Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Z možem sva boljša od drugih

Z možem sva boljša od drugih

Pikica, poznam ljudi, ki imajo svoje firme in so pri delu nadpovprečno uspešni, a v svojem duhu ostajajo preprosti ljudje, ne moralizirajo, ne obsojajo, preprosto sprejmejo. Kljub temu, da imajo vse in vsega dovolj, se ne hvalijo s tem, kaj imajo. Si pa vsi na veliko izmenjujejo drobne pozornosti, ki niso neprijetne za ostale, ampak jih človek preprosto sprejme kot del njihove poti. In niti eden še ni rekel, da je popoln. Vsi razlagajo o tem, kaj vse se jim je dogajalo v življenju in smeha ne zmanjka.

Nobeden ni ljubosumen na vaju, le vajino obnašanje ni popolno kot ga vidita vidva. Stopita iz piedestala, mogoče pa spet najdeta družbo. Vse dobro

Manjka vama custvene inteligence in empatije. Samo to je. Zal je prepozno,da bi to nadoknadila v teh letih. Zato vaju vecina ne mara.Tisti,ki se se druzijo z vama imajo pa verjetno druge interese,ki jih verjetno še nista prepoznala. Zal nikoli ne boste imeli resnicnih prijateljev.

Po moje zato, ker sta vedno prijazna, dobrosrčna in poštena – ampak neiskrena. 

Odgovor na objavo uporabnika
Markerita, 10.08.2023 ob 12:37

Potrebujem vaše resnično mnenje. Z možem sva oba zelo uspešna na vseh področjih. Imava oba službe v katerih sva na vodilnih položajih. Imava zelo dobre plače, otroci so pridni v šoli, imava novo hišo, nove avte in sva brez kreditov. Ko smo se preselili, so naju imeli vsi radi in vsi so se želeli družiti z nama. Lahko pa rečem, da je najina napaka ta, da sva pač oba od prej imela vezo, ki je razpadla, sva se ločila in našla skupaj. Sedaj sva najbolj srečen par na svetu. Resnično sva dober team, vse kar počneva, počneva skupaj in vedno z odliko. Nič ni nekaj na polovico. On me gleda, kot boginjo in tudi ravna z menoj, kot bi bila njegova boginja. Vedno me kuje v zvezde in me pri vsem podpira. Sva obadva brez dlake na jeziku in vedno poveva to kar misliva. Po nekem času, so se ljudje začeli odmikati od naju, nehali so prihajati v najino družbo.

Zanima me ali je možno, da je to zato, ker sva pač popolna in jim gre to v nos? So ljubosumni?

Nikoli nisva nikomur storila nič žalega, vedno sva prijazna, dobrosrčna in poštena.

Če te zanima iskren odgovor, potem lahko izpostavim kar nekaj “red flag”-ov, ki izhajajo iz zapisa. Možno je, da se ljudje odmikajo od vaju ne nujno zaradi ljubosumja, ampak morda zaradi občutka inferiornosti, pritiska ali celo zaradi vajine občasne nesramnosti. Ravno tako je lahko odbijajoče poudarjanje materialnih dosežkov, kot so dobre plače, nova hiša, novi avtomobili in odsotnost kreditov, kar lahko ustvari vtis, da je v vajinih očeh vrednost osebe ali para povezana z materialnimi dobrinami.

Izjava “Resnično sva dober team, vse kar počneva, počneva skupaj in vedno z odliko” lahko pri drugih ustvari občutek neustreznosti ali občutek pritiska, da se morajo primerjati z “popolnim” parom. Stavek “On me gleda, kot boginjo in tudi ravna z menoj, kot bi bila njegova boginja” lahko kaže na neke nezdrave dinamike v odnosu, kjer je en partner postavljen na nek piedestal.

Fraza “Z možem sva boljša od drugih” in “Z možem sva oba zelo uspešna na vseh področjih” kaže na močno prepričanje v lastno superioriteto, pri tem pa ni jasno, po katerih merilih in v katerem kontekstu, kar lahko kaže na t.i. false self (fasado v obliki nadkompenzacije), ki preriva odvisnostno dinamiko.

Če k temu dodamo nezmožnost prepoznavanja, zakaj se ljudje odmikajo od vaju, čeprav menita, da sta “vedno prijazna, dobrosrčna in poštena”, kaže na nekaj stopnjo nezavedanja o svojem vplivu na druge, kar bi lahko bil pokazatelj neke patologije.

