polkilskih paketkih , da ni treba imet v hladilniku na hladnem ( Lidl – ima brez konzervansov)- če jeste.
Nekaj zavitkov testenin, riža, ravioli, toretelini – če so sveži vse lahko zamrzneš brez problema, moke ( če pečete kruh doma še suh kvas ali tudi tisti v kockah Fala, ga lahko tudi zamrzneš brez problema), olje, maslo, če nimaš domačih marmelad kakšna marmelada, med, čoko namazi, če to jeste. Polenta, otrobi, kvinoja, kuskus, bulgur, ješprenj – če kaj od tega jeste.
[/quote]
Hvala za mnenje, tudi vsem ostalim.
Zamrznjenih jedi imamo dovolj svojih nakuhanih v skrinji, zanimajo me jedi ki jih ni treba imeti ohlajenih za primer izpadov elektrike. Bomo probali nekaj izdelkov od Naturete. Pedvsem me zanimajo mesne jedi, ker z ostalim kot stročnice in vložena zelenjava se že nekako prešvercaš. Ali je kdo probal čufte, filano papriko, telečjo obaro?
Hvala za mnenje, tudi vsem ostalim.
Zamrznjenih jedi imamo dovolj svojih nakuhanih v skrinji, zanimajo me jedi ki jih ni treba imeti ohlajenih za primer izpadov elektrike. Bomo probali nekaj izdelkov od Naturete. Pedvsem me zanimajo mesne jedi, ker z ostalim kot stročnice in vložena zelenjava se že nekako prešvercaš. Ali je kdo probal čufte, filano papriko, telečjo obaro?
[/quote]
Preprosto povedano: v sili hudič še muhe žre.
Lahko kupiš nekaj za skrajno rezervo in če ne boš porabila, podariš kakemu zavetišču.
A veste, kolk mi greste na živce s tole banalnostjo pri hrani in do skrajnosti neumnimi dojenčkastimi vprašanji in pripombami?
“Joooj, jaz pa ne jem zamrznjene hrane…eh, pa nikol še nisem jedla fižola v pločevinki….pa juhe v vrečki-škandal, ker bom prec fasala raka…pa emmm-kruh iz skrinje tud ni dober-a naj kupim pol moko in kvas, ampak v moki bodo pa črvi…eh joj… Kot pet let stare punčke v vrtcu. Seveda je vse tole mogoče še normalno v normalnih pogojih, ampak babe, dejte ga nehat srat, tole je vojna in ni cajta in energije za vaše jajcanje….madona, no.
Pejte si zalogo delat al pa ne in če ne marate konzerv in drugih trajnih jedi, pa krepajte.
Si se skašljalo, je odleglo?
Jah kaj češ, eni imamo problem kupovati reči ki jih običajno nikoli ne bi uporabljali.
[/quote]
…ker nič ne znate skuhat. Skoz jeste v menzah, otroci pa v šolah, čez vikende pa v gostilnah in pri babicah. saj je jasno. Eni nimamo težav z nabiranjem zaloge, pa ete tudi povohamo sicer ne. Sicer pa – ko bo kriza, boste jedli vse. garant.
…ker nič ne znate skuhat. Skoz jeste v menzah, otroci pa v šolah, čez vikende pa v gostilnah in pri babicah. saj je jasno. Eni nimamo težav z nabiranjem zaloge, pa ete tudi povohamo sicer ne. Sicer pa – ko bo kriza, boste jedli vse. garant.
[/quote]
Motiš se. Skoz doma kuhamo, zato tudi zdaj ne vemo kaj kupit za če bo res kriza.