Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Z možem sva boljša od drugih

Z možem sva boljša od drugih

za prve na vasi je dobro zdravilo, da grejo v opero v kšnem evropskem mestu, če jih bojo not spustil, ker vidiš nek čist drug cenovni razred cunj, torbic, nakita, frizur, in tudi če maš denar nč ne pomaga, ker nimaš stila in sproščenosti ljudi, ki so odraščali v luksuzu in sploh nikoli ne razmišljajo o denarju kot problemu ali pa dosežku.

Kralji na Betajnovi, sovaščani eno štengico od brezdomstva, oni pa dve, jaka muda.

Prosim za recept, kako vama to vse uspeva v zivljenju? Res bi zelela vedeti. Morda komu pomagata s kaksnim nasvetom. Privoscim vama sreco, mnogi je nimajo.

Lp

..že to, da praviš, da sta popolna, te dela nepopolno..

Ko boš (če sploh kdaj) dojela da mora biti bogastvo porazdeljeno med žep, srce in pamet ti bo jasno. Marsikdo ima bodisi prekratko pamet ali preveč zaposlen z grabezljivostjo.

Ze sam naslov teme pove dovolj…

Ja, verjetno so res ljubosumni. Žal nekateri so takšni. To je ena stvar lahko.

Druga:- pomoje se le hvalita, mogoče ne ravno z besedam, ampak z dejanji.

Tretje:- pametujeta ostalim. Čeprav dobronamerno, ampak ljudje tega ne marajo in nimajo vsi potenciala ustvarit kar sta vidva. Ne morejo in pika. Takšna sem bila tudi jaz, da sem želela dobro in “pametovala” in da, če sem jaz lahko, zakaj ne bi tudi vi. Pa ni tako. Zdaj sem tiho in pokažem samo z zgledom. Vidi se kaj vse sem dosegla s slabimi kartami, če me kdo potrebuje sem tukaj, pametovanja se pa izogibam.

Najbrž nista ne boljša, ne oh in sploh, ampak ža vprašanje da odgovor. Imata se za boljša,  lahko imata material, vendar to je tako danes imaš jutri ti voda odplakne. Niti ne gre na drug svet  V sebi pa nimata nič, zato gredo ljudje raje vstran.

Lastna hvala cena mala.

Ljudje ki so direktni so nesramni in ne znajo direktnosti sprejemati.

Zato vaju nihce ne mara!

Ljudje smo taki, da čd nismo sami 110% srečni v zakonu ali službi, nam grejo taki srečni ljudje na živce. Mi v teh dneh dobivamo srečne slike frendov z dopusta, s potovanja, jahte,  in mi gre ultra na živce. Te slike so vedno enake. Kot da ne bi vsi vedeli, kako sta krasna. Pa še te dni, ko je cela Slovenija pod vodo. Osebno nikoli ne vem, a so taki kot vidva res tako zelo zelo happy ali je vseeno malo fake.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8409, 11.08.2023 ob 10:20

za prve na vasi je dobro zdravilo, da grejo v opero v kšnem evropskem mestu, če jih bojo not spustil, ker vidiš nek čist drug cenovni razred cunj, torbic, nakita, frizur, in tudi če maš denar nč ne pomaga, ker nimaš stila in sproščenosti ljudi, ki so odraščali v luksuzu in sploh nikoli ne razmišljajo o denarju kot problemu ali pa dosežku.

Kralji na Betajnovi, sovaščani eno štengico od brezdomstva, oni pa dve, jaka muda.

Ne rabi si sramote delat po takih inštitucijah. Naj gre v pravi del Londona/NYC/Dubai ipd. in se samo sprehodi po ulici. Jo bo hitro na planet zemljo spravilo, ko se bo mimo nje sprehodila ženska s torbico, ki je vredna več kot njen avto, mimo pripeljal avto, ki je več vreden kot njena hiša in ko bo videla psa z ovratnico katera stane več kot je njena letna plača 🙂

Zagotovo ji bodo tudi oni znali “svetovati” kako lahko tudi ona tako živi, tako kot ona zna “svetovati” na svoji vasici. So oni tudi tako popolni, da radi prostovoljno delajo in revežem svetujejo kako bi bili tudi oni tako popolni kot so sami.

Že po par stavkih je razvidno , da sta dolgočasna in samovšečna.Ljudje imajo radi družbo normalnih sprošcenih ljudi ne pa nekoga , ki se lahko pohvali le dobrim avtom in hiso.Jaz se tudi izogibam takšnih kot si opisala pa brez zamere.

Markerita, 10.08.2023 ob 13:56

Štajerka1972, 10.08.2023 ob 13:49

Markerita:

Brez zamere ampak midva z možem se takšnih parov na daleč izogibava. Moj mož takšnim pravi Hochstapleri.

ne razumem zakaj? Ali gre tukaj za ljubosumje? Resnično ne razumem, ali ne privoščite sreče drugim, jim ne privoščite, da si imamo lepo, da smo zadovoljni, srečni, da imamo dovolj denarja in nimamo finančnih težav? Ali ste ljubosumni in neprivoščljivi, ker greva midva z možem lahko danes v trgovino in si kupiva čisto novega Volvota ali Bmwja? Očitno midva nekaj počneva pravilno, ker imava lahko vse to. Če ne bi znala delati, potem ne bi vsega tega imela. Mogoče je problem pri vas ljudjeh, da ne znate in ste potem ljubosumni na takšne, ki znajo. Midva sva vedno vsem pripravljena pomagati in svetovati. Že zato, da kaj izboljšajo pri sebi in začnejo živeti drugače in bodo tudi drugi imeli lahko vse.