Podarjam pa, da je pomembno upoštevati, da je ta analiza zgolj interpretacija tvojega zapisa in da dejanske okoliščine ali kontekst morda niso popolnoma jasni iz le-tega.

Problem pri vama je, da ne samo da mislita ampak tudi povesta vsakemu, da sta najboljša oz. boljša od drugih. Da sta popolna, je naslednji vajin blef, noben ni popoln. Če bi bila res popolna, vajini prejšnji vezi ne bi razpadli. Poskušajta z dobrodelnostjo, npr. financiranje potreb v vajini krajevni skupnosti, financiranje v vaših lokalnih društvih, gasilci se povečini nikoli ne odrečejo donacij, ker imajo vedno večje potrebe po opremi, kot pa imajo financ, pa še bi se kaj našlo.

Spominjata na una dva pez*** ki smo imeli “srečo” spoznati v oddaji super par na pop tv. Se je videlo koliko sta res super ko ju na koncu ni noben maral. Za bit tako popolna verjetno vama ni problem tudi pohodit nekoga, zato sta najbrz sama.

Torej, sem precej mlada od vaju dveh in si z partnerjem lahko ogromno privosciva… ampak sva cisto preprosta, zato imava tudi ogromno prijateljev, ki nama niso faus.
Najbrz ze podzavestno se hvalita, auto je tolko stav, torbica tolko, otroku sem kupila top cevlje, eh pa kaj je to 150€ ipd… malo premislita kaj govorita v druzbi pred ljudmi; niso vama faus, isto kot jas ne. Ampak enostavno prezres taksne ljudi, polne same sebe.. Ze ko zacnejo govorit, ljudje vidijo, kaksni so, pa dajo sanso, 1.,2.,3. ampak ko vidijo, da je vedno isto odidejo stran 🙂

Pa se nasvet, za vsako popolnostjo se skriva nekaj.

Mož me je ves čas poljubljal, na čelo, na usta, na lička…. vsakič, ko je prišel mimo. Večkrat pride do mene in me objame…

Kakšen neverjeten kič in to v teh, dokaj resnih časih. Upam, da mi  ta med in sladkor, ki se mi ob branju te 100% sreče, cedi po ekranu, ne bo zapacal tastature…

Pa še to.

100% para z 100% srečno zvezo, ni! Kajti VSAK tak par si da kar sam tako oceno, ki pa je vprašljiva, ker je praviloma – nerealna.

Poleg tega niso taki pari dosti drugačni od politikov: grabit, kopičit do nazavesti… Brez konca, pa tudi brez uvida, da nihče ne bo prav nič odnesel na oni svet.

Ker  če obstaja karma (zame obstaja), se vama slabo piše.

Zakaj? Ker počneta to, kar sem opisal zgoraj in za tako početje ljudje praviloma NISO nagrajeni…

Pa še zavist zbujata, če je res tako, kot ste napisala. V posmeh tistim Slovencem, ki so že stopili v krog revščine. Kmalu bo takih v Sloveniji POLOVICA.

umikajo se zato ker nista popolna…pika..amen

Nista, zastonj oba locena. Primanjkuje vama empatije, samo jaz, jaz, jaz. Midva, midva, midva….

Res popolna pravljica za lahko noč! :))) potrebujemo popolne ljudi za pomoč prizadetim v poplavah! Kar pogumno!

OMG, zdaj si lahko prebereta vse, take in drugačne komentarje,…svetujem en hiter odhod s tega portala, pa pojdita raje nekam na počitnice, saj si jih verjetno lahko privoščita, jaz vama jih tudi, mnogi pa ne, zato še enkrat- če hočeta vajino zvezo in blagostanje še naprej imeti, ne sprašujta ničesar na tej strani, ne bo dobro, pa lepe počitnice!

