Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vprašanje ženskemu spolu?

Vprašanje ženskemu spolu?

Kako ženske ravnate v naslednjih situacijah? Če ponoči možu pomotoma sredi noci maznete odejo, ali vas sme prebuditi? Če vas sredi noči prebudi s prošnjo za kozarcem vode; mu ustrežete ali mu odbrusite, da naj drugič ne pretirava s pršutom? Ali se sme mož pojaviti v kopalnici, ko ste zjutraj sredi svojih malih kozmetičnih ritualov? Kako je z doktrino vse skupaj? Naprimer kopanje v banji, ker on zanesljivo zavzame več mesta? Če vas mož opozori, da vedno zamujata, ali vas to še dodatno upočasni? Ali mislite, da obstaja korelacija med dolžino mulanja in močne osebnosti? Ali je v dneh PMS vse, vkjučno z živalskim svetom, podrejeno vam? Ali zahtevate, da vas dragi masira na dnevni bazi, saj če to zna, zakaj bi držal zase? In tako dalje… To so samo izhodišča za razpravo, saj ste na Tjavendan!!! Ja, seveda tudi moški lahko kaj dodate, hehe..

Radovedni ježek – popoldne naspana nočna žival

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Eh, ježek ježek, nič hodit popoldan spat, da ne
boš ponoči žene zbujal zaradi kozarca vode.
Če mene zbudi mož, potem zahtevam od njega
protiuslugo za vsako miceno uslugo, bemti da res.
Kajti, če me zbudi sredi noči, za mene to ni noben problem, sem namreč človek, ki ves reči lažje počne sredi noči, kot sredi dne. Zato:

– nikoli partnerju ne maznem odeje jaz, brez nje ostanem sama, ker mi jo mazne on; in potem ……… ga narahlo opomnim, da me zebe, pa pravi: ja pa se pokrij, revše ubogo, jaz pa nazaj: saj bi se, pa se nimam s čim, ker imaš vse ti, pa on: a tako, no ja, bova pa tako naredila ….. in potegne izpred svoje strani postelje vse na gor in me ljubeče spet odene ……

– ponoči me nikoli ne prosi za kozarec vode, če pa bi me, bi bil moj preblisk v glavi: kaj, kje, kdaj, koliko in zakaj je pil, ne kaj je jedel, kajti imam partnerja, ki poje vse, dobro, manj dobro, nič kaj dobro …… skratka, ni siten, ni izbirčen, ni zajedljiv, je pa zelo jedljiv in hvaležen človek za vse, kar se mu ponudi. Zato rada kuham, rada pripravljam obroke, ker še nisem bila “kregana”!!

– če se mož pojavi v kopalnici, ko imam svojih 5 kozmetičnih minut, me to samo “vzburi”, kajti takrat ima priliko videti drugačno ženo; tako, ki se sama sebi spakuje v ogledalu, tako, ki si podaljšuje trepalnice, ki ga vsa spočita in “frišna” pogleda, ki se ji zasvetijo oči v pričakovanju objema od zadaj (tega sicer ni, ker je on slep še vsaj pol ure, ko vstane in oprijemajoč vse, kar se oprijeti da, odtava v svoj kadilski kotiček!)

– kopanje v banji je poseben “dvojni” užitek, vendar se ga ne poslužujeva več iz čisto preprostih razlogov, ki se imenuje: pomanjkanje časa in ….. na vsak način …….. prostora! Je pa to možno izvesti ne nekak tak način, da sem jaz notri (p.s. …….. v banji ……!!!!), gola golcata, on pa prav tak zunaj in potem malce menjava. Imam samo problem, da ga v tednu dni prepričam v tak podvig!!!! Vendar zdaj, ko je hiša topla, ko je kopalnica topla in ko je ključ v vratih, je možno sprovesti tudi tak projekt, ampak vsak projekt je enkrat zaključen tako, da ne vem čisto točno, do kdaj bo izvajanje projekta trajalo !!!!

– dolžina mulanja pri meni traja – pol dne, ker nisem močna osebnost, vendar menim, da se z mulanjem ne kaže močna osebnost, temveč zgolj in samo osebnost, ki želi nekaj doseči in to z lastnostjo, ki ji pravimo po slovensko Trma, morda tudi doseče; PMS pa pri sebi še nisem zasledila v taki meri, da bi lahko rekla, da je to ravno to, PMS namreč. Vse gre mimo mene, kot da tega pač ni. Hvala bogu!!!

– jaz nikoli ne zamujam, nikoli, vedno in povsod sem pet minut prej, kot je potrebno!! (z izjemo, ko me čaka …… ženska in ko delam npr. izpit, in me čas prevara!!!! samo ta izjema obstaja, drugih pa ni!!). Graj s te strani torej v življenju še nisem bila deležna!

