Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za *Dada* – Korzika

Za *Dada* – Korzika

Se morda spomniš imena tega kampa? Je bil morda Riva Bella v Aleriji?
Kakšen se ti je zdel? Cene, plaža, parcele..? Prosim vzemi si čas pa mi napiši kakšno besedi o tem kampu, zelo bom vesela, ker se prav v ta kamp odpravljamo.
Aja, koliko je od pristanišča do tega kampa? Je primeren za majhne otroke.

Hvala ti!

Ravno iz Korzike. Super kamp je Arinella Bianca v Giasonacci (en od dveh kampov tam), 4 zvezdice, super za otroke. LP

Ja ampak ta kam, kamor smo mi namenjeni je fkk. Tudi s 4 zvezdicami.
A ste meli hudo gužvo?

No, kot sem ti že opisala v spodnjem postu je bil v tistem času popolnoma opustošen turistov. Med sezono je verjetno slika poponoma drugačna.
Kamp je precej razgiban, povsod pa je mivka, tudi znotraj kampa – to mi je bilo sploh v veliko presenečenje na Korziki, saj razen v Ajacciu nisva postavljala šotor drugače kot v mivko, za kar sva potrebovala približno 20 min :)))))

Drugače sem našla še link od kampa:

Tu boš našla cene, slikce in si boš lahko ustvarila še svoje mnenje. Kako je s parcelami ne vem, ker sta bila takrat postavljena dva šotora, tako brez reda. Na plaži ni sence, drugače pa mivka mivka tako, da za otroke je primerno ko poskrbiš za senco. Za igrala se ne spomnim – takrat me še to ni zanimalo :))))
Vedeti pa moraš, da je to kamp na vzhodni strani obale in da pride zjutraj sonce ven iz vode :)))) in zaide za hribe tako, da je popoldan že senca na plaži.

Drugače pa kamp najdeš zelo enostavno, ker je ob glavni cesti Bastia – Porto Vecchio in če ni gužve, si tam prej kot v eni uri počasne vožnje. Ob cesti je betonski steber in na vrhu oranžna krogla – pa upam, da je še ….

Dada, še tole me zanima.

Pravkar smo gledali njihovo int. stran, v bistvu ne vem ali sva midva tako štorasta ali res ne vidim cenikov za šotore. Povsod piše samo o teh njihovih bungalovih. Je možno, da v glavni sezoni dajejo šotore v najem??

Drugače pa najlepša hvala za te zelo koristne informacije!

Mimogrede, če bo kamp poln, imaš morda še kakšno varianto, mislim še kakšen dober kamp ogledan?

Hvala ti!

Kje ste pa kupili karte za trajekt in kdaj greste?
Kaj boste samo v enem kampu , ali pa si boste še kaj zraven ogledali.

Hvala !

lp,Corazon

Cenik je čisto na dnu strani (RENTAL CAMPING).
Šotore v najem pa dajejo v glavnem v vseh kampih in mislim, da tudi tukaj.

Kako je z drugimi FKKkampi, ti vem povedati samo še za dva v tem koncu:
En podoben kamp je v Porto Vecchiu, ki mi je bil bolj simpatičen kot ta v Aleriji pa se žal ne spomnim imena. Je pa na desni strani zaliva.
Drugi pa je bližji iz Bastie proti Alerii, tukaj pa imaš link

Če boste letovali samo v enem kampu potem je res dobro da še malo posrfaš.
Če pa se boste selili ti pa predlagam, da ne komplicirate preveč in greste tje kjer ti je všeč. V vseh kampih se lahko ustavih, greš notri, si ogledaš in če ti je cool narediš check-in in to je to.
Tako optimistično sva šla takrat tudi midva in na koncu ugotovila (dejstvo je da je bi september) da so bili vsi FKK kampi skoraj prazni, nobenega življenja v njih. Mene to kar malo odbija pa čeprav sva bila po kampih samo nekaj dni in potem naprej.
Na koncu sva pristala vedno v navadnih kampih. V 20 dneh sva zamenjala 6 kampov in tako videla celo Korziko. Mi je bilo potem pa malo žal, da sva se preveč dni (4dni) zadrževala na tej vzhodni strani, kjer praktično ni kaj veliko videti razen mogoče ostankov v Alerii in tako sva se dnevno spet vozila proti jugu in neskončno uživala v Bonifaciu in Porto Vecchiu.

Dada, joj ne morem te nehat morit.:))
Ti je bil pri Boniffaciu še posebej všeč kakšen kamp? Bi mi lahko kakšnega predlagala?

Hvala še enkrat

New Report

Close