Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Za tiste, ki prakticirate skupno posteljo

Za tiste, ki prakticirate skupno posteljo

Zanima me sledeče in bi prosila za čim več odgovorov.
1. Koliko je star vaš otrok?
2. Kolikokrat v noči se vaš otrok zbudi in mu morate dati (četudi napol v snu) npr. dudo, flaško, dojko, roko, oz. kakorkoli uspavati nazaj……………? Lahko napišete neko povprečje, saj vsi vemo, da noč ni enaka noči.

Mi smo stari skoraj 2 leti in me sine še vedno zbudi cca. 2X/noč.

Hvala!

Po mojih izkušnjah te bo še kakšno leto. Naša je sedaj stara 4 leta in prespi celo noč v svoji postelji (pa tudi ne vsako).
Drugače pa je priracala k nama ali celo zvečer že zaspala pri naju. Nič nismo komplicirali, se kar radi “stiskamo”.

Moj je star 2,5leti…do dveh let se je zbujal res tolikokrat,da sem hodila naokoli kot en lunik…se danes se mi zdi,da nisem cisto naspana :)..potem pa naenkrat preobrat…spi celo noc…pred spanjem imava svoj ritual, branje pravljic,pa pogovarjava se veliko, potem se stisne k meni in zaspi…

odkar hodi v vrtec, se je pri nas spanje spet čisto obrnilo na glavo. od rojstva pa do drugega leta se je vsako noč zbujala tudi do 4x, potem je pol leta lepo spala, sedaj pa dva meseca spet vsako noč hoče k nama. poleg tega moram vsak večer sedeti ob njeni postelji, da zaspi (enako med vikendi, ko gre po kosilu spat). skratka; kot bi spet imeli dojenčka. jah, pa bo frajla kmalu stara 3 leta…. :-(((

8-letnik še vedno kdaj pride v veliko posteljo sredi noči. Pri nama je spal do šestega leta.
2-letnik že od začetka prespi noč v svoji postelji in niti pod razno noče da bi bil med spanjem kdo v njegovi bližini.

za nočno uspavanje mi nismo imeli ničesar, razen bližina in igračka.

Zelo zelo različno. So noči in obdobja, ko cele noči prespi v svoji posteljici, in potem druge noči, ko se zbudi 1-5x. Večkrat se zbuja, kadar sva čez dan manj skupaj, takrat očitno želi ta manko nadomestiti ponoči (želi čutiti mojo roko na svoji ali lička na svojemu).

stara je 3 leta, ponoči se zbudi od 3 do 8 krat za flaško ali za lulanje.

Stara je 2 leti in 3 mesece, spi pri nama. Zbudi se v povprečju 1x na noč.

Se pa radi stiskamo :))

Pri nas imamo letos v planu urediti 2 otroške sobe, spimo še skupaj, Fračke sta stare 8 in 5 let. Tavelika spi celo noč od rojstva, tamale se je zbujala do 3 leta in pol cca. 3x na noč, ker se je še dojila.Sama sem spala v družinski postelji do 10 leta, ravno tako moj mož. Se pa radi crkljamo in ni lepšega, kot so nedeljska jutra, ko se prebujamo skupaj.

Naš ta večji je star 4 leta in kljub svoji sobi in postelji, kjer zvečer (z našo pomočjo) zaspi, pride sredi noči k nama v posteljo. Včasih ga v spanju odnesemo nazaj, pa je po 15 min., pol ure,… zopet pri naju:((.
V 4 letih se je zgodilo le ene 15x, da je celo noč prespal v svoji postelji in to še v tistem obdobju, ko smo vsi spali v enem prostoru.

Ta mali (star je 6 m) spi v svoji posteljici poleg naju in ga niti pod razno sredi noči ne dajem k nama v posteljo. Mislim, da sem pri ta starejšemu storila ravno to napako, da sem ga sredi noči, ko se je zbujal in ni hotel hitro takoj zaspati, dajala k nama na sredino. (Je pa res, da se je do 1 l. veliko zbujal ponoči – vsaj 5 x, in mi je bilo neštetih ustajanj in uspavanj sredi noči počasi dovolj, tko sem mela vsaj nekaj od noči)
Tko, zdej pa mam…:((((

naš sin je star 4 leta pa nas zbudi tudi po večkrat na noč če je treba.

Vse to je popolnoma nepotrebno. Otroka je potrebno naucit, da se ponoci ne pije in ne je.
Mi smo dali otroka ze pred drugim letom v nizko posteljico, da je lahko ponoci sam prisel do nase postelje in se vgnezdil na sredino. Skoraj nikoli se ne zbudim ponoci.
Ce se ponoci zbuja, je mogoce cas, da se opusti popoldansko spanje. Kako lahko sploh kaj delate cez dan, ce se celo noc zbujate ? Ne pustite, da vas otroci vzgajajo !

Ta večji je spal do šestega leta, se še vedno pride zvečer pocrkljat, star je devet, potem pa gre v svojo sobo. Triletnik pa spi pri nama, ker ima zelo nemiren spanec in se v svoji postelji vsakič zbudi, ko se udari v tiste palice; za svojo posteljo se mi pa zdi še premajhen, ker ima tako na omari. Zbujata se mi pa ne razen takrat, ko zbolita in nočno zbujanje je za mene znak za alarm.

Stari smo 2,5 let. Spi v svoji posteljici celo noc. Noce nikogar v svoji blizini. Midva tudi ne.

Smo ga pa ze v zacetku navajali na svojo posteljico. Ko je bil star cca 1,5 se je se vedno prebujal do 3X na noc. Ce bi ga takrat obdrzala v svoji postelji bi se verjetno navadil spati z nama. Zbujal se pa ne bi verjetno nic manj. S tem, da bi se midva veckrat, ker imas slab obcutek, da ga bos pomuckal med spanjem.

Zato tega nismo izvedli. Sedaj je pa kul. Vsi se naspimo.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ah, ne vem, no! Nočno spanje je čas za počitek. Z otroki se crkljam čez dan, ponoči pa, če se s kom, se z možem. Vendar pa tisti, ki jih to skupno spanje ne moti, ne ozirajte se na moje besede.

star 2 leti, 5 mesecev. Včasih mora lulat, včasih išče roke, včasih zleze med naju, včasih se prestraši in joka… Recimo 1-2x na noč. Prvič malo po tistem, ko zaspi, drugič zjutraj, kako uro pred tistim, ko moramo vstati.

Stara je 7 let in še vedno spi pri nama!

prvi otrok 8 pride ponoči ponavadi,
drugi 4 enako
tretji še ne pride, kar tam ostane, želi pa joško tam 2x noč, takrat pač ati da roko dol))))

New Report

Close