Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek za lepši dan – žeblji

za lepši dan – žeblji

Zeblji v ograji

Majhen fant, ki se je veckrat slabo obnasal, se je nekega dne mocno razburil. Njegov oce, ki je bil pameten clovek, mu je dal vreco polno zebljev, ter mu dejal da naj vedno, ko bo razburjen in se ne bo mogel obvladati zabije en zebelj v ograjo. Prvi dan je fant zabil v ograjo kar 37 zebljev.

V naslednjih nekaj mesecih se je naucil obvladovati svoje obnasanje in stevilo zebljev, zabitih v ograjo se je pocasi zacelo zmanjsevati. Fant je kmalu odkril, da je lazje obvladovati svoje obnasanje, kot zabijati zeblje v ograjo. In koncno je prisel dan, ko se ni nic razburil in tako ni zabil nobenega zeblja v ograjo.

Takoj je to povedal ocetu in ta mu je rekel, da naj vsak dan, ko se ne razburi, potegne en zebelj iz ograje. Dnevi so minevali in prisel je dan, ko je fant povedal svojemu ocetu, da ni vec zebljev v ograji. Oce je prijel sina za roko in ga peljal do ograje.

Tam mu je rekel: Sin moj, dobro si opravil svoje delo, toda poglej vse te luknje v ograji. Ograja ne bo nikoli vec ista. Ko nekomu recesˇ nekatere stvari v besu, te besede pustijo brazgotine, ki so kot te luknje v ograji.

Cloveka lahko zabodes z nozem, in kasneje noz tudi izvlecesˇ iz njega. Potem mu sicer lahko nestetokrat poves, da ti je zal, vendar rana ostane za vedno. Besedne rane ravno tako bolijo kot fizicne. Pravi prijatelji so tako redki kot so redki dragulji. Prijatelji te pripravijo do nasmeha, prijatelji te poslusajo, prijatelji te opogumljajo, ko ti gre slabo, imajo zate lepe in vspodbudne besede in njihovo srce je tebi vedno odprto.

Severnica, lepe misli o prijateljstvu si natrosila na koncu. Vsak bi si želel imeti vsaj enega takega.

Lep dan vsem skupaj!

Jani

New Report

Close