Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsak Božič pri taščiM

Vsak Božič pri taščiM

Hmmm, tebi je pa res hudo, ker moraš 1 x na leto h tašči, a ne?! A ni lepo, da si nekam povabljena??? A ni lepo, da tašča želi povezat duržino, čeprav enkrat na leto in na način, ki ti ne ustreza?! Pa 100 km je težko naredit… uuu boga revica … Sej če bi šla na shoping, sigurno ne bi bilo, kajne? Res mi greste ženskice na živce, ker vidim kako nastorjene ste do tašč in kako hudobija leze, samo še iz vaših riti ne … A tudi tebe moti, ker kupuje prepoceni darila? Če ni po najnovejši modi in Bog ne daj da ni naravni material, je tašča res grozna za znort, a ne ???Zakaj si pa nisi izbrala moža, ki bi imel bolj tebi primerno mamico????
Moški, dejte malo bolj gledat, da bostge izbirali normalne ženske za žene!
Hvala Bogu, da nimam sina, da bi imela možnost imeti takšno snaho kot si ti!

Toliko danov je v enem letu in pol si nekdo v glavo zapiči ravno datum 24.12. ali 25.12. za kosilo.

Pač bom šla k “tašči” kasneje na večerjo in mi je po eni strani žal, da ona cel dan kuha, ja pa itak nič ne pojem ker bom bla prej na praznovanju.

Zaradi mene bi lahko mirne vesti “tašča” povabila svojo hčerko z družino in bi pač z njo preživela ta dan, če ji toliko pomeni.

hvala bogu, da še obstajajo normalne mame :)))

hahaha, sem se nasmejala. se opravicujem, ce si morda tujka, potem sem pa res hudobna.

A nisi napisala, da želiš bit z možem in otrokom? Pa saj si.[/quote]

Dajte poštekat, da ji pač ni do tega, da vsak božič gleda taščin ksiht. Saj ga verjetno gleda čez leto.
Avtorica, popolnoma te razumem. Imam podobo taščo. Lani nisem šla k njej, ker sem bila prehlajena, moj je pa šel. Naslednji dan je bila cela drama zaradi tega. To so posesivke do konca.
Hvala bogu, da moja mama ni tako zatežena, da bi morali vsak praznik plesati okoli nje.[/quote]

Brez skrbi, da to štekam že od samega začetka. Ampak jaz tu poudarjam dve stvari:

1. Ta “taščin ksiht” je mama njenega moža. Dvoličnost na tem forumu okrog lastne in priženjene družine je neverjetna. Že samo v tej temi je bilo povedano, da se mamo povabi k sebi za praznike, sestre tudi, k očetu se gre,… No? Tašča je pa moževa mama. A mož pa nima pravice bit z mamo za praznike?

2. Glede na to, da tašči očitno božič ogromno pomeni, je ta trma malo otročja. En večer v letu, a je to res tako težko? Z možem in otroki je avtorica teme lahko naslednji dan, pa na Štefanovo, za Novo leto,…
Ampak ne, tašča jih povabi za božič in seveda bi zdaj tudi snaha rada ravno za božič crkljala svojo družinico. Mislim, saj to je povsem legitimno, je pa otročje.

Dajte poštekat, da ji pač ni do tega, da vsak božič gleda taščin ksiht. Saj ga verjetno gleda čez leto.
Avtorica, popolnoma te razumem. Imam podobo taščo. Lani nisem šla k njej, ker sem bila prehlajena, moj je pa šel. Naslednji dan je bila cela drama zaradi tega. To so posesivke do konca.
Hvala bogu, da moja mama ni tako zatežena, da bi morali vsak praznik plesati okoli nje.[/quote]

Brez skrbi, da to štekam že od samega začetka. Ampak jaz tu poudarjam dve stvari:

1. Ta “taščin ksiht” je mama njenega moža. Dvoličnost na tem forumu okrog lastne in priženjene družine je neverjetna. Že samo v tej temi je bilo povedano, da se mamo povabi k sebi za praznike, sestre tudi, k očetu se gre,… No? Tašča je pa moževa mama. A mož pa nima pravice bit z mamo za praznike?

2. Glede na to, da tašči očitno božič ogromno pomeni, je ta trma malo otročja. En večer v letu, a je to res tako težko? Z možem in otroki je avtorica teme lahko naslednji dan, pa na Štefanovo, za Novo leto,…
Ampak ne, tašča jih povabi za božič in seveda bi zdaj tudi snaha rada ravno za božič crkljala svojo družinico. Mislim, saj to je povsem legitimno, je pa otročje.[/quote]

Ja no, lahko bi pa rekli, da je tašča otročje trmasta. Če se vidijo večkrat na leto, ne vem zakaj potem tako vztraja za božič?? Zato, da uveljavlja svoj prav. Hvala bogu, da obstajajo tudi drugače misleče mame.

