Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek vsaj en plus

vsaj en plus

Bravo Virant! Da bi le zaleglo :

Jaz bi bila tukaj malo bolj previdna. Počakajmo. G. Virant je že marsikaj obljubljal oz. razlagal, da je “državna uprava” vse bolj prijazna občanom, postopki poenostavljeni, e-uprava da deluje, …. Nič od naštetega ni točno. Državna uprava je čedalje bolj birokratska na vseh področjih. Za vsako najmanjšo stvar je potrebno dostaviti kup potrdil, vlog, soglasij in……….
Dajmo času čas.

Virant je med drugim tudi veliko govoril o zmanjšanju števila zaposlenih, pa o tem, da so delavci v upravi odgovorni za svoje delo, da bodo zoper neodgovorne izvedli sakcije…..

Tresla se je gora, rodila se je miš.

L.p.

Se pa premika.
In če bi bilo birokratom jasno, da so oni zaradi ljudi in ne obratno, bi se še bolj. Pa tudi ljudje so večkrat preveč hlapčevski in ne vejo ali ne upajo zahtevati, kar jim pripada.
Pač ostanki enoumja, kar je pustilo posledice na ljudeh.
A počasi bo že. S tako vlado, kot jo imamo sedaj, bomo tudi SLOVENCI postali moderen evropski narod.

G. Virant je pač populist. Sprejema ukrepe in daje izjave, ki so všečne volilcem, ne loti pa se problemov s prave strani. Seveda je večina njegovih ukrepov koristna, toda žal samo kaplja v morje.

V konkretni izjavi Virant zgolj išče opravičilo, zakaj zamenjati direktorico Zavoda za zaposlovanje. Nimam pojma, ali ta direktorica vodi Zavod v redu, nimam pojma, ali bi ga lahko boljše, niti ne vem, kdo je direktor(ica), pa vendar mi vse skupaj močno smrdi. Zakaj?

Virant pravi, da bi moral Zavod biti prijazen do državljanov in jim izdati odločbe oo štipendijah, ne glede na to, da v pravilniku o dodeljevanju štipendij jasno piše, da se odločba o dodelitvi štipendije ne more izdati, dokler vloga ni popolna, torej med drugim tudi, dokler prosilci ne predložijo dohodninskih odločb (s čimer dokazujejo svoje dohodke).

Prosilci v konkretnem primeru niso dobili negativne odločbe (torej jim štipendija ni bila zavrnjena), ampak Zavod o tem enostavno ni odločal in čaka dohodninske odločbe. Dohodninske odločbe izdaja DURS in dokler niso izdane, si jih tudi Zavod ne more pridobiti. Pa tudi če so izdane, upam, da si jih Zavod ne more pridobiti, saj gre vendarle za ene najbolj občutljivih osebnih podatkov in ne bi želel, da bi nek referent kar na počez brez mojega pooblastila imel vpogled v moje dohodke.

Minister Virant v isti sapi kritizira direktorico Zavoda za zaposlovanje, hkrati pa na vsa usta hvali DURS, ki je pod vodsvtom Simiča bojda veliko prijaznejši do državljanov. Da je pa za zamudo pri dodeljevanju štipendij prišlo ravno zaradi DURSa, to pa je za Viranta očitno že preveč, da bi uspel razumeti.

Bravo VIRANT!!!

Sem takoj vedel da bo dober minister!

BRAVO VIRANT!!!!

Največja ironija pa je to, da obrazec – vloga za štipendijo vsebuje kolono, kjer se podpišejo vsi člani s katerimi živi študent v skupnem gospodinjstvu, da dovoljujejo, da zavod pridobi podatke o davčnih zavezancih oziroma njihovih dohodkih na DURSu. V nadaljevanju obrazca, pa ne glede na to, moraš vpisati oziroma priložiti dohodninsko odločbo. In če še ta ni bila izdana, se moraš na taistem obrazcu podpisati, da boš vlogo dopolnil (kar pomeni, da boš naknadno dostavil dohodninsko odločbo). To je skregano z vsako logiko. Na eni strani dovoljuješ, da te podatke pridobi organ sam, na drugi strani pa se zvezuješ, da boš manjkajoče dostavil. Obrazec pa je izdan na podlagi Pravilnika, kar jasno kaže, da nekaj ni v redu.
V tem delu podpiramo ministra Viranta.
Kar pa se odstavitve te direktorice tika, pa mislimo tudi mi, da gre pri teh njegovih izjavah za populizem in izgovore, saj bi sicer moral zamenjati vse direktorje zavodov v Sloveniji, ker vsi zavodi oziroma območne enote delajo po istem kopitu. Se strinjamo, da tukaj tudi “malce” smrdi. Pri teh njegovih izjavah namreč. Nič pa ne pove, da je letos DURS naredil ogromno napak pri izdaji dohodninskih odločb, da z odločbami zamuja, kot še nobeno leto doslej. Jasno pa je tudi, da Zavod za zaposlovanje (tudi če bi hotel) ne more dobiti podatkov o dohodkih, če DURS ni izdal odločb. Nasprotno hvali sedanjega direktorja Simiča. Se sprašujemo zakaj?

New Report

Close