Ker grem zdaj na kavico z osebo, ki mi je tako ljuba, kot ti ježek, se ti oglasim kasneje in nadaljujem razpravo. In ti povem, kaj sem naredila osebi, s katero grem na kavo!!!

Čao, Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Bom po vrsti odgovorila na tvoja vprašanja oz. zanimanja!

Z odejo nimam problem, ker imava vsak svojo. Sva na začetku imela eno, pa sva ugotovila, da sva, kar se tega tiče, prava bojevnika.

Če se ponoči zbudi, sam vstane in gre po kozarec vode. Edinokrat, če je bolan (kar je zeloooooo redko), se sama ponudim, da mu skuham čaj. Drugače je pa pravi dec in sam skrbi za svojo rit.

Če se pojavi v kopalnici med mojo jutranjo kozmetično seanso nimam nič proti. Sicer pa to pri nama ni možno, ker odhaja od doma, ko se jaz šele dobro zbudim.

Kopanje v banji pri nama ni možno, ker sva kupila manjšo banjo kot je standardna, ravno iz tega razloga, ker se zelo redko kopava.

Kar se tiče pa glede točnosti, pa takole. Ko sem bila sama, sem bila točna kot urca. Raje 5 minut prej kot kasneje. Zdaj, pa ne vem zakaj, pa včasih zamudiva, ampak nikoli več kot 15 minut. Če pa se njemu ne da, pa ga priganjam – ja seveda se obnaša kot otrok. Sto stvari bi raje naredil, pa vezalke 3x zavezal in odvezal, samo da bi šlo vse čim kasneje.

Mulanja pri nas skorajda ni. Če pa je, potem traja le kakšnih 5 minut. Objem in poljubček pri nas vse reši.

Včasih je PMS zelo izražen. To mu povem (no, saj vidi), pa je bolj mir pri hiši.

Je kdo omenil masažo? Mmmmm, skoraj vsak dan težim, naj me zmasira, saj on to zna najbolje. Pa tisto kokosovo mleko. Mmmmmmm.

Še kaj?

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

Pozdravljeni vsi skupaj !
Tule so odgovori lahko zelo različni, glede na trajanje zakonskega staža . Namreč na začetku, mi ni bilo težko prinesti kozarca vode, ali soka, tudi če me je kdaj zbudil zaradi tega. Danes je to zelo redko, prosi me le, če sredi noči vstanem in sem pokonci, potem mu prinesem. Da bi me zbudil, to ne, ker podivjam !
Glede odeje je tako, da me on kar naprej pokriva, ker vcasih spim zelo nemirno in se večinoma razkrijem, pol me pa zebe.
V kopalnico zjutraj lahko pride, vendar na kratko, ker se mi vedno mudi.
Skupno kopanje v banji zna biti zelo prijetno, pa četudi je malo prostora. Samo če je pravi trenutek za to, in tisto, kar potem sledi……no mi imamo sedaj le tuš kabino, pa je bolj fino.
Ja, če sem opozorjena, da zamujam kam, potem obvezno zablokiram, ne vem zakaj, ampak res sem še bolj počasna v svoji hitrosti, nehote .
Mulanje je odvisno od človeka samega, niti ne od osebnosti cloveka, ali pač ? Že dolgo nisem kuhala mule, znam pa jo kuhati zelo dolgo.
V dnevih PMS-a , je pa tako, da sem do svoje okolice takrat zelo obzirna in jih ne gnavim, ker se kontroliram. Običajno sem takrat zelo cmerava.
Glede masaže je pa tako, tudi če jo človek obvlada, se mu verjetno kdaj pa kdaj, pač ne ljubi, bog pomagaj, tako je.
Je pa res, veliko stvari je in bo vedno odvisno od našega razpoloženja !!!

Še jaz prstavim svojo skledico..kolkor je seveda lahko…Tkole..ajmo po vrsti..

POnoči ma sem navajena vstajanja,drugače mi je važen samo način kako me zbudi.Če je to nežen,bi sla sred noči tudi v trgovino..heheh
Zaradi kozarca soka al vode,me enkstra še ni zbudil..me je pa že zaradi drugih stvari.
Glede odeje nimava problemov ma vsak svojo.S to razliko,da imam jaz povrh koutra še deko..ker sem rada zavita ko polhek,da me ne zebe.

