Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu vzgoja otrok, kar se spolnosti tice…

vzgoja otrok, kar se spolnosti tice…

Kakšni starsi ste…se skrivate ko ste goli pred otroci..se zaklepate v kopalnico…vam je nerodno, da vas otrok vidi gole, ali ob tusiranju…
In kdaj ste prvic otroku razlozili, kako je nastal, kaj pomeni spolnost…koliko je bil star…
Skratka zanima me kako se doma obnasate tudi na takem podrocju..ste “odkriti..ali zakriti” v splošnem pomenu…nimam tukaj sedaj v mislih le goloto.

Sama sem nudistka ze od malega, tudi moz, zato je bilo razumljivo, da bomo nudisti tudi v svoji druzini , zato nam golota ne pomeni nic takega..je del nas in tako jo jemljemo..ne zaklepamo se v kopalnico, nic hudega ce se nekdo tusira..ali je potrebno iz kopalnice nag skociti v sobo po obleko..to je za nas cist okej..ne sramujemo se svojih teles. In ob pogovorih z drugimi..mi je jasno da biti nudist v casu poletja..ima marsikatero prednost tudi pri vzgoji in na sploh kar se sprejemanja sebe in golote tice.Zame je to en velik plus.
Danes, ko se otroci na vsakem koraku lahko srecujejo z spolnostjo..goloto, sem se odločila da jim nekako pri 7 letih na njihov nacin razlozim vse to…vzela sm literaturo primerno takim letom in smo vse prestudirali..zraven smo imeli se sosolce-sosolke..saj je to potekalo kar v soli..kot dodatna ura..v sodelovanju z uciteljicami…starsi so bili seznanjeni in vsi takoj za to…uzivali smo..se zabavali..in umes so bile besede..nam je to ze vse jasno..skratka otroci..so skoraj ze vedeli vse..in to pri teh letih..bila sem presenecena..”nekdo je celo rekel..pa to vidm jaz doma..pri ociju in mamici..saj spimo v isti sobi..”..nekdo je rekel..na racunalniku sm vidu to in to..kako en fuka eno…drugi je spet reku mojo sestrco sem zanc vidu kako je lizala fantu..unga…ja pri takih izjavah… me je pa kar mal zvijalo…to ni zame…
Nekaj je razlagat tkole letam primerno otroku svet spolnosti..drugo pa je da otrok vidi tisto..kar se ni za njegove ocke..saj si vse to razlaga na svoj nacin..in ima kasneje zaradi takih in podobnih stavri lahko tudi tezave…no mal sem izsla ven iz teme…

Zanima me..kako vi gledate na vse to..

Mi smo tudi pripadniki plemena nudistov, zato verjetno ni potrebno razlagati odnosa do golih teles. Kar se spolnosti tiče so otroci poučeni letom primerno, triletniku nima pomena razlagati, desetletniku pa smo že zdavnaj pojasnili osnovne zadeve. Da bi mu šel razlagati kakšne bolj nenavadne spolne prakse, pa se mi zdi še premlad. Skratka po zdravi pameti in z občutkom do otroškega dojemanja sveta.

Pri nas nudisti ravno nismo, golote pa med štirimi stenami tudi ne skrivamo.
Naš pikec je še premajhen (4 leta) za kakšno razlaganje.
Me pa ponavadi s kakšnimi vprašanji pikata nečak in nečakinja (8 in 12 let), pri čemer moram včasih kar pošteno razmisliti, koliko lahko že povem.

Meni je o vseh zadevah pripovedovala mami in vse sem vedno izvedela pravočasno.

mi bomo nudisti spet drugo leto (upam, odvisno od destinacije), doma se ne (se nismo) skrivali, golota ni tabu. Pri hčerki pa že opažam, da jo moti, če naga letam po hiši, zato se zdaj pred pohodom na kopalnico oblečem v spodnje perilo (spim gola, od nosečnosti dalje me vse moti)
Ne moti pa je, če jo midva vidiva golo in se brez problema preoblači v dnevni sobi, ne v svoji, kjer “je dolgčas…”
Spolnost, zanositev itd. smo obdelali s pomočjo Lukca, ki dobi sestrico (Polonca Kovač je zame zakon za te stvari), povedala sem ji za možnost spolne zlorabe, pogovarjamo se o tem, komu lahko zaupa, s kom se lahko pelje domov, ne da mi to prej izrecno odobrimo, kaj narediti, ko kdo “ponuja bonbončke” itd.
Zanimivo, v zaostanku sem pri menstruaciji, tako vidim po temi, prebrani na forumu Starševski čvek. Smo pa že kupili bukvico na to temo in ko jo preštudira mami (in oči), jo bomo predelali še skupaj. Mali je še premajhen, zadostujejo mu faktografski odgovori:))

Smo nudisti vsako leto pa tudi doma ni nič skritega. Na vsako vprašanje, dobijo točno tak odgovor, da so zadovoljni. Malo je problematično ker prihajajo vprašanja ob času, ko se najman nadejaš. Začnejo se pa že pri 4 letih in še prej. Sicer pa je naš normalni vsakdanji pogovor tudi o tem “iz” kje kdo pride in v čem so razlike med spoloma. Tudi nekaj sproščene z*a*j*e*b*a*n*c*i*j*e ne manjka! 🙂

Pri nas je pa ravno obratno, odkar ga je doletela puberteta. Če grem samo v spodnjicah mimo njega, me niti ne pogleda, on se pa skriva za vsako figo. Pa mu ne težim, naj se skriva. Saj vem, kako je, ko te začne metati.

Eva to je normalno..vse to opažam na morju..otroci v casu pubertete..vsi so v kopalkah..in to jim je oproščeno..mine leto in je spet gol.

Ja, lani smo bili na nudl plaži – vsi goli, on pa v kopalkah do kolen. Ampak noben ni iz tega delal drame. Ampak so pa hecni, res, mularija vsa v kopalkah. Fantje tudi zato, ker imajo skoraj kar naprej erekcijo, na nudl pa še sploh:)))

vcasih te vse to res nasmeji ja..ko opazis da se decek nenadoma zacne pokrivat ker mu raste..ampak vse to je del zivljenja..in ko deklica nosi modrcek ko v njega sploh se ni kaj za dati..le da fantje tega ne vidijo..kok so smesni..

:-)))) he he he… pa še res je; sicer pa… mi smo bli isti

letamo goli po stanovanju, nobenmu ni to nič čudnega… Kako pa bo, ko bodo starejši, bomo pa videli. Nekoč je že bla ta tema in je ena punca smatrala za spolno nasilje, da mami in ati stalno naga letata po stanovanju. Kaj pa vem… je pa vsekakor dobra tema za razmislit.

Kar se tiče razlaganja… prav v detajlih še nismo, pa bomo menda prav kmalu tudi do tega prišli. Kaj pa vem… jaz ne vidim razloga, da otroku ne bi povedal, kar ga zanima.

New Report

Close