Vsak dan v in iz šole hodi objokana
tanja176, 30.11.2021 ob 12:20
hahaha haha, 30.11.2021 ob 06:07
Priljubljena, 30.11.2021 ob 01:00
Asena V., 30.11.2021 ob 00:35
ne verjamem, 30.11.2021 ob 00:33
Enostavno ne verjamem, da so vsi v razredu naloudani!
Druga stvar, mi smo financno povprecni, sin ima vecino prijateljev z res naloudanimi starsi, eni so polni se in cez, pa se nihce ne obnasa bogatasko. Jp, so fantje, a ti fantje imajo tudi sestre in nobena od njih ni taka, kot te deklice, ki jih opisujes.
V razredu je sigurno se kak normalen otrok, zakaj se pa z njim ne druzi?
👍👍👍
A veš kakšen je občutek ko te tisti s katerimi si se družil, izločijo? Pa sklepam, da so to najbolj priljubljenje punce, ni enako se družiti s tistimi z “roba”. Pač to je najstništvo.
Preveč ameriških filmov ste gledali.:) Mularija ne izloča otroke po tem, kako je kdo oblečen (no ja, če bi ravno v smrdljivih strganih cunjah hodil, ajde, pa še to samo v primeru, če ne bi bil frajer), kakšno frizuro ima, ali ima očala ali ne, ali je suh ali debel… to je samo ideja staršev. Mulci imajo primitivni instinkt, kdo je ranljiv, kdo je socialno nespreten itd. in se samo zato potem spravijo nanj. Otroci, ki so naravno nagnjeni k vodenju in usmerjanju drugih, bodo glavne face v razredu, pa če so to čefurji, debeluharji, očalarji ali pa ne. Vse je odvisno od otrokove narave. Če imajo otroka za tarčo pač zato, ker je socialno nespreten, jim bo pa seveda vse prišlo prav na njem, da ga bodo lahko zafrkavali. Od oblačil, očal, suhosti/debelosti…..ampak te lastnosti niso primarna težava, daleč od tega.
Zgodba je torej popolnoma izmišljena ali pa avtorica ne vidi dejanskega problema svoje hčere, ki zagotovo niso znamke.
Kako zelo se motite! V naših šolah s dogaja dosti več stvari kot si ljudje mislimo. Žal imam vpogled v tekočo problematiko v kar nekaj slovenskih osnovnih šol. In da se punce ločujejo po znamkah oblačil, ki jih nosijo, v resnici ni nič novega, je pa še vedno zelo žalostno.
Ja, se dogaja, ampak ne cel razred!
Ce ima kdo tezave s sprejemanjem v razredu, naj gre na cim vec interesnih dejavnosti, ki ga zanimajo, naj si razsiri svoj druzbeni krog, prvo bo delal nekja, kar ga veseli, drugo si bo pridobil nove spretnostne in socialn eizkusnje, tretje si bo zvisal samozaves in na koncu ne bo imel casa, da bi razmisljal, zakaj ga 12 letna sosolka s torbico za 400€ ne mara.
Zaskrbljena mamica958, 29.11.2021 ob 23:44
Para se mi srce, ko vidim s kakšnim odporom hodi hčerka v šolo. Že zjutraj se mi zjoka, da noče v šolo, ker se sošolke nočejo družiti z njo. Domov pride spat v solzah in vidno znervirana. Je namreč v razredu kjer so starši sošolcev kar precej nalovdani. Tudi mi nismo ravno revni, toda denar raje zapravljamo za pomembnejše stvari kot so oblačila prestižnih blagovnih znamk. Naša deklica je vedno lepo oblečena in urejena, res pa nima oblačil tipa Desigual, Lacoste in poodobno. Ena od sošolk je dobila za rojstni dan torbico za 400 evrov. Deklice so stare 12 let a se pogovarjajo samo kaj katera ima in kaj bo imela katera boljše in dražje od ostalih. Zelo je moderno tudi kje vse si bil in to objaviti na instagramu. In te smrkljice se izživljajo nad mojo deklico, jo ponižujejo in zaničujejo s tem pa tudi celo našo družino. Obrnila sem se na razredničarko, ki trdi da takega obnašanja »njene« deklice niso zmožne. Mislim, da mi je želela med vrsticami povedati, da moja hči laže. Lahko pa da se boji premožnih in vplivnih staršev. Če so se hčerke po njih vrgle morajo biti stari pravi peklenščki. Sploh ne vem kako naj reagiram, da ne bi moja deklica še bolj trpela in da ji ne bi naredili nepopravljive škode.