Skupno kopanje b banji ..hja je bilo ..se spomnim veliko smeha preden sva se skobacala skupaj not.Še lepše,ko sva prakticirala kaj in kako je bolj udobno…
Zdej uporabljava največkrat tuš,tako da drena v banji ni…
Mule kuhat ne znam..še ena moja napaka..Pokažem že da sem užaljena,tega ne morem skriti..ampak kuhat mulo pa res ne znam.Mi je najbolj grozno imet tihe dneve,to se mi zdi najhujša kazen..zato jih nimam..tukaj predvsem mislim nase..
V dnevih PMS sem pa divja..hehheh v pozitivnem smislu in stanju..Pomoje ste tukaj tudi že opazili kdaj je to in kako izgleda..
Masaža se mi zdi nekaj zelo lepega..Ja deležna sem jo bila nekaj v prvi nosečnosti,ki mi je izredno pomagala,še posebno tisto polaganje čudežne roke..Zdej masaže ne prakticirava..je pa obljubljena velikokrat..
Se mi pa zdi izredno zanimiva in mikavna masaza stopal.Besede Janje Kenda so me prevzela in sanjam o tem takole gre…zvečer namesto tv..na kavču sedim jaz in moj partner..Ob zanimivem sproščujočem pogovoru si drug drugemu masirava stopala.Poskusite ima čaroben učinek..Lahko si to popestrite še z glasbo po okusu.in……lahko se marsikaj zgodi…
No to so moje sanje,ki jih ni bilo v temi in upam,da jih bom enkrat tudi odsanjala in potem redno prakticirala.Pa pa***

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Vprašanje je zelo enostavno . Pri nas se vedno ravnamo po nacelu najčistejše demokracije , pravila postavljam jaz ! He , he , saj ni čisto tako – to velja samo za strahotna obdobja , ko me RES MOČNO muči PMS. Takrat vso domačo klapo opozorim , da se gibajo po minskem polju in da veliko previdnosti in obzira ne bo odveč. Pa se še dogaja , da pride do eksplozije. Žal. Saj , ko je mimo , me je full sram in se kesam , ampak ko sem globoko notri v hormonski zmedi , mi je pa figo mar moj bližnji in njegova čustva , takrat je vse stvarstvo zapolnjeno z mojimi podivjanimi hormoni , tako da objektiven pogled na okolico ni možen.
Pa so se navadili in v teh obdobjih se mi umikajo s poti pa nekako gre.

Odeja. Ta je seveda skupna , čeprav moj gospodar že 20 let zahteva svojo lastno in to za vsaj tri stopnje lažjo. Pa se ne dam ! Kako bi se sicer ponoči , ko me neznosno zebe , stisnila k njemu ?! Že tako me odriva in večino odeje nalaga name – stalno mu je vroče. Kaže , da je to čisto moški sindrom. Stalno mrzle noge pa ženski. Ponoči nosim spalne nogavičke.

Kozarec pijače je VEDNO na nočni omarici. Tako , da ni problema s tem , kdo bo vstal. Bi pa bil , ker meni pade mrak na oči , če se me ponoči zbudi. Potem namreč težko spet zaspim in vse skupaj postane nočna mora. To moj najdražji in njrazumevajoči gospodar ve , tako da je tudi takrat , ko so bili otroci še dojenčki , ponoči vstajal on. Zaspi namreč že , ko seda na posteljo. Blagor mu !

Skupno kopanje ni možno – imamo samo tuš kabino (žal , pomanjkanje prostora) Se mi pa zdi , da ne bi šlo – rabim svoj življenjski prostor , moj gospodar pa meri 1,83 in ima trenutno okoli 90 kg. Res , da je mene občutno manj , sem pa zato v nevarnosti , da me zmečka :))

Mule ne kuhamo. Jaz se raje skričim , pa sem potem takoj notranje čista in sproščena.
Gospodar pa je sicer nagnjem h kuhanju (dedna zasnova :)) ampak mu tega ne dovolim . Če ne gre drugače , najkasneje zvečer prva prebijem komunikacijsko blokado.

Hja , kopalnica zjutraj. To pa je storija zase ! Ampak me ne skrbi , če me gazda vidi pri delu . Saj me vidi tudi zjutraj , ko še spim. In če prenese ta pogled , me potem lahko samo še občuduje , česa sem zmožna s pudrom in malo barvic :)))
Sploh pa sem vse zadržke izgubila takrat , ko mi je stal ob strani , ko sem rojevala.
Hvala mu !
Rada ga imam !
Za to in še zaradi vsega drugega , kar se nam dogaja vsak dan , kar smo že preživeli, pa še vedno živimo skupaj in se drživa za roke , ko greva na sprehod.

lisička , ki ima neskončno rada vse svoje, pa jim zato marsikaj spregleda
TUDI SHE !

Odejo bi rajši delila s kom, pa je ne morem, ker sem sama.
Tud vodo bi dedci prinesla, ker bi bila to fajn prilika, da lahko grem vmes še lulat.

Mule nikoli ne pasem. Sem dobre volje.

Tako da vse je super.. samo ena napaka je… dedca ni.

Veš ta napaka sploh ni napaka, ker če bi imela desca bi bila pa sitna pa slabe volje.

New Report

Close