Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek VPRAŠANJE – ZZZS IN DELO j*u*S*T* ALI KAJ PODOBNEGA

VPRAŠANJE – ZZZS IN DELO j*u*S*T* ALI KAJ PODOBNEGA

Razmišljam o tem, da bi prostovoljno pustila službo, saj se mi pri dveh predšolskih otrocih, od katerih se eden čuva v privat varstvu, enostavno ne zdi, da bi bila še naprej cele dni od doma (od 7h – 18h). V našem kraju ni veliko možnosti za zaposlitev.

Kakšen je postopek od tega, da daš odpoved, pa do prijave na zavod za zaposlovanje. Kakšno nadomestilo dobivaš in koliko približno znaša? Živimo pa vsi na skupnem naslovu, v kratkem se nameravava tudi poročiti.

Pa še to: potem bi se verjetno odločila za kakšno prodajo, npr. J*U*s*t ali kaj podobnega, da bi si pač nekaj zaslužila za zraven. Ali se s tem da zaslužiti in koliko časa, sprašujem, tiste, ki to delate, delate mesečno, da zaslužite za eno plačo npr. okrog 600€. Koliko prestavitev naredite?

Hvala za nasvete in odgovore. LP

Če daš sama odpoved, bo razlog prenehanja delovnega razmerja na tvoji strani in zato ne boš upravičena do nadomestila za brezpos. na Zavodu za zaposlovanje!!!

Če boš sama dala odpoved, ti nadomestilo z zavoda ne pripada.
Pa še en dobronameren nasvet. Se mi zdi, da prodajo jemlješ malo preveč zlahka. To je trd kruh in konkurenca je huda. Razen če si res “izmisliš” nekaj novega. Justov, tupperwarov, amwayev in oriflamov je pa že kot listja in trave.

Za just in kaj podobnega pa traja kar nekaj časa, da razpredeš mrežo in začneš služit omembe vredne zneske. Pa še človek moraš biti zato in velika verjetnost je, da ostaneš na koncu brez prijateljev.
Tako, da jaz se na ta vir zaslužka ne bi prav močno zanašala.

Levcek22 ima prav, če daš sama odpoved, ti nadomestilo ne pripada.

Otroci ne bodo vse življenje predšolski. In če v tvojem kraju ni služb, potem je bolje to službo držati kot pa po parih letih brezposelnosti iskati drugo.

Jaz pa mislim, da preveč lahko to jemlješ. Nadomestila na zavodu ne boš dobila, ker daš sama odpoved.To so ti že povedali.Praviš da služb v vašem kraju ni, kaj pa potem čez nekaj časa, jih bo najbrž še manj. Glede prodaje, jih kar nekaj poznam, ki se ukvarjajo s tem in ti povem, da se vse s tem ukvarjajo ob službah, nobena samo s tem. Da si pač kakšen evro prislužijo dodatno. Da pa bi zaslužila toliko kot navajaš pa ni šans. Saj verjamem da je težko, takole cel dan, ampak bodo otroci zrasli in ti boš ostala doma, brez službe.Čeprav se mi zdi, da je tale tvoja ideja bila le preblisk, dobro premisli, kajti časi so pač takšni.Pa res še lahko zgubiš kakšno frendico, ko jo posiljuješ s tem. Namesto da bi čvekale o raznoraznem, ji boš predstavljala nove izdelke. Ha,ha, vsaj meni moja tako dela, tako da sem ji rekla, če misliš reklamo delat, kar bodi kjer si. Če bom kaj rabila se bom pa obrnila na tebe, za prodajo mislim. Res zelo dobro premisli, pa dobro se odloči – zate. lp

New Report

Close