Prav privoščim tem svinjam od staršev in njihovim razvajenim otrokom, da se znajdejo v hudi revščini in LAKOTI. Me zanima, kaj bodo imeli potem za povedati.
Berem komentarje. Je zanimivo, da se vsi zgražate nad avtorico, da ni dovolj ojačala svoje hčerke, namesto, da bi obsodili deklice in njene starše, ki zganjajo teror in zganjajo hohštaplarijo. Bolje, da ne opišem kaj me moja hčerka morala prenašati v baletni šoli. Žal komentatorji, s svojimi odgovori kažete samo na to zakaj je stanje duha v naši državi na tako nizki ravni, kot je.
Kar tako naprej z vzgojo. Materialistke so vedno močnejše v osnovnih šolah, sploh pri puncah je to dokazovanje, da si več kot drugi s pomočjo dragih modnih dodatkov/igrač ki jih starši kupujejo… nekaj popolnoma normalnega. Dečki se več ali manj bahajo s športnimi dosežki, kar tudi pripomore k zdravemu razvoju uspešnega mladeniča.
Ni važno koliko se feministke pi*dijo o toksični moškosti. Zavedati se je treba da so ženske največkrat na udaru s strani drugih žensk, ker je taka njihova biologija.
Na tebi je zdaj, da razložiš to prazno razmerje, ki ga gojijo ničvrednice do tvoje hčere. Usmeri jo v zdravo prihodnost kjer bo ona sposobna samostojna ženska in bo lahko ignorirala te psihopatke, ki se ji zdaj posmehujejo. Samo pravilno zapakirati vse skupaj za 12 letnico ne znam.
Delaš dobro. Samo ne popusti.
Majda859, 30.11.2021 ob 18:05
Berem komentarje. Je zanimivo, da se vsi zgražate nad avtorico, da ni dovolj ojačala svoje hčerke, namesto, da bi obsodili deklice in njene starše, ki zganjajo teror in zganjajo hohštaplarijo. Bolje, da ne opišem kaj me moja hčerka morala prenašati v baletni šoli. Žal komentatorji, s svojimi odgovori kažete samo na to zakaj je stanje duha v naši državi na tako nizki ravni, kot je.
Avtorica se hahlja in je kokice.:) Vidiš, da sploh ne odgovarja, ker je itak provokacija. Še enkrat: tudi če bi res to počele, ne bi počele zato, ker dotična punca nima znamkastih oblačil, ampak zato, ker je tarča zaradi svojega obnašanja (plaha, introvertna ali pa tožikahla in tečna). Znamke in oblačila so zgolj in samo način, kako se na nekoga takega spraviti. Razumeš, da jim nek otrok enostavno ne sede, potem pa iščejo izgovore, da ga lahko zezajo. In tudi če je resnična zadeva, grem stavit, da niso čisto vse punce bogatašice. Zagotovo je kakšna brez znamkastih cunj in čisto iz povprečne družine, pa je ne zezajo, ker ni tip otroka, na kakršnega se spravljajo.
Na šoli, ki jo je obiskoval sin, smo prd leti imeli podobno situacijo. Sta se starša obračala na starše, ki so psihično mučile hčerko in sta naletela na neverjetno slab odziv. Sta najela odvetnika, ki je vkorakal na roditeljski sestanek, serviral nekaj dejstev, imel je tudi zvočne posnetke, ki jih je predvajal in po čudežu je vse izvenelo.
Imaš povsem prav. Vendar nobeno kolektivno obsojanje ne bo zares prineslo ustrezne rešitve. Če bi in bi to zaleglo, bi svet deloval bistveno bolj pravično. Žal je realnost taka, da je potrebno čim prej ojačati in se boriti za svoj prav. Že od malega. In ja, obsojam dogajanje te vrste. Žal pa si s tem prizadeta deklica nima kaj začeti.
Odvetniki, 30.11.2021 ob 22:26
Na šoli, ki jo je obiskoval sin, smo prd leti imeli podobno situacijo. Sta se starša obračala na starše, ki so psihično mučile hčerko in sta naletela na neverjetno slab odziv. Sta najela odvetnika, ki je vkorakal na roditeljski sestanek, serviral nekaj dejstev, imel je tudi zvočne posnetke, ki jih je predvajal in po čudežu je vse izvenelo.
