Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Z možem sva boljša od drugih

Z možem sva boljša od drugih

Vse skupaj zveni eno veliko hvaljenje…zanimivo bi blo slišat še možev pogled, brez tvoje božanske prisotnosti ..

Odgovor na objavo uporabnika
misliš da si več, 10.08.2023 ob 14:27

Tvoj problem je naslov tvojega komentarja…. Še enkrat ga preberi. Nihče noče takih prijateljev, to se začuti. Vedo da jih imaš za manj, sebe pa za več.

Če hočeš prijatelje, začni prakticira Hygge stil, predvsem tisto o počutju itd., pa kazanju imetja….

soft, 10.08.2023 ob 12:47

“Sva obadva brez dlake na jeziku in vedno poveva to kar misliva”

V tem grmu tiči zajec.

Ljudje ne marajo takih. Zadržita opazke zase, ni treba vsega blekniti, kar vama pade na pamet. Čustvene inteligence vama primanjkuje (po zapisanem sodeč).

@soft

Jaz imam takega prijatelja. Sem se navadil na to in ga ne bi zamenjal za nič.  Ko naredim kako neumnost ali pa sem na poti tja, mi takoj in direkt pove, kar si misli o tem. Taki prijatelji so v bistvu božji dar, saj te usmerijo v dodatni premislek. Folk, ki pa ima težave z resnico pa takih res ne mara.

Markerita, 10.08.2023 ob 12:37

Potrebujem vaše resnično mnenje. Z možem sva oba zelo uspešna na vseh področjih. Imava oba službe v katerih sva na vodilnih položajih. Imava zelo dobre plače, otroci so pridni v šoli, imava novo hišo, nove avte in sva brez kreditov. Ko smo se preselili, so naju imeli vsi radi in vsi so se želeli družiti z nama. Lahko pa rečem, da je najina napaka ta, da sva pač oba od prej imela vezo, ki je razpadla, sva se ločila in našla skupaj. Sedaj sva najbolj srečen par na svetu. Resnično sva dober team, vse kar počneva, počneva skupaj in vedno z odliko. Nič ni nekaj na polovico. On me gleda, kot boginjo in tudi ravna z menoj, kot bi bila njegova boginja. Vedno me kuje v zvezde in me pri vsem podpira. Sva obadva brez dlake na jeziku in vedno poveva to kar misliva. Po nekem času, so se ljudje začeli odmikati od naju, nehali so prihajati v najino družbo.

Zanima me ali je možno, da je to zato, ker sva pač popolna in jim gre to v nos? So ljubosumni?

Nikoli nisva nikomur storila nič žalega, vedno sva prijazna, dobrosrčna in poštena.

Jep, uspešni so vedno trn vpeti manj uspešnim, če pa ljudi s tem še zafrkavaš pa te naravnost zasovražijo. 😉

Tako, da…. po pameti, da te kak manj uspešen antifovc ne kokne.

Naslov je res moteč, nisem dejansko mislila, da sva boljša od drugih v takšnem smislu. Boljša od drugih sva v smislu, da ljudi ne obtožujeva, se ne umikava od njih, se rada druživa in zabavava z njimi. “Boljša” v smislu, da nprimer imava največ denarja v vasi od vseh ostalih. Zakaj, ker sva pač sposobna. Tako, kot npr. v športu pri tekmi! Tisti, ki je prvi je pač njboljši. Tisti, ki pa je zadnji, je pač najslabši. Enako velja za vse ostalo.

[

pravilno napisano… ne predstavljam si dva taka, da imam v svoji druzbi… hvaljenje non stop… oprosti to samo kaze plehkost vaju dveh.

