Vsak dan ji prebrskam sobo
rnekaj+, 07.04.2022 ob 14:35
Stara sem 45 let in vse to in še kaj hujšega smo počele s kolegicami že 30 let nazaj, s tem, da je naše zlato pravilo je bilo “nikoli ne puščaj za sabo pisnih sledi”.
Ena je celo pisala “lažni” dnevnik, da ga njena mati brala in bila cela rada zraven kako super hči ima hahahahahaha.
No sedaj smo pri 45 vse uni ali višje izobražene, službe, mož, otroci, hiše, pes, maček, želva, papiga itd itn.
Moja mati se še sedaj misli, da sem pri 27 šla nedolžna iz njene hiše v stanovanje skupaj z mojim sedanjim možem hahahaha (nedolžnost sem izgubila pri 15 in to na domačem kavču, ko je mati za hip skočila na obisk k teti v 2km oddaljeno sosednjo vas 😀 ).
Z možem vsake toliko prižgeva kakšnega na terasi, ko so otroci pospravljeni kje na varnem na počitnicah, taborih ipd.
Pa daleč nisi edina! 🙂 Tudi jaz, sicer sem malo mlajša … ampak pod črto sem SAMA vedela. kje so moje meje. Sem poskušala vse možno, kadila, pila, seksala pri 16 … ampak vedno s toliko pameti, da vem, kje je MOJA meja, kje je vse še “zdravo”, in kje se konča tista radovednost. Seveda so mislili, da nič od tega ne počnem, ne bi se niti želela takrat pogovarjati o tem s starši, ker vem, da bi sledile sankcije, prepovedi … Ni mi žal, da sem poskusila takrat, še enkrat bi naredila vse isto! In ja, zdaj sem popolnoma normalen človek, imam partnerja, dokončan magisterij, službo, stanovanje, alkohol samo ob posebnih priložnostih, ostalo me pa ne pritegne … 🙂
Joj, gospa.
Kako boste vzpostavili odnos, če hčerki ne zaupate? Verjetno ji nikoli niste, da vam tako na debelo laže!
Karkoli si je kot mlajša deklica zaželela, ji niste dovolili. Karkoli vas je vprašala, ni smela. In kaj človeku drugega preostane kot laž?
S taksnim nacinom nikoli ne boste dosegli odnosa kot si ga želite. Nikoli!
Kako naj vam zaupa, ko bo izvedela, da ji preiskujete sobo? Zasovražila vas bo in v skrajnem primeru tudi odselila.
Ne želim vam nič slabega, a poiscite si pomoč. Strokovno pomoč. Kako pomagati hceri, kako se ji sploh približati, kako ji povedati, da o njej veste vse … nikoli ni živela svojega življenja, vse vam je mogla povedati in posledično je niste nikamor spustili.
Imam prav?
Tokrat si nisem mogel pomagati in prvič odgovarjam na tem forumu.
“zato se sprašujem kje je šlo narobe.”
1. Pri hčerki, ni šlo narobe nič. Po prebranem počne same normalne zadeve za najstnike, kjer odkriva sebe in preizkuša meje. Nič dramatičnega nisi prebrala v dnevniku.
2. Je pa šlo očitno nekaj narobe pri tebi. Prvo kot prvo, nimaš nobene pravice brat dnevnika od hčerke in ji preiskovat sobe. Pri teh letih mladi rabijo del svoje zasebnosti in normalno je, da starši o svojem otroku ne vedo vsega. Nihče ne ve. Če bi odpr dnevnik katerekoli osebe na svetu, bi not našel stvari, ki se ti zdijo neprimerne.