Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrtec – težave

Vrtec – težave

No, pa smo prvič prestopili prag vrtca. Čez en mesec bo stara 3 leta, vodstvo pa jo je uvrstilo v skupino jasli….. Mene bi skoraj kap. Pravijo, da nimajo prostora v večji skupini (tam jih je 19). Klicala sem že v vrtec, pravijo, da se ne da nič. Občina pravi, da ni pristojna. Kam naj se še obrnem? Kar direktno na Ministrstvo?

Vsi mi pravijo (tudi delavka na Občini), da to sigurno ni dobro za otroka in da bo lahko tudi nazadoval.

Poleg tega pa še cena, ki je vemo kakšna.

Kaj mi preostane?

A katera ve, koliko otrok je lahko v skupinah? Pri nas so tri skupine: jasli, druga skupina in tretja skupina. V jaslih jih je 14, v drugi jih je 19, za tretjo pa ne vem.

Kaj mi predlagate?

Pa še nekaj: A mogoče kdo ve, kakšni so kriteriji, kateri se ocenjujejo za sprejem v vrtec? Meni jih niti glavna vzgojiteljica ni znala našteti….

Otrok do 3 let starosti je po zakonu lahko uvrščen v jasli. Jasli so namreč od 1 do 3 let. Takoj ko bo dopolnila tri leta pa lahko zahtevate premestitev ali vsaj nižje plačilo.

V zadnjem tednu je bilo o tem ogromno napisanega na to temo. Malo poišči z iskalnikom.

Ja, samo tudi piše, da se za tri leta šteje otrok, ki bo v šolskem letu star 3 leta. Torej se po moje moja šteje, da je že tri leta, a ne?

Aha, pa iskalnik mi ne dela. Ne včeraj ne danes, jaz pa moram hitro ukrepati….. Torej vsak nasvet bi prišel prav… Hvala!

Ja, mislim, da zaenkrat ne moreš nič…otrok še ni star 3 leta in je čisto lahko v jaslih. Pa v srednji skupini jih imate že sedaj preveč … se mi zdi, da jih je lahko le 17 v skupini 3-4 leta(če je to ta skupina). Sigurno pa ta varianta ni najboljša….. Pogovori se, če se da kaj med letom spremeniti, da vsaj ne bi bila celo leto v jaslih…
Pa srečno!

Ne huduj se na vzgojiteljico, ker ona ni pristojna za sprejem otroka v vrtec. To je odločitev vodstva in komisije za sprejem. Ti morajo o sprejemu otroka (glede na kriterije) voditi t. i. upravni postopek. Če ga niso, jih lahko “skenslaš”, kar pomeni, da mirno dosežeš svoje. Jaslični oddelki so od 1-3 leta, torej o primernosti uvrstitve tvojega otroka v tako skupino ni treba zgubljati besed. Namesto da bi ti povedali, da ni prostora, so pač zapolnili eno prazno mesto v skupini, ki po starosti ni ustrezna. Ampak če ni prostora ga pač ni. Jaz bi se takoj pozanimala v drugem vrtcu.

meg, poskusi tukaj:

Jaz pa mislim da bi jo mogli dati v višjo skupino. Tudi mi smo se borili le da je naša dopolnila 3 leta šele v januarju. Ampak nam je ratalo in prav tako ni nihče nič mogel narediti. Smo pa od nejkej zvedeli da gre otrok lahko v višjo skupino če je dovolj zrel (psihološko, socialno..) In smo šli do ravnateljice in zahtevali, da jo en dan opazujejo. pa so jo in sisec zunaj in noter, ter ugotovili da je dovolj zrela da gre v višjo skupino. In je šla z dvemi leti in osmimi meseci. Se da vse uredit samo ful morš težit. Pri nas so nam obrazložili takrat da otroci rojeni do 31.12 (ki bi do takrat dopolnili 3 leta) gredo v višjo skupino ostali ne. No mi smo rojeni januarja pa smo šli vseeno v višjo skupino. Jaz se ne bi vdala in bi težila

Moj sin je rojen konec decembra in je šel v vrtec z nepolnimi tremi leti. Na upravi vrtca (tam razvrščajo otroke v skupine, vzgojiteljice dobijo samo sezname otrok) so mi takrat rekli, da ne gre v jasli, saj bo tekom leta star 3.

Pozanimaj se tudi na upravi vrtca! Vztrajaj pri svojem, saj bodo naši otroci tudi v šolo vstopili kot 5-letniki.

Veliko uspeha ti želim, otročku pa čim prijetnjše urice v vrtcu.

Tana

Hvala za nasvete!

Pri nas je le ta problem, da so vse skupine povsem polne….

prepozno si se spomnila….. drugič se je treba malo prej zanimati …

Normativ za starejše skupine (nad 3 leta) je 19+2, torej kupaj 21. Toliko jih je tudi v skupini, ki jo obiskuje moj sin. Ne vem pa, v katerih skupinah naj bi dodali še tista +2, predvidevam pa, če so vse skupine polne???

kkhj – kako to misliš, da sem se prepozno spomnila. Vlogo za vrtec imam vloženo že dve leti. Letos je bila sprejeta in rečeno mi je bilo, da bo v tej višji skupini. Ko sem nekajkrat klicala so dejali, da bomo dobili obvestila. Pa ni bilo nič. Dva dni pred začetkom vrtca je bil sestanek, na katerem sem bila obveščena, da je hčerka sprejeta v jasli. In zakaj sem potem jaz prepozna?

Jah,potem pa sori.Jaz vem, da sem bila mesečno zadnjih par mesecev pred vstopom v vrtec vsaj 1x v pisarni in težila.In mi je uspelo.Vedeli so ,da bo frka. če me bodo “nategnili”, ker so točno vedeli kaj hočem.
lp

New Report

Close