Živjo. Zelo sem vesela, da sta se našla dva iz ljubezni. Vse preveč je različnih razlogov zakaj ljudje pristanemo skupaj v odnosu in se nato ne znamo izvleči ven, zaradi družbenih dodb kot jih lahko beremo zgoraj “ločenci so manj vredni” “se ne znajo prilagajati”… Nikomer se ni potrebno prilagajati na tisto, kar je nesprejemljivo. Vidva sta bila očitno nagrajena za ta korak, saj sta našla en drugega, se cenita, ljubita, seksata, ljubkujeta ipd Vse to, kar v odnosih, kjer ni ljubezni, primanjkuje ali pa sploh ne obstaja. Teh odnosov je tako grozljivo veliko, da ploskam vsakemu paru, ki je javnosti lahko avtentičen in svojo ljubezen izkazuje brez sramu. Morata pa se zavedati, da je vajin odnos hrepenenje večine ljudi. Vsi si želimo biti ljubljeni in spoštovani, vsi želimo ob sebi nekoga, ki mu v popolnosti zaupamo in težava nastane, ko ne zmoremo prenesti te velike doze tuje sreče. Ne gre se za organsko ljubosumje, ki ga je treba takoj obsoditi. Gre se bolj za neizpolnjeno hrepenenje in nemoč kako priti do te ljubezni. Takšna dva človeka te konstantno spominjata na to, kako zelo si falil svoj lajf z osebo, ki je sploh ne ljubiš, niti ona ljubi tebe. Je brutalen opomnik na nekaj, kar bi lahko vsak imel, če bi nas ustrezno usposabljali na področju partnerstva in odnosov. Naredili smo pa cel kup napak, ker smo nekompetentni butci za odnose. Evo vidva sta en tak neprijeten špegu in verjami, da je to težko gledat ženski, ki ima doma ignorantskega partnerja.

Jaz verujem v ljubezen kot jo opisuješ. To bi lahko vsak imel, če bi znal izbrati ustrezno človeka za partnerja/moža.

Veliko je zdaj izobraževanj na to temo, recimo za vse nejeverne Tomaže, ki se vam zdi da je treba za vsako ceno vztrajat v gnilem razmerju… ker kao kaj bo pa sosed reku? S tem si zares zapreš vrata za resnično srečo. In le ta je mogoča. Niti ni tako daleč kot si mislimo.

Moj predlog je, da se malo okrepita v sočutju do trpečih soljudi in svoje izzive ljubezni ne izkazujta tako ekstremno. Malo samokontrole, pa vaju bo potlej doma čisto raztrgalo.  Ljudje niso neprivoščljivi, so le globoko trpeči v svojih bednih in nesmiselnih odnosih, ki jih je upajo razdreti zaradi nekih družbenih norm in premoženja. A v resnici se zavedajo kako gnil lajf imajo. Ampak to je njihova odločitev, ko bodo zreli za srečo, jo bodo začeli iskati na pravi način.

Lp

Saj boš čez 5 let napisala spet tukaj, ne? Da si drugič ločena in da nobene sosede to ne briga… Idi med take, ki glumijo kot vidva. Pa se boste primerjali, kdo se več ljubkuje v tistem prostoru.

Ljubica, jaz in moj partner, kot povprečno uspešna človeka, brez kreditov s streho nad glavo in vozili, ki naju pripeljejo kamorkoli, se ne bi družila s tabo. Izrečene besede so lahko prijazne, vajb je oa druga stvar. In vajb tvojih napisanih besed – hvala, naslednji.

Pa ne zato ker bi bila ljubosumna. Eh, to delajo otroc. Ampak zato, ker že ko berem tele tvoje nebuloze, se zdi, da si ves čas “hvalite me, hvalite me usta moja”.

Midva si izkazujeva drobcene naklonjenosti vedno. Ampak so samo za najine oči, ne da drugi gledajo kako slina teže v potokih mimo njih. Sicer upam, da v vajinem primeru to ne drži, ampak sem mogla dat en ekstremni primer. Meni je načeloma vseeno v kakšni meri si izkazujeta naklonjenost, to delata zase, ne zame 😁. Jaz in moj partner imava dinamiko, ki je ZA NAJU ne za publiko. Saj ni tekmovanje, al?

Uspešna sta. Ja super. A ni to point vseh nas? Finančna neodvisnost in da greš kamorkoli kupit karkoli? Evo, grozljiva resnica, sestrca – tiho bodi.

Ko kdo začne govorit: kupila sva si avto za 10 jurjev, ma takole mašino, sicer sva mogla na kredit ampak bomo že, bla bla bla.

Napačen odziv: midva mava avto za 35 jurjev, sva ga skeširala v avtohiši.

Pravilen odziv: o, ful dobro! Kam gresta na prvi izlet? Si jo že peljal na sladoled? Lahk gremo skupaj kam kdaj, da ga sprobamo.

Veš, za svoj uspeh si ti. Je on. Sta vidva. Ne vpletajta drugih v to. Vesela bodita za vsak dosežek drugih, ne glede na to kako neumen in majhen se vama zdi. Ker po branem sodeč, oprosti, ne delujeta ravno skromna in prijazna. Sploh, če moraš to v vsakem odgovoru na komentar poudarjat.