Meni greš že zdaj na živce, ko te samo berem, joj kako bi bilo, če bi te mogla poskušat.

Očitno si globoko v sebi tako nesrečna, verjetno še sama ne veš zakaj in se skoz hvališ.

Mi2 sva skupaj od 20 tega leta, skupaj študirala, gradila, hišo, vikend, dobila dobre službe, imava 3 majhne otroke, vsi smo srečni, zdravi in zadovoljni, prijatelje imava še iz šolskih dni in tudi nove seveda, vsi se radi družijo z nami, kljub temu da imamo hišo z bazenom, vikend na Hr., dobri službi, službena avta in da se z možem vedno ko kam gremo drživa za roko ali sva objeta, poljubljava se pa ko sva sama. Še vedno, po 17ih letih čutim vznemirjenje, strast in poželenje, ko sva skupaj sama.

Le ostanita taka kot sta, pristna, iskrena in brez dlake na jeziku. Zato pa imata dober odnos, v kombinaciji z ljubeznijo sta sveti gral v tem svetu. Bodi ponosna na to kar imata, ljudem gre sreča drugih v nos, ker si svoje sreče ne znajo izboriti.

Večina jih je takih, ki vztrajajo v bednih zakonih in iščejo izgovore, da ostanejo v bedi. Taki bodo vedno zavidali življenja drugih. Njim je važna le fasada. S takimi pač nimate skupne točke.

Mnenja drugih ljudi, ti pač nikoli ne bodo pomagala v življenju, zato se je brezveze ozirati na njih.

Če sta tko popolna tud mnenja ne potrebujeta……egoizem in narcisoidnost je huda bolezen……samo takrat ko bosta to skužla bo že prepozno

Zanimiva provokacija.

1. Evo, jaz sem na primer tipičen primer osebe, ki me odbojate že s svojimi komentarji. Ste eni izmed zadnjih primerov profila ljudi, ki bi se mi zdeli dovolj zanimivi za druženje in zdite se mi plehki kot iz stripa. Ob tem ste pa prepričani, da so drugi ljubosumni in da ste popolni. Tako govorite, prepričate pa z ničimer. Kot da vsiljujete idejo, da ste uspešni in popolni. Komu? Sebe prepričujete v to ali druge?

2. Zakaj me odbijate?

Ker svoj uspeh predstavljate izključno preko materialnih dobrin. Niti z besedo ne omenite, kaj vas zanima in zakaj, kaj radi počnete in zakaj, kaj je vaš smisel. Kot da je služba z dobro plačo sama po sebi dobra in smiselna stvar. Pa ni! Denar ni merilo smisla. Pravite, da to pomeni, da gotovo nekaj pravilno počnete in da bi radi delili nasvete. Obstajajo ljudje, ki nagrebejo več denarja od vaju in imajo statusno boljši položaj, kar pa ne pomeni, da delajo vse bolj pravilno. Lahko so navadni brezobzirni škodljivci. Materialisti brez smisla, karakterja in vsebine. Dolgočasni materialisti, s katerimi je tudi vsak pogovor prazen in dolgočasen za umret. Izumetničen kot vajino konstantno ljubčkanje in objemanje. Če se konstantno poljubljata in objemata v družbi, izpadeta zakompleksano. Kot da je nekaj narobe. Vsiljiva sta s svojo predstavo. Jaz tega ne bi dovolila svojemu partnerju. Že zaradi bontona. To počnejo ljudje v javnosti, ki jim nekaj manjka, so negotovi in vsiljivi.

3. Vaše prepričanje, da ste uspešni, fajn in na pravi poti samo zato, ker imate dovolj denarja in družino, v kateri se dobro počutite, je samo po sebi zgrešeno in takšno prepričanje sigurno izkazujete na vse načine. Tudi če se ne hvalite direktno. Čeprav se hvalite, že s tistim neprestanim objemanjem in poljubljanjem pred drugimi, kot da sta prtegnjena.

Vaša merila nič ne povedo o tem, ali ste zanimiva ali dolgočasna oseba. Ali ste plehki ali razgledani. Vse skupaj kaže bolj na plehkost in praznino. Lahko da ste res vi čisto zadovoljni. To pa še ne pomeni, da ste pritegljivi in zanimivi za druge. Meni se zdite v skladu s komentarji plitki. Zanimiva je le vaša objestnost na plehko podlago in samoreklama. Zanimivo je le toliko, da napišem komentar ob tolikšnem pomanjkanju osebne refleksije. Kot komentar na drek sredi restavracije.