Markerita, 10.08.2023 ob 14:38

Naslov je res moteč, nisem dejansko mislila, da sva boljša od drugih v takšnem smislu. Boljša od drugih sva v smislu, da ljudi ne obtožujeva, se ne umikava od njih, se rada druživa in zabavava z njimi. “Boljša” v smislu, da nprimer imava največ denarja v vasi od vseh ostalih. Zakaj, ker sva pač sposobna. Tako, kot npr. v športu pri tekmi! Tisti, ki je prvi je pač njboljši. Tisti, ki pa je zadnji, je pač najslabši. Enako velja za vse ostalo.

Skromnost odpre srca soljudi. 😉

BTDT nepr., 10.08.2023 ob 14:31

@soft

Jaz imam takega prijatelja. Sem se navadil na to in ga ne bi zamenjal za nič.  Ko naredim kako neumnost ali pa sem na poti tja, mi takoj in direkt pove, kar si misli o tem. Taki prijatelji so v bistvu božji dar, saj te usmerijo v dodatni premislek. Folk, ki pa ima težave z resnico pa takih res ne mara.

Ja, prijatelj. Ampak, da greš v družbo in pametuješ ljudem kako morajo živeti, ni ravno primerno. Se je treba znati obnašati med ljudmi. Imamo eno tako v žlahti, ki je s točno takšnim načinom komuniciranja odbila vse ljudi od sebe, hkrati pa joče, da je nihče ne obišče. Obema sinovoma je zafrknila zakon, mož beži od nje in pije od jutra do večera v gostilni, samo da je ne prenaša, še sosede in prijateljice se jo izogibajo, vsi sorodniki so prekinili stike z njo … Zelo žalostno za videt. Ampak važno, da ona nima dlake na jeziku.

Moraš vedeti kdaj je primerno deliti nasvet, kdaj pa je dovolj le ponuditi ramo, kdaj biti zabavljač, kdaj utihniti in poslušati. Najboljši prijatelji so ponavadi tisti, ki znajo slišati mimo tvojih besed, torej dobri poslušalci. Taki, ki vedo kdaj te morajo tudi okarati, če je treba, kdaj ti svetovati, kdaj pa prinesti liter dobre pijače in jokati s teboj.

Prijateljstva se gradi v dobrem in slabem. Ne pa tako, da prideš nekam in filaš svoj ego. Sploh med neznance.. to zelo odbija. Morda bi se pogojno lahko družili le s sebi enakimi v takem stilu, sam ne vem kako bi prišli do besede eni od drugih… 😁

Polna samega sebe sta in takih se ljudje izogibajo.

Markerita, 10.08.2023 ob 13:56

Štajerka1972, 10.08.2023 ob 13:49

Markerita:

Brez zamere ampak midva z možem se takšnih parov na daleč izogibava. Moj mož takšnim pravi Hochstapleri.

ne razumem zakaj? Ali gre tukaj za ljubosumje? Resnično ne razumem, ali ne privoščite sreče drugim, jim ne privoščite, da si imamo lepo, da smo zadovoljni, srečni, da imamo dovolj denarja in nimamo finančnih težav? Ali ste ljubosumni in neprivoščljivi, ker greva midva z možem lahko danes v trgovino in si kupiva čisto novega Volvota ali Bmwja? Očitno midva nekaj počneva pravilno, ker imava lahko vse to. Če ne bi znala delati, potem ne bi vsega tega imela. Mogoče je problem pri vas ljudjeh, da ne znate in ste potem ljubosumni na takšne, ki znajo. Midva sva vedno vsem pripravljena pomagati in svetovati. Že zato, da kaj izboljšajo pri sebi in začnejo živeti drugače in bodo tudi drugi imeli lahko vse.

Torej res drži to, kar sem prej napisala, vsem solita pamet, kaj naj počnejo, kako, zakaj in mimogrede 100x omenita, da vidva pa sta uspešna.

Po nov avto v trgovino, tudi Volvota ali BMW-ja pa lahko greva z možem tudi danes. Če bi želela, brez težav.

Pa v bistvu nihče razen naju ne ve, da imava trenutno na računih skoraj 200.000€.