Pri nas se Božič praznuje pri obeh družinah. Predvsem nam je vsem do “miru in sreče” in se z božično večerjo, pa pri kom, pa s kom, pa kaj bomo…ne obremenjujemo preveč. V 10 letih se je prijela tradicija, da gremo na preprosto domačo večerjo po otroški “polnočnici” (ob 20h) k mojim. Pride tudi sestra z družino. Po večerji gremo do moževih staršev, otroci gredo spat bolj pozno, tja pridejo tudi drugi otroci z družinami (po želji-tašča ne doživlja zlomov, nas je vseh vesela, ju pa obiščemo večkrat na teden in nista med letom osamljena). Nekateri gredo potem še k polnočnici, drugi pa čuvajo otroke doma. Naslednji dan pa je prav tako vsak tam, kjer se dobro počuti, kamor je povabljen ali kjer si želi biti. Obdarovanja ni, si pa sežemo v roko, se pogovarjamo, se zahvalimo za vse, kar smo med letom dobrega prejeli drug od drugega…predvsem pa se zabavamo, otroci pomagajo še pri okraskih, babice se izkažejo s poticami, ipd.
Želim si, da bi v vseh družinah res občutili Božič kot novo rojstvo, prebujenje, ljubezen, srečo – pa žal, so tudi med mojimi najbližjimi takšni, ki še niso doumeli, kaj pomeni darovati se.

Seveda. In če bi tu pisala tašča, bi lahko tudi njej povedali, da naj razmisli, če je res tako nujno, da vabi otroke ravno na božični večer.
Tako pa piše snaha, zato apeliram nanjo. Nekdo pač mora v takih primerih popustit, ker se je brezveze kregat. Vsaj pomoje. Imata pa obe približno enako prav in to je zelo malo 🙂

Tudi, če je poročena, so njeni starši in sorodniki še vedno njena družina in dom, kjer je nekoč živela, je še vedno njen dom. Kaj ti tukaj ni jasno???
Ali pa si ti eden-ena tistih, ki hoče, da partner po poroki pretrga vse stike s svojimi sorodniki???

Moj dom je tam, kjer sem doma z možem in otroci. Moji starši in moji bratje so moja primarna družina in dom moje mame je dom mojega otroštva. Ni pa dom moje mame moj sedanji dom.

Ker imava z možem to v glavi razčiščeno, nimava problemov z raznimi obiski pri mamah/taščah. pa tudi ne s pomočjo, ki jo potrebujejo. Vidimo se pogosto in z dobro voljo. Na obisk gremo z veseljem, pa tudi marsikaj jim pomagamo postoriti.

Ampak to še ne pomeni, da smo zdaj tam doma. Doma smo na svojem naslovu.

Haha, LeeLee, the best:)))

Saj ni smešno, vem, ampak si tako fajn napisala.

sicer nisem brala vsega …. ampak kaj vam je pa tok težko tistih 100 km narest pa primarno družino partnerja osrečit….

tega preprosto ne štekam, jaz s takimi stvarmi sploh nimam težav – z veseljem si vzamem par ur frej – če komu s tem polepšam praznike…pa naj bo to njegova družina, moja ali pa prijatelji….

rdeča strela, ti pa ne razumeš ravno tega, da obstajajo tudi kompromisi. Med mojimi željami, željami mojega moža in tašče na primer.
Aja pardon jaz nimam želja, ker jih ima tašča, zame…

Sem ze nekje visoko zgoraj obupala nad branjem, ampak vecina, kar sem prebrala, je prav zalostna. Samo kreganje, nasprotja in nesramnosti.

Mi smo veseli, ko gremo k mojim domov (ja, tudi moj moz in ja, tudi jaz grem domov; na sreco sem tudi pri starsih “doma”- rojena sem bila tam in pol zivljenja sem prezivela tam in tam se zelo pocutim doma). Rada grem pa tudi k tasci in presrecna sem, da imam tako super starse in tako super tasco in tasta, za povrh se pa se z brati in sestrami dobro razumem.

Hvala bogu, da vas nimam ne za tasce, svakinje, sestre ali pa snahe. Bljak ste, velika vecina.

Meni pa ne predstavlja težave božič pri tašči ampak to, da moja mama pričakuje, da bomo pa pri njej.
Kaj naj potem? Jaz grem k moji mami, mož pa k svoji, otroka pa dava na pol?

BRAVO TOČNO TAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!1[/quote]

Ja, in? problem ima z možem, če bi mož držal z njo, in tašči povedal, da bo božični večer njihov, k njej pa pridejo na obisk naslednji dan, bi bila azdeva urejena.

Tako pa imaš problem samo ti – z možem.[/quote]

Tako je, zadevo morata urediti vidva z možem. Ko bosta vidva enotna, bo vse drugo ”mala mal’ca”.

A TEBI RES NI JASNO, DA JAZ NA PRAZNIKE NIKAKOR NE ŽELIM TAŠČE K SEBI VABIT
PA, DA MI POTEM NAJEDA IN IMAM POKVARJEN DAN.
ZATO JE PAČ NAJBOLJE, DA SMO VSAK NA SVOJEM KONCU PA BOŽIČ GOR ALI DOL !!

