Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsak Božič pri taščiM

Vsak Božič pri taščiM

Sicer pri nas bozic ni problem, kombiniramo pa za novo leto. Obe bi radi kaj skuhali, zato se pac vnaprej dogovorimo, katera kdaj skuha. Enkrat ena na 31., druga na 1., drugic obratno, tretjic jaz ali svakinja na 31., pa spet ima ena novoletni zajtrk, druga kosilo itd. Vse je stvar dobre organizacije in se boljsega dogovora :)) Bozic imamo pa samo pri moji mami, ker tasca ne praznuje.

A nisi napisala, da želiš bit z možem in otrokom? Pa saj si.

BRAVO TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

BRAVO TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!1[/quote]

Ja, in? problem ima z možem, če bi mož držal z njo, in tašči povedal, da bo božični večer njihov, k njej pa pridejo na obisk naslednji dan, bi bila azdeva urejena.

Tako pa imaš problem samo ti – z možem.

Veliko nas je takih, ki nimamo nobenih staršev, otroci nimajo babic in dedkov, sploh ne vedo kaj je to… in smo zato zelo žalostni:-(, za praznike je zato še hujše!!

Pri nas pa tako:
Vsi praznujemo pri mojih starših, vključno z moževimi starši. Takšna je tradicija že od kar pomnim v mladosti pri nas (praznovanje mislim). Ker pa moževi starši tega nikoli niso praznovali, so pa začeli s tistim letom, ko sva se midva poročila.
In je vsem prav :). Pa še vsi smo na kupu.

LP

a, in? problem ima z možem, če bi mož držal z njo, in tašči povedal, da bo božični večer njihov, k njej pa pridejo na obisk naslednji dan, bi bila azdeva urejena.

Tako pa imaš problem samo ti – z možem.

Ja verjetno res. On ji tega nebo povedal jaz se pa lahko repenčim kolikor želim. To, da bi ostala sama doma med štirimi stenami mi je pa totalno glupo. Pa jaz imam tudi otroka in želim biti z njim. Vsak dan in ne samo ta večer.(z otrokom)

BRAVO TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!1[/quote]

Pa je takega mnenja tudi tvoj mož? Če ni (mislim, da ni) potem moraš že iz spoštovanja do njegain do mame in očeta tvojega moža nehat delat cirkus.

ma, ne morem verjeti, da ene tašče doživijo skoraj živčni zlom in jih je treba peljat na urgenco, če tamladih ni domov za praznike.
Sama sem 2x tašča, za praznike se dobimo ali pa tudi ne, saj včasih tudi naju ni doma. Da bi pa svojim otrokom in njihovim partnerjem zamerila, če jih ni na božič, mi pa ne pride na misel. Saj se med letom vidimo dovolj pogosto. Če se tako dogovorimo, skuham božično večerjo jaz, dogovor pa je lahko tudi v obratni smeri in kuha katera od hčera pri njej doma. Lahko smo pa vsak na svojem koncu, pa ni nobenih zamer zaradi tega.

Tudi jaz te ne razumem.

Pri nas gremo vedno k našim domov na božično kosilo, k tašči pa naslednji dan. Do sedaj smo bili vedno vsi. Datum je pač vedno enak, zato da že vnaprej vemo, da bomo tega dne na kosilu tam in si ostale plane prilagodimo.

Tisti tvoj p.s. pa pove ogromno o tvojem odnosu…

Če bi bila jaz tvoja tašča bi si nadvse želela, da pridate sin in vnuk sama k meni na kosilo, brez tebe.

Jaz vsekakor ne bi šla. Se imam preveč rada. Se spoštujem. In neželim biti žrtev, še najmanj se pa nekaj poniževat in klečeplazit. če ti ni, ti ni.
Sem bila v podobni situaciji, mu je bilo čisto samoumevno, da gremo k njegovi mami. Jaz, moja družina kao ne obstajamo. In tu ni pomembno, ali praznuješ ali ne. Ti si za njih nič, le pes, ki mora slediti.

Ja, jaz nisem. In takrat je pokazal svoj pravi obraz. Brigala sem ga jaz, brigali otroci, glavno, da je imel mamico. Pa sem ga poslal nazaj k njej …

Tiste na temo spoštovanja ipd. pa raje … spoštovanje si mora človek nekao zaslužit. če ne drugega, človeka, ki ne spoštuje mene (in tale tašča, niti mož te ne spoštuje), tudi mojega spoštovanja ne bo deležen.

