Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek vsaj eno noč bi rada mirno spala

vsaj eno noč bi rada mirno spala

REs, tako si želim,da bi moja pikica(12m) prespala celo noč..
Že od njenega rojstva nisem prespala noč ne da bi se prebujala.
Na noč se dojime 1 do 2 krat.

LP

Vem kako je to in sem v mislih s teboj. Tudi jaz nisem spala do fantovega 18 meseca. Dojila sva se do 15 meseca. Ponoči se je zbujal okoli 1 ure in sva bedela (igrala, gledla risanke, brala) do 3 ure včasih tudi do 4 ure zjutraj. Dokler sem bila v porodniški ni bil problem, sva zjutraj oba potegnila.
Ko pa sem šla v službo, pa je to postajala nočna mora- a je minila in ti povem, če ti je v kakšno tolažbo, da bo tudi tvoja.
Lp v upanju, da mine prej kot slej.

Probaj malo pobrskat ostale forume, kjer je dosti namenjeno tej temi:
dojenje, starši in otroci; Ringaraja.net: dojenček in otrok, prehrana,…
Mi se dojimo in zbujamo dosti več x na noč kot vi, zato si mislim, da si srečnica!
LP

Moje sožalje, prej kot čez leto dni ti verjetno ne bo uspelo, vsaj meni ni, želim ti pa da bi bilo prej.
Moja lumpa je stara 25 mesecev in zadnjih štirinajst dni večino noči že prespiva v celoti. Jupiiii!
V nosečnosti sem imela kup težav in nisem spala, tako, da sem se tudi že večkrat spraševala, kako to sploh zgleda, da zvečer zaspiš in se zbudiš šele zjutraj?

Spanje celo noč…. kaj je že to? :))))))

Tudi naš enoletnik ponoči spiu bolj “švoh” in nič ne kaže, da bi se situacija v kratkem izboljšala. :(((
Veliko potrpljenja in mirne živce ti želim!

Jaz tudi…. Sploh si ne upam povedati, da se je do 3. leta zbujal non stop in da se mi zdi zdaj že pravi luksus, ko pri 3,5 letih vsaj kakšno noč prespi v celoti – 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} noči se še vedno zbudi, a zaspi naprej isti hip, ko se uležem zraven njega, tako da tudi jaz v spanju grem k njemu in zjutraj potem debelo gledam, zakaj se ne zbudim v spalnici :))) Pravijo, da je potrpljenje božja mast – mi smo že holesterol fasali od nje :)))

Glede na to, da imamo zelo majhno razliko med otrokoma nismo spali cele noči že 4 leta. Pa nam gre zdaj malo na boljše. Včasih smo se zbujali 5-6 na noč, danes samo cca 2 krat.
Ko sva šla z očijem en vikend v Portorož (sama) sva se zbujala celo noč. Navada dela svoje in na vse se navadiš. Tudi na neprespane noči in utrujenost.

Jaz beležim tretje leto slabega spanja: 1. med nosečnostjo, prve pol od skrbi nisem spala, druge pol od “razsežnosti”, naslednje dve leti nam ga sine krasi non-stop, tako da so noči, ko bi samo kaj pil 2 x ali 3 x vmes, so pravi balzam. Tiste, ko v spanju hodi okrog in leze na omare, pa hodi radio in TV poslušat, tiste so hujše. Da kakšnih mor in groz sploh ne omenjam. Meni je edina tolažba, da se na to navadiš vtoliko, da zaspiš v sekundi, ko glava na povšter pade in se ne prebujaš več ob vsakem cmevku.

Wellcome to the club!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

O, ljube punce! Ne bi rada bila v vaši koži! Upam in želim vam, da bi čimprej imeli prespane noči!

Prvi sin ni spal 6 let. Vsako noč se je po nekajkrat prebujal.
potem sem 4 leta spala ko ubita. Zdaj pa me že 12 mes. vsako noč po 4-5 krat prebudi ta mali škratek in zahteva zizo.
Tudi jaz se sprašujem, kdaj bo temu konec. Verjetno bomo mamice same morale red naredit.
Se pa pridružujem Skrbni, ko pravi da zaspiš v sekundi ko se nazaj vležeš.
Za enkrat nimam večjih težav z nenaspanostjo, bo že.
Kaj češ, ni nam lahko.

LP

Naša mala je stara 11m in če bi me ponoči zbudila 1 ali 2krat, bi skakala do stropa od veselja. Danes ponoči sva se dojili okrog 10krat, na koncu nisem več štela, to je bila ena bolj intenzivna noč. Če se doji na 2-3 ure, sem kar vesela. Je pa zanimivo, da se kljub temu v redu naspim, ker jo imam ob sebi in jo na pol budna priklopim, pa že spiva 🙂 Če bi jo morala hraniti in uspavati kako drugače, bi pa verjetno že doživela živčni zlom 🙂

Naj se jaz povem svojo zgodbo. Tudi pri nas spimo v intervalih (dobre noci so tiste, ko je prekinitev le od 3x do 5x, malo slabse tiste kjer pri 8x ne stejemo vec). Stari smo leto in pol. Pa se se spomnem kako mi je bilo pred kaksnim letom hudo. Potem pa sem na forumu slisala taksne in drugacne zgodbe o spanju in ze samo misel, da nisem edina je bila tako tolazilna, da od takrat mi je vse skupaj vec kot pol lazje. Vsakic ko imamo slabo noc si recem, no ena je sla mimo in kmalu bomo spali celo noc.

