Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsak Božič pri taščiM

Vsak Božič pri taščiM

Ma ne vem kaj komplicirate. Prazniki so več kot samo 24. večerja ali pa 25. kosilo.

Meni je tako, da moža sem sprejela skupaj z njihovimi navadami in njegovo družino. Tudi on mene. Seveda se ne strinjava z vsemi zadevami a praznovanja kot je božičin pa rojstne dneve sprejemva kot so v navadi.

Mi imamo za sebe vedno silvestrovo, tudi 2.januar je običajno ”naš” za kako izlet skupno druženje.

Božični večer smo pri tašči in za 25. kosilo pa potem pri mojih.  Se malo podružimo posmejimo, včasih gremo 24. potem tudi skupaj peš na sprehod, do še enih sorodnikov, nakako njihova tradicija… Pač 1 dan v letu se prepustiš družini in toku.

Tudi, ko bojo moji otroci odrasli upam, da se bojo z veseljem prišli z nama podružit. Ne, da bodo komaj čakali da grejo.

Odgovor na objavo uporabnika
xyz2022, 24.11.2022 ob 18:52

Upam, da je avtorica v dvanajstih letih rešila “problem”, ki to ni.

Saj narod sploh ne gleda datumov. Zadnjič so odgovarjali eni, ki se ni mogla odločit, ali naj splavi ali ima otroka. Post star 9 let.:)))

uh joj, 13.12.2022 ob 06:53

Saj narod sploh ne gleda datumov. Zadnjič so odgovarjali eni, ki se ni mogla odločit, ali naj splavi ali ima otroka. Post star 9 let.:)))

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 hvala za tale komentar! Top!!

Pozdravljeni,

Božič je družinski praznik, a to ne pomeni, da morate pozabiti na sebe in svojo družino.

Bistveno je, da kot mama in žena najprej poskrbite za svojo družino. Če si želite praznik preživeti po svoje, je to vaša pravica. In kadar greste obiskati stare starše je to vaša prijaznost in nikoli dolžnost. Seveda je lepo, da obiskujemo in razveseljujemo druge ljudi, a za to je veliko drugih dni v letu.

Svoje želje in odločitve lahko spoštljivo sporočite. Na drugi strani pa je, kako se bodo na to odzvali. Od odrasle osebe je pričakovati, da spoštuje odločitve mlade družine in sama poskrbi za svoj Božič. Lahko jih prijazno povabi, a razume, da se sami odločijo o tem.

Želim vam veliko poguma in sočutja do sebe.

Vse dobro in naj bodo letos lepi prazniki.

Maša M. Bahor,

mag. zakonskih in družinskih študij,

zakonska in družinska terapevtka

Dobrodošli

No, mene pa moti, vse bolj, da nas tašča nikoli ne povabi na kosilo, kaj šele božično kosilo, večerjo.

Sva z možem poročena 24 let.

Imava 4 otroke.

Ko sva se poročila, je imela tašča 40 let, ga je imela zelo mlada, midva sva se mlada poročila.

Kako bi bila vesela, če bi vsaj otroke in moža kdaj povabila za božič. Sploh, ko sem bila ali sem v službi cel dan. Živi samo 8 km proč.

K  nam sta prišla nekajkrat. Kadar sem bila seveda doma, da sem lahko skuhala. Včasih je bil tudi mož na praznike odsoten zaradi službe in so bili otroci sami.

Drugače se čisto lepo razumemo. Me pa to dejstvo, da ni nikoli prav nič pomagala vse bolj jezi. Sploh zdaj, ko so moji otroci že veliki in ko pomislim, kako je bilo včasih težko. Pa ne, da bi tašča morala, ampak kdaj kakšna prijaznost, bi res olajšala.

Kuha pa za moževo sestro, ki živi v njihovi hiši.

Svojih staršev jaz že dolgo nimam več, tako tudi moji meni niso mogli pomagati, povabiti na kosilo, za božič.

Kako vesela bi bila, če bi v preteklosti, ko so bili otroci še kar majhni in sami, v oš, da jim pripelje kosilo na božič, ko naju ni. Vsaj 1-krat.

ne hodi, 22.12.2010 ob 09:20

Jaz ne bi šla, oziroma ne grem, če mi ni do tega!!
Z svojim življenjem upravljam sama!

Zakaj nisi ostala samska?

stara tema a vedno aktualna, 23.12.2022 ob 18:29

No, mene pa moti, vse bolj, da nas tašča nikoli ne povabi na kosilo, kaj šele božično kosilo, večerjo.

Sva z možem poročena 24 let.

Imava 4 otroke.

Ko sva se poročila, je imela tašča 40 let, ga je imela zelo mlada, midva sva se mlada poročila.

Kako bi bila vesela, če bi vsaj otroke in moža kdaj povabila za božič. Sploh, ko sem bila ali sem v službi cel dan. Živi samo 8 km proč.

K  nam sta prišla nekajkrat. Kadar sem bila seveda doma, da sem lahko skuhala. Včasih je bil tudi mož na praznike odsoten zaradi službe in so bili otroci sami.

Drugače se čisto lepo razumemo. Me pa to dejstvo, da ni nikoli prav nič pomagala vse bolj jezi. Sploh zdaj, ko so moji otroci že veliki in ko pomislim, kako je bilo včasih težko. Pa ne, da bi tašča morala, ampak kdaj kakšna prijaznost, bi res olajšala.

