Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek za tiste z s.p.

za tiste z s.p.

Kako se napise polog ali prenos lastnih sredstev in pa kako polog iztržka? ali to mora biti na kaksnem uradnem papirju ali si samo sama belezim?

ja povej kam bi si rada prenesla. Ato misliš iz enega računa na drug al kako ?

Druzina bi mi rada podarila nekaj denarja za zacetek poslovanja. Pa me zanima kako to moram dokumentirati (prenos iz njihovega racuna na moj TRR).

Narediš nalog iz osebnega računa posojilodajalca na TRR od s.p. Naredite še medsebojno posojilno pogodbo.

Če pa boš dobila gotovino, jo položiš na TR in to zabeležiš v knjigovodstvu kot prenos lastnih sredstev.

POLOG IZTRŽKA pa je obvezen. Najmanj enkrat na mesec napišeš obrazec BN-01 (označiš polog gotovine) na banki in položiš iztržek V CELOTI. Če boš en del že prej porabila (kar sicer lahko), narediš takole: napišeš na BN-01 celoten znesek iztržka (vse, kar si “kasirala”), nato pa istočasno na enakem obrazcu še DVIG GOTOVINE (narediš križec pri “dvig”) za toliko, kolikor si porabila od iztržka. Ostanek (razliko) pustiš na banki. Tak je predpis, posledica pa je, da boš precej provizije plačala.

Moraš pa o teh pologih in dvigih, ki so povezani s tvojim gospodinjstvom, voditi posebno evidenco še doma – ta je tudi obvezna.

Zivjo, saj drugace imam racunovodkinjo! Samo dolocene stvari se kar ne vem, ker sem cisto “frisna” in lazje vprasam vas, ki imate precej vec izkusenj. Drugace mi bo vse vodila racunovodkinja, samo to me skrbi, da ne bi kaj narobe naredila ….sploh glede zacetka.

Nič naj te preveč ne skrbi. Navsezadnje ti mora take stvari tudi računovodkinja razložiti. Pa ni tako zapleteno, kar pogum in lep večer!

New Report

Close