Joj, pa kako se vam da sploh bunit zarad bozica, nekega modernega praznika (taksnega smo ustvarili) … ce noces k tasci, pac ne gres. Gres kdaj drugic. Ce bo zato dozivela zivcni zlom, to NI tvoj problem, ker je prevec navezana na sinkota. Ce sinko (torej tvoj MOZ) ni sposoben rect svoji mami, da pridete kak drug dan, je navaden patetik, scrklan in ze kar bolno navezan na materino krilo. Kdo rabi takega “moskega”???

Zakaj smo sli tolk v k****, da se znam skregat samo zaradi datuma. Pa ne dobite roz za valentinovo, je prec pizdarija.

Treba bi se bilo zavedat ljudi okoli sebe celo leto, ne pa na neke dolocene dneve. Zivel kapitalizem!!

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz pa tudi ne razumem…, 22.12.2010 ob 10:18

Na pamet mi ne pride, da se komu posili prilagajam….
Pa naj bo to božič, rojsti dan ali novo leto….

K avtorici sporočila:
Glede nato, da ti je muka – bodi doma.
MOž in otroci (če jih veseli) pa naj grejo. Ti pa uživaj sama kot ti paše –
Ker glede nato da sem razumela, da je to vsako leto znova in znova – je čas da se postaviš zase.
Jaz na tvojem mestu nebi šla.

Mi pa takole:
eno leto smo pri njegovi mami na kosilu in odpremo darila, popoldan pa gremo še k naši in še tam odpremo darila…. Naslednje leto menjamo….
Enako za silvestrovo eno leto pri enih drugo pri drugih….
Jaz grem rada ker sem vesela, da mi ni treba kuhat…..
Če temu nebi bio tako bi ostala doma.

Je pa res, da je tašča pričakovala, da bomo vedno tam, pa moja mama da bomo vedno pri njej….pa sem kar prvo leto od kar sva skupaj in kasneje ko sva dobila otroka naredila red in jim povedala, da vsako drugo leto če bomo za.

Za Take kot si ti, je škoda da sploh imate ljubeče družine. K svoji mami in tašči greš, da ne rabiš kuhat???

Daj zamisli se, kaksna avša nablojena si. Naredi jima uslugo in ostajaj doma, da nimata dela s tabo. Kuhaj si sama KOZA.

vem, da je stara tema, ampak me je tole poglelo 😀

24122010, 22.12.2010 ob 09:17

Spet praznik in spet moja slaba volja. Spet bomo v avtu in bomo se cjazl 100 km dalec v eno smer. Vedno moramo mi h tašči moj predlog da bi šli naslednji dan na kosilo odpade. To da bi ona prišla h nam je pa čisto nezaslišan predlog. Sploh si ne predstavljam, če bi tudi moja stran družine praznovala.
Upam, da me razumete, da bi tudi jaz rada pripravila stvari za moja fanta in ju razvajala.Nimam nobene volje da bi kaj pripravila jaz doma, ampak mi je dejansko muka, ker vem, da bom morala spet iti. Ja saj lahko ostanem doma, ampak sama kaj naj počnem.
Pojma nimam zakaj moramo biti gor 24 ostale dni v letu pa sploh nismo pomembni, pač smo. Kaka hinavščina ja takrat smo srečni in se imamo radi ja verjetno za sosede.

Sori malo zmedeno sam sem res jezna.

p.s
vem, da tudi ti bereš forum,upam da ti bo jasno zdaj ,ko je napisano, kajti,ko povem ti ni

A ste eni prštepani. Odgovarjate na 12 let staro temo. Noro

Frča, 10.09.2022 ob 06:31

A ste eni prštepani. Odgovarjate na 12 let staro temo. Noro

Upam, da zanalašč,  ali pa da sprevidijo kasneje, da je stara tema. Saj to se dogaja na dnevni bazi.

Kmalu bo aktualna tema. 😉

Verjetno avtorica ni edina. Ona bi pristne odnose, ne samo tiste za božič.

Tašče so smrt.

Smrt za odnose, smrt za veselje, smrt za karkoli dobrega.

Fejkaj bolezen in pejd solo na počitnice in delaj, kar hočeš. Tašče so stare babe, ki se utapljajo v svoji nerelevantnosti.

Eh, če ti tasca teži, da pridete vsako leto, pojdi saj ne vidi vsak vikend svoje vnuke? Pa se kuhat ti ne bo treba.

Pri nas zdržim 3dni, potem pa se odpeljemo nazaj,ali pa se zmenimo letos Božic pri nas, Novo leto pri njih.

Ne pozabi,je tudi mati tvojega moža/partnerja, pa če je tudi nekoliko obrnjena nikoli ne veš koliko časa še ima. Po 75letih tascice/tasti  se še bolj zavedajo.

Upam, da je avtorica v dvanajstih letih rešila “problem”, ki to ni.

New Report

Close