Hahaha, ja seveda! Kar posnetke je imel, ki jih je seveda nekdo nezakonito pridobival, in to očitno na šolskem prostoru, ali kako? Kaj pa ima odvetnik groziti staršem na roditeljskem sestanku? Enkrat je en starš tudi na naš sestanek privlekel nekega odvetnika, pa je šlo za nekaj, kar naj bi šola narobe naredila, skratka, razredničarka je odvetnika vljudno vprašala, ali ima kakšnega otroka v njenem razredu. Ko je rekel, da ne in da je tam kot zastopnik tega in tega starša, mu je odgovorila, da ta in ta starš je tudi tukaj, torej ne potrebuje zastopnika. Če je karkoli, naj se odvetnik obrne na vodstvo šole, tukaj pa nima kaj počet. In da sestanka ne bo začela, dokler ne odide. Potem je še nekaj drugi staršev podprlo učiteljico in je odvetnik poklapano odšel. Te odvetnike vodijo nekateri starši v šole, ker mislijo, da bo vsem vlil strah v kosti.
Poleg tega nima kaj odvetnik grozit staršem otrok, kaj počnejo otroci v šoli. Takrat je zanje odgovorna šola, ki ima tudi sistem kaznovanja. Ne verjamem, da na tem sestanku ni bilo nobenega starša, ki bi to vedel.:))
Skozi odrascanje grejo otroci skozi marsikaj. Bistvo je, da naucis hcer samospostovanja, ter tega da je nikoli ne bojo imeli vsi radi in nikoli ne bojo vsi v zivljenju prijazni do nje. Da bo naletela na take, ki bojo cisto brezveze napadli (eni ocitno, drugi prikrito)
Kar se tice teh smrkljic v razredu je pa tako, da se je velikokrat izkazalo da so zvenece znamke prej kot ne iz bosanske trznice :))) otrokom se zdi to fino, kazati npr chanel torbico in umeten rolex, smo tudi ze to videli. :)) Ampak to so otroci in jim ne gre zameriti, saj jim ni cisto jasno zakaj se gre. Punca naj se nauci postavit zase, ko jo bojo naslednjic zajebavale naj jim omeni da jo fejk znamke iz bosanske trznice ne zanimajo. Otrocje vem, ampak 12 letniki so pac otrocji, kar je normalno.
Upam da je vsem jasno, da so v razredu tudi “normalni”, a za hči seveda to ni to, kul je biti z “popularnimi” in pri njih so “vstopnica v klub” razne materialne stvari. Jaz imam sicer tri fante in tam to ni izraženo, plus da smo še na provinci. Našega so celo nekaj zezali, ko je kot prvi prišel z iphonom, medtem ko so oni imeli razna “jajca”. Je pač doma ostal in ga je dobil, nič takega. Glede cunj itd… pa ne vem, da bi kdaj sploh omenil kaj. Ima solidne cunje, ne pa nujno nekih firm, morda kak Gap ali S Oliver, ker je pač dobra roba, marsikaj pa tudi iz C&A, Pepco ali kje iz neta (samo da je ok kvaliteta). A našemu je vseeno, drugim pa kakor vem tudi ne. Lahko pa to še pride, naš je zdaj 11.
Videl pa sem na primeru “polsestre” (hčere od očetove nove partnerke, veliko mlajše). Denarja doma ni bilo, glede tega so bili pomoje v spodnjih 10%, tamala je pa vseeno obolevala za temi zadevami. Pa iPhone, pa razne cunjice pa ne vem kaj še. To je trajalo par let, potem se je pa umirilo, je itak videla, da te zadeve ne pomenijo toliko. Še bolj je pomagalo, ko je začela sama služit denar. Ker eno je, da ti je dovolj samo “nažicat”, drugo pa, da daš recimo delo enega ali več tednov za neko cujnico.
Sistematično morašnarediti otroka imunega na materialne dobrine in še posebej za mnenje drugih. ( v tem primeru njenih prijateljic) To je tvoja dolžnost.Kako boš to naredila , ko imajo večji vpliv prijatelji nad starši je sicer malce zakomplicrano ne pa tako zelo. Da bi jo iz okolja vzela se zdi nesmisleno .To je beg iz realnosti.
Mi smo se tega lotili dokaj zgodaj – že v predšolski skupini, ko smo že vedeli, kdo bodo naši sošolci. Povezali smo se s starši, ki imajo enake ali podobne nazore in se začeli bolj družit z njimi. Vabili smo njihove otroke k nam, naši so šli tja, podobne interesne dejavnosti ipd. Tako ima sedaj punca pri 10ih (imam sicer še dva fanta, ampak punce so bolj podvržene pritisku sovrstnikom) v razredu 2 prijateljice. Vse tri so med top učenkami, ena drugo spodbujajo in sodelujejo kar se šolskega dela tiče (med korono so imele vsak dan videoklic po 1- 2 uri in med čvekanjem skupinsko reševale delo za šolo), z dvema hodi 2x tedensko na plesne, s tatretjo na odobjko. Ostale “afne” jih ne zanimajo, ker so same sebi dovolj. Naj povem, da so te tri uboge reve pri 10ih še edine v razredu brez telefonov, ker imajo blazno zaguljene starše 😀 Seveda dobi mojega ni problema, ampak svojega pa nima.
