Vsak dan v in iz šole hodi objokana
Zaskrbljena mamica958, 29.11.2021 ob 23:44
Para se mi srce, ko vidim s kakšnim odporom hodi hčerka v šolo. Že zjutraj se mi zjoka, da noče v šolo, ker se sošolke nočejo družiti z njo. Domov pride spat v solzah in vidno znervirana. Je namreč v razredu kjer so starši sošolcev kar precej nalovdani. Tudi mi nismo ravno revni, toda denar raje zapravljamo za pomembnejše stvari kot so oblačila prestižnih blagovnih znamk. Naša deklica je vedno lepo oblečena in urejena, res pa nima oblačil tipa Desigual, Lacoste in poodobno. Ena od sošolk je dobila za rojstni dan torbico za 400 evrov. Deklice so stare 12 let a se pogovarjajo samo kaj katera ima in kaj bo imela katera boljše in dražje od ostalih. Zelo je moderno tudi kje vse si bil in to objaviti na instagramu. In te smrkljice se izživljajo nad mojo deklico, jo ponižujejo in zaničujejo s tem pa tudi celo našo družino. Obrnila sem se na razredničarko, ki trdi da takega obnašanja »njene« deklice niso zmožne. Mislim, da mi je želela med vrsticami povedati, da moja hči laže. Lahko pa da se boji premožnih in vplivnih staršev. Če so se hčerke po njih vrgle morajo biti stari pravi peklenščki. Sploh ne vem kako naj reagiram, da ne bi moja deklica še bolj trpela in da ji ne bi naredili nepopravljive škode.
Če je v tem zapisu le kaj resnice, hčerko prepišite na šolo, katere je cilj šolanje učencev. Kajti če je v tvojem postu le kaj resnice, ji ne delate prav nobene usluge, ko jo puščate v tem okolju. Ker očitno gre za proizvodnjo lutk za sugar.daddy-je. Take prihodnosti svoji hčerki najbrž ne želiš… Srečno.
suger daddy material, 02.12.2021 ob 06:32
Če je v tem zapisu le kaj resnice, hčerko prepišite na šolo, katere je cilj šolanje učencev. Kajti če je v tvojem postu le kaj resnice, ji ne delate prav nobene usluge, ko jo puščate v tem okolju. Ker očitno gre za proizvodnjo lutk za sugar.daddy-je. Take prihodnosti svoji hčerki najbrž ne želiš… Srečno.
In kaj je narobe s takšno prihodnostjo⁉️
Saj res, ni v skladu s hipokrizijo tercijalk…
Najbrž vsak starš, ki mu je kolikor toliko mar za otroka, želi da bi bil le-ta v življenju srečen… in zakaj potemtakem mladenka v zgodnjih dvajsetih ne bi poiskala sreče z nekaj desetletij starejšim gospodom, ki jo recimo lahko vpelje v sorazmerno donosne posle in ji ponudi dostop do pravcate zakladnice znanj in to takih o katerih ne poučujejo znotraj izobraževalnih ustanov, so pa vredna… bistveno več kot vsa formalna izobrazba, ki bi jo deklina v življenju pridobila.
donporleone, 02.12.2021 ob 06:54
In kaj je narobe s takšno prihodnostjo⁉️
Saj res, ni v skladu s hipokrizijo tercijalk…
Najbrž vsak starš, ki mu je kolikor toliko mar za otroka, želi da bi bil le-ta v življenju srečen… in zakaj potemtakem mladenka v zgodnjih dvajsetih ne bi poiskala sreče z nekaj desetletij starejšim gospodom, ki jo recimo lahko vpelje v sorazmerno donosne posle in ji ponudi dostop do pravcate zakladnice znanj in to takih o katerih ne poučujejo znotraj izobraževalnih ustanov, so pa vredna… bistveno več kot vsa formalna izobrazba, ki bi jo deklina v življenju pridobila.