Ja pa včeraj pridem k mami od mojega in ona brez vsakega vprašanja izjavi “v petek ob 18.00 je pri nas večerja”.

Vse lepo in prav, če bi me kdo prej kaj vprašal in če ženska nebi točno vedela, da ima 24. moj ate rojstni dan. Je bla hitro razočarana in jezna name, ker sem ji lepo povedala, da točno takrat pa ne morem, ker pridejo sestre z družino na obisk. Pač običaj, da se dobimo pri nas doma vsi otroci.

In točno vem, da bo drugo leto isti problem. Ampak na ta dan ne delam kompromisa, ker vem, da bom šla domov k atetu.

No, pri nas oboji praznujejo in se lepo zmenimo. Za veliko noč smo pri enih, za božič pa pri drugih. Oziroma to leto leto gremo v petek k mojim (tudi 150 km) stran, v nedeljo pa k njegovim na kosilo. Za veliko noč pa ponavadi obratno.
Sicer pa se tudi meni ne da vozit in bi morda raje bila doma ampak na koncu koncev je tako, da najinim staršem ti prazniki več pomenijo kot nama in prav je, da jih preživimo skupaj.
LP

Pa kaj je vam?
A ko greste od doma, popolnoma izbrisete svojo preteklost? Starse je pa treba ustrelit, da se ne bi slucajno spomnili na nas! In druzina, druzina, druzina…!!!! Kaksna druzina?!
Pa kaj je druzina samo moz in otroci?! A niste tudi ve nekomu otrok?! In vas moz je tudi nekomu otrok?! In vasa tasca je tudi mati!

Joj, da mi je da vas vidim cez 20 let, ko vas bodo snahe takole… da niste druzina, da druzina so samo ona, vas sin in njeni otroci, vi si pa lahko svoj druzinski bozic v rit vtaknete! ha ha :))[/quote]

s temle bi se jaz najbolj strinjala…tudi mi vsako leto preživimo z mojo mamo in sestro ter njeno družino..in upam da bo moja snaha rada prišla na obisk :)))

meni je pa najbolj hecno, ko vsi tolk propagirate božične večerje. pri meni doma so bili ornk verni, ampak razen potice in čakanja na polnoč, no mrbit je bil vmes še narezek za lažje zdržat, se ne spomnim nobenih ne vem kakih večerij s tolk in tolk hodi, pa sladicami in temi forami. tko, da pri nas je to dokaj običajen večer, je pa res ker je sveti večer, da pokropimo hišo, tko da takrat ne hodimo nikamor, ker kropimo svoj dom in počakamo na polnoč, če gremo takrat, če ne gremo že k otroški polnočnici zvečer. to je pa za moje pojme novodobno praznovanje božiča. mi smo imeli in imamo tako za silvestrovo. Vem pa da je moderno, ker pri naših sosedih, ki cerkve in karkoli verskega še niso videli od znotraj, pripravijo božično večerjo in imajo povabljenih en kup ljudi.

mi se bomo peljali k tasci 800 km. pa majhen otrok, pa jaz v visoki nosecnosti. pa se grozne hemoroide sem fasala:))

jaz se veselim, bozic je lepsi, cim vec nas je.

seveda je tudi moja tasca vredna svojega denarja, ampak sem vedno boljsa v taktiki “skozi eno uho noter, skozi drugo ven”.

Pa kaj je vam?
A ko greste od doma, popolnoma izbrisete svojo preteklost? Starse je pa treba ustrelit, da se ne bi slucajno spomnili na nas! In druzina, druzina, druzina…!!!! Kaksna druzina?!
Pa kaj je druzina samo moz in otroci?! A niste tudi ve nekomu otrok?! In vas moz je tudi nekomu otrok?! In vasa tasca je tudi mati!