In pa še to, dokler je tvoja metaliteta “biti prvi, biti najboljši”, ne razumeš/razumeta kako je biti človeški. Najboljši nisi nikoli. Si pa moraš vedno dopustiti, da se učiš in nadgrajuješ. Ti bodi danes boljša, kot si bila včeraj za svoje življenje. Ne za druge. In tole tekmovanje “prvi je najboljši” je lahko silno strupena reč. Zanima me kako bi se odzvala, ko bi se pred vaju usedel par, ki bi imel več denarja, boljši avto, večjo hišo, boljšo službo, vse kar vidva (še) nimata? Bi rekla, da bi hitro zaključila druženje in si rekla: fak kok sta ošabna tedva.

Torej na kratko. Nauk tele klobase: skromnost je lepa čednost. In ker je nimata, sta zoprna družba.

Naj bo to vajin naslednji skupen projekt k popolnosti: kako sprejeti tudi drugo, tretje, sedmo, petnajsto IN zadnje mesto.

Ce se vaju VSI izogibajo, potem si ogledalo nastavita. Tezko verjetno, da je z VSEMI nekaj narobe, najverjetneje je z vama nekaj narobe. Isto ko da se na avtocesti v kontra smeri pelješ-niso vsi ostali zaje*ali, ti si zaje*bal…

In prav zaradi vsega tega naj, naj, naj najboljsega tudi teh cmokanj in izkazovanj neke ljubezni so vaz zaceli ljudje nekako ocenjevati, da morda le igrate in ta igra jih odvraca v vaso “postenost” ker so jo nekako vzeli za laznivo itd – upam da se vam ta naj, naj, najboljse nekega dne ne zrusi prevec ali v nic….

O mati mila, meni je pa to nadležno, da te ves čas nekdo “oblizuje”….ampak smo različni, res je….

Imata vse,za razliko od velike večine nas…ampak jaz ne menjam svoje nepopolnosti za nič na svetu!!Imam krasne prijatelje in družino,ki se z veseljem družijo z mano.Kaj ti pomaga bogastvo,če si omejena na svoj mali svet!Me res zanima vajin način komunikacije z ostalimi,ker jaz svojim prijateljem želim vse dobro in se od njih ne odmikam,ko jim gre dobro.Po moje se sploh ne zavedata,da zviška gledata na njih,vsaj v načinu komuniciranja…

Kaaajjj? To, da sta prijazna in prisrčna in popolna je v nasprotju, da sta braz dlake na jeziku. Ljudje vama niso nič fovš, verjemi. Ne prenesejo, vajinega jezika braz dlake. Sigurno. Hitro, naj vama debela dlaka zraste gor po jeziku in še kje. In človek, ki se trudi in mu ne gre. Kar vidva ipak, ne razumeta, mu gre tole vse skupaj na živce.

Ti 45, on 40?

Še par let te bo lizal in cmokal, potem bo pa našel nov, mlajši model, ki ga bo cmokal in lizal. Otrok očitno nimata skupnih, torej ga nič ne bo vezalo nate, ko bo cmokanje in slinjenje prenesel na novo bejbo. 5 let sta skupaj, praviš, to ni nič. Sploh pa ne za prepričanje, da imata perfekten odnos. Če ima on potrebo tebi povedat za vsak korak, ki ga naredi brez tebe, je to alarm. Hoče ti dokazat, da te ne vara. Zaenkrat! In kdo hoče na vsak način dokazati partnerju, da ga ne vara? Tisti, ki ve, da je varanje čisto možno in celo zelo verjetno. Ali pa te že vara, sicer je pa dovolj pameten, da tega nima po telefonih. In potem ti “dokazuje”, da si ti edina.

Če je zgodba resnična, se pripravi na hud šok. Ko boš ti 50, on pa 45 in bo v norih srednjih letih, ti pa že postarana, bo pa prišla na sceno kakšna 35-letna, ki mu bo zavrtela glavo. Sploh je to značilno za tipe, ki svojo trenutno bejbo obsipavajo s pretirano seksualno pozornostjo.