Kuha pa za moževo sestro, ki živi v njihovi hiši.

Svojih staršev jaz že dolgo nimam več, tako tudi moji meni niso mogli pomagati, povabiti na kosilo, za božič.

Kako vesela bi bila, če bi v preteklosti, ko so bili otroci še kar majhni in sami, v oš, da jim pripelje kosilo na božič, ko naju ni. Vsaj 1-krat.

če je tašča rodila pri 17, potem je imela celo najzgodnejšo mladost uničeno zaradi nezaščitenega seksa in posledično otrok. Pa to še ni vse, tudi njena otroka očitno nista bila poučena o kontracepciji pravi čas in je bila že pri 40 stara mati. Hči se je ugnezdila v domači hiši in sedaj je njena služkinja. Najbrž je v resnici vsa vesela vsaj za sina, za katerega domneva, da je odrasel, ima družino na svojem in so se sposobni sami porihtat. Mislim, da je v resnici zelo ponosna nate, ker je nikoli nisi prosila za pomoč. Namesto da začenjaš kuhati zamero, jo rajši za en vikend povabi v toplice (samo vidve) in si dajta duška.

Mijav mijav, hvala. Za malo drugačen pogled.

Res, kar je bilo, je že mimo.

In če dobro pomislim, smo se res kar dobro, pravzaptav odlično “porihtali”.

Upam, da je avtorica danes že tašča in ostaja doma sama za praznike.

A tista uboga tašča je še vedno živa?

mentalno motena oseba. niti jaz ne zmorem iz tvojega pisanja karkoli razbrat. niti jaz.  kdo sta tvoja fanta. dva sinova? mož in sin. kolko je sin star. kolko si  ti stara. zakaj ne grete k tovjim enkrat? kolko so babice stare? kje je več prostora.  SI TI KAJ ORGANIZIRALA ZA VSE?   če imaš prostor doma, ti povem idealno rešitev.   tvojima fnatoma. torej možu in sinu al komu je to sedaj, pripeli kako lušno prjatlco. ti si vzami moževega brata in vse skupi zalite z dobro količini  dobrega dragega vina.  zelo enstavno.

xxl182, 22.11.2023 ob 07:17

mentalno motena oseba. niti jaz ne zmorem iz tvojega pisanja karkoli razbrat. niti jaz.  kdo sta tvoja fanta. dva sinova? mož in sin. kolko je sin star. kolko si  ti stara. zakaj ne grete k tovjim enkrat? kolko so babice stare? kje je več prostora.  SI TI KAJ ORGANIZIRALA ZA VSE?   če imaš prostor doma, ti povem idealno rešitev.   tvojima fnatoma. torej možu in sinu al komu je to sedaj, pripeli kako lušno prjatlco. ti si vzami moževega brata in vse skupi zalite z dobro količini  dobrega dragega vina.  zelo enstavno.

Tema je stara,potegnjena iz leta 2010! In vi sprašujete avtorico prispevka, če je mentalno motena oseba.

Vi ste pa, kaj?

Rada bi vam sporočila, da je tašča umrla pred štirinajstimi dnevi. Za božič bo zanjo maša, tako da moramo spet takrat v njihov kraj. Svašta…

Snaha ti si pa žleht, samo v mislih si sposobna kaj skuhat.

Še sreča, da ne praznujemo Božiča. Moja tašča ga bolj malo, moževa pa sploh ne. Imamo urejeno ;).

Berem, “uživaj in delaj kar ti paše”, neverjetno kako malo empatije, ali pa celo nič, hvala bogu, da je bog tako uredil, tašča in snaha se ne bosta nikoli razumeli, ker snaha prevzema položaj tašče in vsaka snaha bo, slej ko prej,  na taščinem položaju in potem se krog zavrti, snaha – tašča in spet snaha – tašča, nič ne bi škodilo malo empatije!

Razumem te. Po drugi strani to je družinski praznik zato te nočem razumeti.

Takšni so običaji.

A to res deluje? Da tasci javis da gres na dopust in jo pol hudic vzame? Slisi se ne slabo 🤣.

Mi smo vsako leto rili k tasci, ker pac verski fanatik babji to praznuje, mi pa ne. Letos je drugace, ker zivimo loceno. Tako delam do 2 januarja ves (dezurstvo v primeru da kateri od sistemov odpove), po 14 januarju pa na pocitnice za 14 dni vsi.

Hinavscine s temi novoletnimi kosili in bozicnim sranjem komaj prenasam.

Pa zakaj, pizda, ta tema non-stop skače gor???

Saj je vsako leto aktualna tema.

Naš pogled, doživljanje pa se z leti spreminja.

Stara tema, lahko greste v Bohinj letos, da bosteimeli že kaj za delati. Res. Mrve niste,, niti b(* 😗 Nič ☺️

Zihr jih je sama zavrlglà za mojo projekciji/provokacijo Dobe tin seveda hujšanje. A je ta iz mòn? ek 🙄😆😆😆😆😆😆😆😆😆

https://www.slovenskenovice.si/bralci/nekateri-ob-praznikih-niso-imeli-kaj-dati-na-mizo-nekdo-pa-je-ogromno-hrane-vrgel-kar-v-gozd/

A resno to pišete cajtnkom, mon pa vam s perutmi nataj no 🤣😅😅😅😅🐴😆

Hahahaaa…

Ker bi radè hujšale. Pokvarjene stè vedno debelo vsako leto. Happy holiđàys. 🐴

New Report

Close