Vsak Božič pri taščiM
Ali se lahko zdaj, ko sta dva božiča mimo-tako krščanski kot pravoslavni, že izve kje ste torej preživeli ta božič? Sta se uspela zmeniti, glede na to, da tudi on očitno bere ta forum? Pa zaključimo s to temo, dokler je nekdo spet ne potegne in naftalina decembra 2024.
Vsakič, ko pogledam na ta forum ta tema ven skače.
Vsaj imata kam iti, da te nekdo postreže in te je vesel. Mi že 10 let nismo bili nikjer – starši umrli. Od takrat božic ni isti. Pa se včasih zamislim, kaj bi bilo fino da bi tudi mi4 lahko šli k mami ali tašči na kosilo.
Tako, če imaš v življenju problem samo z enim dnevom in večerjo, si lahko res srečna.
Naredimo kdaj kaj, da osrečimo druge in tudi nam se bo povrnilo dobro.
cristmesdead, 28.11.2024 ob 07:53
Vsaj imata kam iti, da te nekdo postreže in te je vesel. Mi že 10 let nismo bili nikjer – starši umrli. Od takrat božic ni isti. Pa se včasih zamislim, kaj bi bilo fino da bi tudi mi4 lahko šli k mami ali tašči na kosilo.
Tako, če imaš v življenju problem samo z enim dnevom in večerjo, si lahko res srečna.
Naredimo kdaj kaj, da osrečimo druge in tudi nam se bo povrnilo dobro.
Nas tašča nikoli ni povabila za božič ali sploh kdaj na kosilo. Nikoli. Pa živimo slabih 10 km stran. Moja mami je umrla, ko sem bila še najstnica.
Tako nikoli nismo bili kam povabljeni na kosilo. Zdaj so moji otroci od 15 do 25 let.
Vedo, da lahko pridejo kadarkoli, a če želijo po svoje, ne zamerim.
Hčeri smo očitno vcepili, da je 24.12. res poseben večer in ni za nikamor hoditi. Doma se krasi smrekico, poje slavnostno večerjo. In to nadaljujeta s fantom, 25.12. pa prideta na kosilo ali večerjo. Je treba še do fantovih staršev, zato ne morem pričakovati, da bosta na vsak božični dan jedla pri nas.
Sta pa seveda dobrodošla in ju bomo zelo veseli!
Iza bela, 22.12.2010 ob 10:49
meni je pa najbolj hecno, ko vsi tolk propagirate božične večerje. pri meni doma so bili ornk verni, ampak razen potice in čakanja na polnoč, no mrbit je bil vmes še narezek za lažje zdržat, se ne spomnim nobenih ne vem kakih večerij s tolk in tolk hodi, pa sladicami in temi forami. tko, da pri nas je to dokaj običajen večer, je pa res ker je sveti večer, da pokropimo hišo, tko da takrat ne hodimo nikamor, ker kropimo svoj dom in počakamo na polnoč, če gremo takrat, če ne gremo že k otroški polnočnici zvečer. to je pa za moje pojme novodobno praznovanje božiča. mi smo imeli in imamo tako za silvestrovo. Vem pa da je moderno, ker pri naših sosedih, ki cerkve in karkoli verskega še niso videli od znotraj, pripravijo božično večerjo in imajo povabljenih en kup ljudi.
Ameriška jajca, pač. Vsi praznujejo ” božič “… zaradi kokakola božička, za jezusa se jim fučka. Ovce.
Joj, kako hudo trpite, ko vas vabijo na kosila in večerje! Nekega dne ne bo več ne mame in ne tašče, ki vas bi povabila. Nikogar ne bo. In ne samo to: lahko bo ena ali druga hudo zbolela in bo potrebovala vašo pomoč, lahko bo v plenicah, na hojci, ali pa celo nepokretna.
Sram vas je lahko. Zamislite se nad seboj in svojim življenjem.
Imejte radi in spoštujte vaše matere, tašče, dokler so žive. Potem bo prepozno. Kot pravi tista pravljica o kukavici: kuku, prepozno je, kuku…