Speči torto, naredi narezek za rojstni dan. Povabi vse, ki jih poznaš. Kdor pride pride, kdor ne ne. In s tistimi se družiš. Veš, problem je tudi prevelika razlika. V energiji in vsem. In, ki šprintaj, se ne more družit z uni, ki komi hodi. Ni o. K. Brez veze. Jaz v službi skrbim za uboge. Pridem, radi imajo, da hitro delam in čim prej spoka in brez pripomb. Družit z njimi je brez veze. Kot učiteljica z učencem, ni o. K. Če se druži. Lahko, ti na SZ.

Nihče ne mara odkritosti, pa če to še tako zanikajo. Druga stvar je pa foušija. Mogoče zna biti nadležno tudi to da si naklonjenost izkazujeta javno, meni bi znala biti moteča “osladnost” pred drugimi.
Povedala si realno, da sta uspešna in srečna – to ni hvaljenje. Ne obremenjuj se in zavedaj se svoje sreče. Pravi prijatelji se bodo že našli. Boljše je imeti manj ljudi okrog sebe.

Odgovor na objavo uporabnika
jap jap, 11.08.2023 ob 09:41

Ti 45, on 40?

Še par let te bo lizal in cmokal, potem bo pa našel nov, mlajši model, ki ga bo cmokal in lizal. Otrok očitno nimata skupnih, torej ga nič ne bo vezalo nate, ko bo cmokanje in slinjenje prenesel na novo bejbo. 5 let sta skupaj, praviš, to ni nič. Sploh pa ne za prepričanje, da imata perfekten odnos. Če ima on potrebo tebi povedat za vsak korak, ki ga naredi brez tebe, je to alarm. Hoče ti dokazat, da te ne vara. Zaenkrat! In kdo hoče na vsak način dokazati partnerju, da ga ne vara? Tisti, ki ve, da je varanje čisto možno in celo zelo verjetno. Ali pa te že vara, sicer je pa dovolj pameten, da tega nima po telefonih. In potem ti “dokazuje”, da si ti edina.

Če je zgodba resnična, se pripravi na hud šok. Ko boš ti 50, on pa 45 in bo v norih srednjih letih, ti pa že postarana, bo pa prišla na sceno kakšna 35-letna, ki mu bo zavrtela glavo. Sploh je to značilno za tipe, ki svojo trenutno bejbo obsipavajo s pretirano seksualno pozornostjo.

čista resnica. Mi smo tudi imeli med frendi en par, ki je stalno plezal drug po drugemu, ves čas eno cmokanje in objemanje. Smo mislili, ta dva sta pa res zaljubljena še  po 4 letih. Zdaj, 20 let kasneje, sta onadva edina ločena, njenega bivšega smo pa videli z eno 15 let mlajšo, ko kateri se je tudi slinil in jo cmokal. To so taki tipi, ki imajo polna usta besed “ljubim te, ti si moje vse”… dokler se pohota ne preseli na mlajši model. “Ljubim te” je zanje isto kot “Rad bi te podrl”.

Ljudje ki se hvalijo z odkritostjo so v večini nekulturni bevskači, ki talajo nasvete ljudem, ki za njih niso prosili in pametujejo in svoje mnenje (ja mnenje, ne resnico) bevskajo v vsakega ki je tam. Čeprav jih sploh nihče ni nič vprašal. Na vsako stvar ki jo poveš morajo oni nekaj dodati o sebi. Vsak pogovor se slej ko prej na njih obrne. Oni tako. Oni to. Oni znajo. Oni imajo. Jaz jaz jaz jaz. Kdo se bo družil z nekom, ki je tako obseden sam s sabo? Ki itak misli da že vse ve, vse zna, je popoln. Kaj točno boš počel s takim človekom? Poslušal o njemu? Igral občinstvo za njega zato da si bo on lahko domišljal da ima prijatelje, kolege? Popolna sta? Popolni ljudje imajo kulturo. Popolni ljudje imajo dušo. Popolni ljudje imajo karakter. Vidva nič od tega nimata. Imata finance in hormone na višku. Nobenega karakterja, nič kar vaju zanima očitno, razen razglabljanja o sebi in svoji popolnosti, nobenega posluha za ostale ljudi, nobene socialne “finese”, da bi vsaj malo skrila ta svoj egoizem in obsedenost sama s sabo. Zakaj sploh rabita “prijatelje”? Zato da imata komu dokazovati da sta boljša? Ker itak nimata pojma kaj prijateljstvo in druženje pomeni. Patetično do amena. Instagram si odpri in lepi gor kako si popolna vsak dan. Zagotovo boš tako našla prijatelje ki ti bodo ploskali. Pa imaš občinstvo evo.

New Report

Close