Tudi midva z možem sva bila med tistimi starši,ki niso imeli niti ene prespane noči.Naš malček,ki je sedaj star 4-leta naju je mučil do njegovega 3-leta.Nato pa kot da bi odrezal vse te neprespane noči in malček je začel spati.Zbujal se nama je do 10x na noč.Res je bilo grozno in utrudljivo.Z možem sva okrog hodila kot dva zombija.Sedaj imamo 2 meseca starega malčka,ki pa mi spi od 9-ih pa do 5-ih zjutraj,nato se podojiva in spiva do 8-ih zjutraj.Včasih kar ne morem verjeti,da je to res in še vedno nekje v podzavesti čakam,da bo tudi ta malček začel zbujati tako mene kot očita!!!Tako koker vidiš nisi edina in enkrat bo že minilo,ko bo malček pripravljen nato.Kakšnih receptov za boljše spanje pa ti ne bom pisala,saj pri nas ni prav nič zaleglo!!

Naša bo ob Novem letu stara tri leta in se še vedno prebuja ponoči. Včasih enkrat, včasih desetkrat.

Mislim, da na miren spanec lahko kar pozabimo. Koliko noči še ne bomo prespale, ko ga bodo naši otroci kje žurali….. :)))

Mislite, da so vaši starši spali mirno ????

Nataša

Evo, včeraj sem se hvalila, da pri 25 mesecih že kar dobro spimo in glej ga vraga, najbrž je vedela, da se hvalim na forumu in sva danes bedeli od polnoči pa do 4 zjutraj.
Zbita sem kot konj!

Zdravo!

Tudi jaz sem takšna nesrečnica katera ne spim celo noč.Mi smo do 12 meseca spali,sedaj ko pa sem začela hoditi v službo se pa zbujamo vsake pol ure.Ker to že traja cela 2 meseca in v službi še komaj kaj sledim upam da bo mojo pikico minilo prej kot njenega brata.Pri ta prvem nismo spali do 5 let.
Vse enkrat mine,zato se tolažim z tem.
Ko me je mož vprašal za darilo za božička je bila moja želja enoposteljna soba z nočitvijo brez telefona in televizije,vsaj za eno noč.

Zaspanka mi se po 13 mesecih ponoči dojimo na pol ure.

Naj te “potolažim”. Pri 30 mesecih, torej 2,5 let se zbujamo 4-6x za čaj. Hodimo v službo in še živimo. Tolažimo se, da vse enkrat mine.

Pa lep pozdrav.

No … saj je res, da so še dosti hujše varjante. Sam si tut jst želim prespat TRDNO!!! eno noč … in kot noč mislim tistih mojih 8-10 ur spanja, ki sem ga bila vajena prej. :))) Sicer … še nedolgo nazaj smo se zbujali na uro/uro in pol … zadnje par dni se mi zbuja na 5+3 … danes celo 5+4 … in se lahko štejem za srečno … sam kaj ko spim celo noč z enim učkom odprtim in slišim vsak njegov zdihljaj. :(( Še dobro, da mi ga kdaj mama vzame za kako urco popoldan in se takrat res TRDNO!!!! naspim. :)) ;)))

Bo že minilo. Jaz sem se že skoraj navadila na življenje brez spanca.

Jaz sem tudi prebedela več noči kot prespala. Mož spet smrči kot en traktor in sumim, da jo zbuja. Se pa zgodi kdaj kak biser, ko ta mala spi po 6 ali celo več ur skupaj. Njen absolutni rekord je bil 11 ur. Pošteno me je prestrašila. Zdaj je stara 7 mesecev.

Ker imam že eno 8 let staro hčerko, vem, da ta leta nočnega vstajanja zanesljivo enkrat minejo in takrat se misliš, joj, kako hitro je šlo… le kdaj je minilo…

Do spanja bo treba očitno še malo počakati, med tem časom pa se lahko kdaj tako kot tule zberemo na kup in vidimo, da nismo edine. Včasih že to pomaga 🙂

Ja nespanje pride skupaj v all inclusive baby paketu in očitno vsaj pri nas je tako, da se z odraščanjem otročka količina spalnega časa namenjena zaspanim mamam povečuje, je pa re, da smo na boljšem tiste, ki pijemo kavo.

še dobro, da se potem odločite za ta druzga……. ;-/

Moja tamanjša pika je stara 16 m in komaj sedaj se je navadila prespati celo noč. Ko se je to zgodilo prvič, sem se sredi noči nekajkrat prestrašeno zbudila in šla v njeno sobo preverjat, če še diha.
Dete se je že navadilo prespati celo noč, samo mama še ne!
Mi pa kar ugaja, če se kdaj ponoči zbudi, ker jo prinesem v svojo posteljo in potem se tako stisne k meni in zaspi kot majhna mucka.

New Report

Close