Joj, da mi je da vas vidim cez 20 let, ko vas bodo snahe takole… da niste druzina, da druzina so samo ona, vas sin in njeni otroci, vi si pa lahko svoj druzinski bozic v rit vtaknete! ha ha :))[/quote]

Glej, meni tile praznični obiski niso problem. Mi gremo bodisi k moji mami bodisi k tašči. Pa ne samo enkrat letno, ampak skoraj vsak vikend h kateri od njiju, ker je treba tam marsikaj postoriti. Ampak še vedno pa nam je jasno, da so mame in tašče širša družina. In če se ena zgoraj hvali, kako je treba, da se družina zbere DOMA, potem mi je smešno, ko v isti sapi napiše, da se vsi zberejo pri mami. Pri mami sem bila jaz včasih doma, zdaj sem pa doma na našem sedanjem domu. Pa čeprav grem k mami velikokrat na obisk. Tudi od moža pričakujem, da je zdaj doma na našem domu, in ne da razmišlja, kot da je doma 100 km stran, to je pri svoji mami. Pa čeprav gremo k njej velikokrat. In to ne zato, da bi nam stregla.

Zanimivo in smešno, da se vsem zdi popolnoma logično, da bodo:
– povabili mamo k sebi za božič, da ne bo sama
– vzdrževali tradicijo vsakoletnega dobivanja z vsemi sestrami
– šli k očetu za rojstni dan

Po drugi strani naj si pa tašča v rit vtakne predstavo o božiču v družinskem krogu, čeprav je ona mama vašega moža, grozne svakinje pa njegove sestre.

vse tiste ki nocete k tasci,ste kdaj pomislile recimo da bi tasco in tasta povabili k vam,tako bi bil problem resen.

Povsem brez problema – tašča je starejša in praznuje doma (na domu je brat od mojega moža oz. njen sin z družino), moja mami praznuje tudi doma (z družino mojega brata), naša družina pa je na svojem domu (mož, jaz in 3 otroci). Vse tri družine se držimo tradicije svetega večera (pokropimo, pokadimo, molimo), in smo na svojem domu (gremo tudi k polnočnici, če nas le kaj ne zadrži (bolezen, varstvo majhnega otroka) – takega praznovanja sem vajena že od malih nog, mož pa tudi, in se mi zdi pravilno, zato se ga držimo tudi mi, pa tudi všeč nam je.Obisk sorodnikov pride na vrsto naslednji dan po največjih krščanskih praznikih – to je 26. decembra, če pa je čas, pa tudi že popoldne na sam Božič.

Mi smo povecini vsako leto pri tasci, ki super skuha in nas vse super popedena in jaz sem ji neskoncno hvalezna, da mi vsaj 1x ni treba kuhat. Vsako leto komaj cakam bozicni vecer, ker vem, da se bomo imeli fino. Letos gremo pa k ojim starsem, se bomo peljali 1000 km haha, pa se tudi ne pritozujem, ker vem da bom cel teden dobro jedla in mi koncno nekaj dni ne bo treba kuhat 🙂 LP

Jaz tudi preživim božični večer pri tašči, ki k večerji povabi tudi mojo mamo, kar smatram, da je zelo lepo od nje.

Drug dan pa imava pri tašči zgodnje koliso (ob 12:00 je kosilo že na mizi) in sva lahko ob 15:00 že na kosilu pri mami (s tem, da pri mami itq ne kuhamo skoraj nič, ker nama tašča spakira še za cel teden hrane) – potem popoldan in večer preživiva pri moji mami.

Tudi mi smo šli vsako leto na božični dan h tašči na kosilo. Bilo je lepo, žal pa tega ni več, ker tašče ni več med nami :-(((

Vsako leto smo imeli pri tašči Božično kosilo, pejšnji večer pa smo bili pri moji mami. Tako smo uskladili obe. Letos nas ni povabila, tašča mislim – menda ne bo nič, se vidimo v naslednjem letu je rekla:):) nazadnje ko smo se videli:). Sedaj pa niti ne vem a to pomeni, da ne smem pridit tud novo leto voščiti osebno al kaj?:)

Evo eni imamo pa takele. Pa kakor ji je volja, njena želja je sprejeta in nimam nič proti. Tako, se je odločila po 10ih letih.

A nisi napisala, da želiš bit z možem in otrokom? Pa saj si.[/quote]

Dajte poštekat, da ji pač ni do tega, da vsak božič gleda taščin ksiht. Saj ga verjetno gleda čez leto.
Avtorica, popolnoma te razumem. Imam podobo taščo. Lani nisem šla k njej, ker sem bila prehlajena, moj je pa šel. Naslednji dan je bila cela drama zaradi tega. To so posesivke do konca.
Hvala bogu, da moja mama ni tako zatežena, da bi morali vsak praznik plesati okoli nje.

New Report

Close