Evo avtorica, že tukaj ti prežijo tile daddy-ji…
suger daddy material, 02.12.2021 ob 06:56
Evo avtorica, že tukaj ti prežijo tile daddy-ji…
No no, ne domišljaj si preveč na podlagi mojega zapisa, ki navsezadnje sploh ni napačen in prikazuje dokaj realno sliko.
Raje mi povej, kaj uporabnejšega, vrednejšega te naučijo znotraj izobraževalnih programov… kot bi se dekle naučilo od npr. katerega izmed tranzicijskih podjetnikov⁉️
če pa je jo vzgoji, da že v osnovi zavrača in nima želje po druženju s plehkimi (bodočimi) kurami. Njeno delo v šoli naj bo pridobivanje čim boljših ocen in izobrazbe, da si bo lepo postlala. Kure si bodo pa s svojim materializmom same ustvarile svoj pekel in življenjske napačne izbire in posledice. Poudari vaše vrednote in ji razloži kam kakšne življenske nastavitve v fokusih in vrednotah pripeljejo. Plastično ji prikaži pluse in minuse in razloži, da so OŠ največja drama glede sobivanja v raznolikosti populacije. Večino od teh kasneje nikoli več ne srečajo. Priseben otrok mirno pluje proti svojim ciljem, kure se pa vlečejo v 1001 nepotreben življenski vihar. Naj bo modra in opazuje. Ni potrebe, da reagira na vsako nezrelosti, ki ji je priča, ker to vse pove o njih in praktično nič o njej ali njeni resnični vrednosti. Če svinjam vržeš biser ga bodo požrle. Le poseben človek v njem prepozna vrednost. To, da kuram ni pogodu je kompliment in blagor zanjo. Kar naprej! Suvereno! Srečno!
Pogovorite se z ravnateljem Šole,ce ne bo ukrepal pa na ministerstvo .
Žal je vedno več tega ,samo nekateri starši ne razumejo ,da delajo ogromno napako pri vzgoju otrok.
Najlażje je poriniti najstnikom telefon v roke in kupovati darila, kje je tu ljubezen,pozornost…
Verjetno zaradi takih in drugacnih je vedno vec maldih ,ki so zelo hladni,nespoštljivi,,..
Žalostno😔
Jaz pa verjamem. Moj sin je zadnjič prišel domov, da rabi nov pulover. Ker ga punce zafrkavajo, da ima skoz enega za oblečt. In tudi v tem razredu so nalovdani, zelo. Zdaj unega pač ne nosi, ga ima za doma in za ven, za šolo pa nosi druge stvari.
Pa moj sin ni neka revica, tako ,da razumem punce, ki so bolj občutljive.
Zagotovo provociraš, 30.11.2021 ob 10:10
Otroci dandanes so v stiski, pa ne zaradi tega, ker bi se sošolci oblačili v drage obleke.
Moji otroci hodijo na najbolj elitno šolo v Lj, pa ni tekmovanja v oblekah, ampak je trend, da se trudijo biti bolj okoljsko osveščeni in kupovati čim manj in nositi staro.
So pa mnogokrat bile razprtije med sošolkami, to pa je res, ampak bolj v 3. in 4. razredu.
Pri nas v šoli imajo mediacijo in za to usposobljene učitelje. Pri nas je delovala.
Pri nas bil podoben primer.
zamenjali razred znotraj sole in sedaj vse spila 🤙
ima rijatelje, boljse ocene, bolj zadovoljna, tudi samozavest in samopodoba se ji je dvignila.
ce ne bi zamenjava razreda spilala, bi zamenjala solo.
ker sem sla sama cez to – takrat je bil pac merilo beneton in te fore – razumem situacijo in nikakor ne odlasajte. Pri meni je pustilo kar krepke posledice, ki sem se jih v vecini losala, se vedno pa ne v celoti.
ko noate starsi razumeli, da je v 12. Letu eno leto v bistvu 10% otroskega zuvljenja, boste razumeli, da ima zo mnogo vecji vpliv na otrosko osebnost, kit si sploh lahko predstavljate.
srecno in uspesno resite