Glede na napisano, sta popolnoma dolgočasna(ne, da je to slabo). Marsikdo se je verjetno sprva z vama družil, ker je mislil, da bodo imeli takšne ali drugačne koristi. Ko se to ni zgodilo, niso več imeli interesa se družiti z vami… tudi prijateljski odnos je na nek način čustveni dam/daš.

Že naslov je dovolj jasen in čist mimo.

Ja sej to je del problema, da dojemate lajf kot tekmovanje proti drugim ljudem, to je zelo odbijajoče, da kdo dojema sebe kot zmagovalca in druge kot poražence, to potem izpade kot da se iz usmiljenja družite z njimi podljudmi.

Anonimno 8409, 10.08.2023 ob 14:55

Ja sej to je del problema, da dojemate lajf kot tekmovanje proti drugim ljudem, to je zelo odbijajoče, da kdo dojema sebe kot zmagovalca in druge kot poražence, to potem izpade kot da se iz usmiljenja družite z njimi podljudmi.

Tako je.

No, bom rekla tako – veseli me, da imata uspešen zakon in ljubeč medsebojni odnos. Čestitke, to je super. Le tako naprej.

Spomnila sem se na rek znanega slovenskega podjetnika, ki je v enem intervjuju za nacionalko izjavil:”Slovenci Slovencem oprostijo vse, le uspeha ne…”

Uspešni (in bogati) ljudje so velikokrat osamljeni. Ja, seveda, tudi zavist je tukaj.

Sčasoma bosta spoznala, da sta eden drugemu dovolj. Zakaj pa rabita publiko, da vama ploska?

Bodita srečna, da sta se našla. Lepo se imejte.

To je to, še veš ne, da se imaš za več od drugih. Verjemi, da začutijo.  Preberi si Hygge, čisto kontra je to, kar imata vidva… Dober občutek se pri ljudeh ustvari s tem, da v ničemer ne izstopaš, tudi če imaš milijone več od drugih… Preberi si Hygge stil, to je umetnost dobrega počutja…. LJudje gredo tja, kjer se dobro počutijo.

Jaz ravno, ne-bi bil tako prepričan, da ste ravno najbogatejši.

Ljudje, ki imajo veliko denarja, ga navadno ne razkazujejo(to deluje precej ceneno), temveč ga imago naloženega v naložbah in uživajo stvareh, ki so večini navadnih ljudi skrite. Lep primer so recimo obleke višjega cenovnega razreda…

Poznam kar nekaj zares bogatih ljudi, ki so vredni par milionov. Na ulici izgledajo kot nižji srednji sloj – tudi avto imajo ranga 10-20 tisočakov…..

Markerita:

Kaj se boš hvalila kako si uspešna in kako je vse v redu, če ni. Pišeš, da so otroci pridni v šoli. Pišeš tudi, da sta skupaj 5 let. To pomeni, da si še ločila, ko si že imela otroka. S tem pa se res ni zahvaliti, bogi otrok je moral gledati ločitev matere in očeta, to bo mu zagotovo pustilo posledice v življenju. Zato se pa te vsi izogibajo, ker jim razlagaš, kako si brez napak, oni pa se ti za hrbtom smejijo, ker vedo, da si ločenka. Torej si roba z napako. Žal…..

Očitno ena z izjemno nizko samopodobo. Iščeš namreč potrditev na forumu.