Prijateljice ima tudi izven šole.
Aja afne so jih oklicale za piflarke, ker imajo res lepe ocene, ampak so bile toliko že samozavestne, da so jim dobre ocene in pohvale učiteljev v ponos. Se jim pa pridružujejo že ostale punce.
Smo pa imeli lani najhujše težave s to našo največjo razredno afno in njeno spletično. Ampak je šla tako daleč, da so ju začeli zavračat ostali sošolci. Bil je jok in stok in kreh in krah. Letele so pritožbe preko njiju z vseh strani. Na koncu je učiteljica rekla, da bo poklicala njune starše. Sicer ne vem kaj je bilo, ampak baje sta se sedaj umirili. Jih pa še sedaj ne srečujem na rojstnih dnevih sošolcev, čeprav baje skoz težita, da ju naj povabijo. Mi imamo itak pravilo samo omejeno število otrok iz šole.
Kr mal se mi bruha, ko berem nekatere odgovore…pa kaj je z vami mtkice? A ste se našle v besedah obupane mame in vas peče vest?! Pa vi se sploh ne zavedate, kaj se v šolah dogaja…že 20+ let je bilo tole problematično. Sicer ne enako, ampak mi s kmetov smo bili vedno zaničevani, manj vredni, smrdljivci, nikoli nismo prvi dobili malice, nikoli nismo bili prvi na vrsti, vedno smo dobili ostanke. Tut učiteljice in kasne prfoksi se niso trudili z nami ker so ostali, mulci z mesta, vedno imeli več, vedno so dali šoli več v smislu financ, sponzorskih stvari ipd.
Pa nismo smrdeli, vedno urejeni, nikoli nam ni nič manjkalo..pa smo vedno bili zaničevani. Verjamem, da je sedaj še hujše, sploh zaradi socialnih omrežij in večje razlike v premoženju staršev. Težko je otroku razložiti te stvari in kar se mene tiče je največji problem v teh, ki imajo denar. Njih boli k*** za druge, važno da je njihov sonček srečen, pa četudi to pomeni, da drugi trpijo in so ponižani, izločeni.
Šport in dober trener definitivno pomagajo pri teh stvareh. In knjige, meni je mami vedno vozila v knjižnico, morda sem zaradi tega malo preveč padla v svet domišljije ampak bolje to kot depresija in anksioznost. Ali pa umetnost v smislu risanja, pisanja, kakršnega koli ustvarjanja. Pač nekaj, v čemur je otrok dober in to spodbujati. In pa seveda pomoč terapevta, psihoterapija. V teh cajtih je ogromno brezplačne pomoči in verjemi, vredno je ❤️ samo ne vozit h psihologu ali psihiatru, ti samo napišejo tablete in zjebejo otroka. Tisti, ki se nismo rodili bogatim staršem, smo vedno morali garati za svoj obstoj v socialnem svetu, da nismo bili totalni izobčenci. In tega ta ‘high’ klasa ljudi nikoli ne bo razumela.
Srečno 🤞❤️
Ali bi lahko ta problem izpostavili na roditeljskem sestanku in prosili, da v šoli več delajo na strpnosti in manj na spodbujanju fovšije in predalčkanju ljudi v kategoriji ima – nima? Ker kaj takega ne vodi nikamor. Kar se Janezek (ali Tim) nauči, to Janez (ali Timotej (če je njegovo polno ime Timotej in ne zgolj Tim)) zna. Torej, če si ne želite, da otroci odrastejo v fovšljive, hudobne ljudi, ki bodo izločali tiste, ki jim niso enaki, je treba že zdaj ukrepati in v šoli lepo, taktno in kulturno izpostaviti ta problem. Šola je VZGOJNOizobraževalni zavod, kar pomeni, da mora tudi vzgajati, ne samo izobraževati. Če pa je vzgoja na starših, pa bi lahko vsaj naročila staršem, da naj popazijo na vzgojo otrok. Razen, če želite, da otroci zrastejo v egoiste.
Takšno je življenje. Prej ko bo dobila trdo kožo bolje bo za njo. Ti ji lahko samo stojiš ob strani, sama si mora najti svoj prostor v družbi. Ne jo pa objokovat…. ta izkušnja jo bo naredila boljšega človeka. Danes ji to še ne bo najbol jasno, toda ljudi, ki nas ne cenijo take kot smo, sploh ne rabimo v svojem krogu. So pa najstniki kruti…vem.