Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti Vračilo are in kaj naj z materialom?

Vračilo are in kaj naj z materialom?

Uvoznik in prodajalec frizerskega materiala se je odločil posel predati oz.prodati nekomu drugemu.Sama sem se odločila za prevzem posla. Pripeljal mi je material in dobil 3000 EUR are.Ko sem kasneje robo pregledovala, sem ugotovila,da je 3/4 robe s pretečenim rokom, odzivnost z njegove strani je bila res slaba oz. še vedno pričakuje, da mu plačam preostanek denarja (okoli 19000EUR) za njegovo pomoč,potencialne stranke…Vsekakor sem od vsega odstopila,vendar on še kar pričakuje denar,are noče vrniti,materiala pa tudi noče nazaj,saj pravi,da nima kam z njim. Podpisovali nismo nobene pogodbe ali kaj drugega. Ali sploh lahko dobim aro nazaj?Čigav je sploh material (moj ali njegov), glede to,da je dobil aro?Ali lahko vzamem material zase za ceno are?
Hvala za odgovor!

Pozdravljena,

iz vašega vprašanja izhaja, da ste z uvoznikom in prodajalcem sklenila ustni dogovor. Najprej naj omenim, da je ta dogovor, ne glede na to, da ni bil sklenjen v pisni obliki, bil sklenjen veljavno. Potrebno bi bilo ugotoviti, kaj natančno je predmet dogovora in glede česa ga uvoznik ni pravilno izpolnil. Ko bo to ugotovljeno, bi šele lahko videli, ali je možno odstopiti od dogovora in sicer, ali v celoti, ali le v določenem delu. Tu je z zakonom predvidenih več možnosti.

Če je pri materialu potekel rok, potem je neuporaben. Lahko ga vržete v smeti. Vendar bi bilo priporočljivo, da ga prej pofotografirate, z namenom, da boste lahko dokazovala, da je potekel rok uporabe.

Odgovor na vprašanje, ali lahko zahtevate vrnitev are, je odvisen od dejstev, ki jih je, tako kot sem napisal zgoraj, najprej potrebno natančno ugotoviti.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close