Torej na neki vasi živiš 🙂

In si glavni petelin na vasi 🙂 No vsaj misliš da si. Ker ne veš. Mogoče ima sosed trikrat več od tebe, pa pač o tem ne govori in ne razkazuje, ker so ga vzgojili v osebnost, ne v pozerja. Mogoče sosedovi micki 5x na noč pride, tebi samo enkrat. Pa pač o tem ne razlaga naokoli. Ker nima potrebe po tem da oglašuje to. Si se kdaj vprašala od kje ta potreba po dokazovanju da si najboljša? Da imaš največ? Najboljši zakon? Komu ti to dokazuješ? Sosedom? Briga jih, oni mislijo da si prepotentna koza in so sam veseli če se te lahko izognejo. Sebi? Zakaj, če pa že menda misliš da si popolna in imaš vse najboljše. Zakaj si rabiš dokazovati da imaš prav? Zakaj rabiš sebe v to prepričevati? Zakaj moraš popolne tujce na netu v to prepričevati? Se sploh zavedaš kako patetično bitje si? Ja si najboljša….v socialni neprilagojenosti in svojih mentalnih problemih.

Šolski primer narcisistične osebnostne motnje. Res je, tudi jaz se ne maram družiti s takimi ljudmi, pa jim čisto nič ne zavidam.

ce tema ni provokacija, je problem v vama, ker isceta potrditev od zunaj s tem, da se razkazujeta. In ocitno nekaj vendarle delata narobe, da se vaju drugi izogibajo. Ne verjamem, da so cisto vsi nevoscljivi, ceprav kdo zagotovo je. Ampak trdno verjamem, da zares srecni pari nimajo potrebe, da to razkazujejo. Vama se pa ocitno fajn zdi, da vama ljudje zavidajo.

soft, 10.08.2023 ob 14:45

Ja, prijatelj. Ampak, da greš v družbo in pametuješ ljudem kako morajo živeti, ni ravno primerno. Se je treba znati obnašati med ljudmi. Imamo eno tako v žlahti, ki je s točno takšnim načinom komuniciranja odbila vse ljudi od sebe, hkrati pa joče, da je nihče ne obišče. Obema sinovoma je zafrknila zakon, mož beži od nje in pije od jutra do večera v gostilni, samo da je ne prenaša, še sosede in prijateljice se jo izogibajo, vsi sorodniki so prekinili stike z njo … Zelo žalostno za videt. Ampak važno, da ona nima dlake na jeziku.

Moraš vedeti kdaj je primerno deliti nasvet, kdaj pa je dovolj le ponuditi ramo, kdaj biti zabavljač, kdaj utihniti in poslušati. Najboljši prijatelji so ponavadi tisti, ki znajo slišati mimo tvojih besed, torej dobri poslušalci. Taki, ki vedo kdaj te morajo tudi okarati, če je treba, kdaj ti svetovati, kdaj pa prinesti liter dobre pijače in jokati s teboj.

Prijateljstva se gradi v dobrem in slabem. Ne pa tako, da prideš nekam in filaš svoj ego. Sploh med neznance.. to zelo odbija. Morda bi se pogojno lahko družili le s sebi enakimi v takem stilu, sam ne vem kako bi prišli do besede eni od drugih… 😁

@soft

Amen.

Anonimno 7030, 10.08.2023 ob 19:42

Šolski primer narcisistične osebnostne motnje. Res je, tudi jaz se ne maram družiti s takimi ljudmi, pa jim čisto nič ne zavidam.

.https://www.youtube.com/watch?v=P5mtclwloEQ

ne maram postavljačev – ne takih, ki MISLIJO,  da so najbolj bogati, ne takih, ki se imajo za največje zabavljač, ne onih najbolj “pametnih”. Še najmanj pa “srečno zaljubljene” stare osle – ki to kažejo na vsakem koraku.

Vsi ti so v bistvu ubogi na umu, in se filajo s tem, da se vedno in povsod dokazujejo.

Midva imam tudi srečen in odkrit zakon, inteligentnega in srčnega otroka, hišo, avto, solidni službi.  In nobene potrebe po tem, da bi na vsakem koraku kazala svojo srečo…

Tudi jaz poznam ljudi, ki imajo pod palcem ohoho, pa tega ne kažejo ne z avti, ne s torbicami in ne z nastopaštvom. In take najbolj cenim, ker imajo v glavi poštimano, kaj je resnično vredno.

New Report

Close