Imate problem, če res obstajate. Obstajajo vam podobni ljudje, s katerimi bi se lahko družili in se prenašali. Vendar tudi plitki in prazni ljudje, ki jih zadovoljuje le materializem, iščejo običajno bolj zanimive in osmišljene ljudi od sebe v družbi. Takšni se jih izogibajo, prazni materialisti se pa tudi izigibajo drug drugega, če je le mogoče. Na koncu pristanejo na družbo sebi enakih, ker drugače ne gre. Če še nista našla družbe, jo sicer bosta v temu primernem okolju. In boste dologočasili drug drugega in si razkazovali hiše, obleke in prisiljene poljubčke. Čeprav trdite, da ste zadovoljni s seboj, se boste slej ko prej naveličali sebe in sebi podobnih in trčili ob svojo plehkost. Mogoče se vas nekateri izogibajo, ker so vam podobni in vam res zavidajo denar, status in razkazovanje poljubčkov in pridnih otrok. Če takšne ljudi pogrešate, niste normalni. Če si pa domišljate, da je to največ, kar lahko človek od sebe pričakuje, da bi bil zadovoljen, ste pa tako plitki, da je kar srhljivo.

kakor sem uspel razbrati, sta po tvojem mnenju vidva boljša boljša od drugih, ker: “mava oba službe v katerih sva na vodilnih položajih. Imava zelo dobre plače, otroci so pridni v šoli, imava novo hišo, nove avte in sva brez kreditov”. težje bo bogat človek prišel v nebesa kot pa kamela skozi šivankino uho narekujeta tako nova zaveza in koran, torej tebi ostane, da sta boljša, ker “otroci so pridni v šoli”.

Jaz pa ne razumem v čem točno sta toliko boljša kot ostali? Kot kdo? Ker večina mojih prijateljev/znancev/sodelavcev ima isto kot vidva. Fajn partnerja, fajn službe, fajn otroke, fajn bivališče, fajn avtek….to naj bi bil nek poseben dosežek? Kje ti to živiš? Pa da to še ljudem razlagaš? In se čudiš da nočejo biti v tvoji družbi? Mogoče zato ker jim deluješ patetična?

Žalostno, da so polpismeni na vodilnih položajih.

Popolna zveza,popolno vse skupaj? Japajade! Marsikdo je skupaj 20 let +,tudi jaz recimo,gre čez rez težke življenjske preizkušnje,bolezen,itd. Takrat se pokaže,koliko je vse skupaj vredno. 5  le je vse skupaj uvertura. Drugo pa poznam kar nekaj ljudi z “kešom” in moram reči,da nisem navdušena. Samo hvalisanje. Ne vem,če se ga zavedajo. Kam so šli,kaj so kupili,kazanje teh stvari,pa fotke z potovanj,katerih nihče noče gledat!! Eno samo hvalisanje,poglej,kaj vse jaz imam in odbija do konca. Polni sami sebe. Si rečeš,mi je tega treba,da bim jasno čutila,kako se imajo za več od mene? Četudi hočejo zapakirati,da ne. Samo energije ne moreš prevarati.

Če pa še pamet soliš- si ” brez dlake na jeziku” pa sorry je recept za katastrofo. Pa kdo bo to poslušal. Da si ti boljša,pametnejša od vseh ostalih? Eno je,če je oseba vpraša za nasvet. To je pravilo. Če nisi vprašan za nasvet bodi tiho. Velja za vse.

Mogoče sta samo zoprna in se tega ne zavedata. Sam včasih naletim na tako zoprne ljudi in se sprašujem, kako da ne ugotovijo da so zoprni.

Velikokrat se tudi sam vprašam koliko sem jaz zoprn ostalim ljudem. Bi plačal nekaj, da bi jim lahko bral misli,

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Glede na to, da smo iz istega naselja, vama lahko izdam skrivnost, da sta zeli nemarna in ne skrbita za osebno higieno.

zaskrbljena soseda

Mene pa zanima, koliko bosta darovala za poplavljene, ali sta tudi solidarna, ne samo “boljša” od drugih.

Opazila sem tudi, da slovnica ni najboljša vrlina avtorice, skloni, dvojina,… Španska vas… Vidva sta na vodilnih položajih?

Ljudje so ljubosumni. To vidiš tudi iz odgovorov, ki jih dobivaš. V vama vidijo to, kar njim manjka in se zato raje umaknejo. Upam, da najdeta prave prijatelje. Vse dobro.

Ločenka z otrokom, pa bo boljša od drugih. Hahahhahahhahahhahahaaa

Po več kot 30ih prebranih komentarjih sem šla ponovno brat vprašanje, ker mi ni kasno na kaj so komentirali ali sem kaj spregledala … Niti eden ni komentiral vprašanja ampak sodil in sklepal, predvidevam, po sebi! Favšija se 2x diskretno pojavi, ostali pa udri boga z vsemi vzdevki in stereotipi. Ja, mislim, da je avtor premišljeno odprl temo, da se je razgalila vsa sterotipna bera našega naroda. Komentarji eden za drugim slikajo razloge po katerih se ‘avtor’ sprašuje. Seveda, jih je treba znat razbrat. Odlična tema!

New Report

Close