Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek za vse, ki ne ločite SD od SDS in za vse tiste, ki smo bili v času 1990 mladoletni

za vse, ki ne ločite SD od SDS in za vse tiste, ki smo bili v času 1990 mladoletni

predlagam, da si preberete knjigo z naslovom Osamosvojitev Slovenije od Rosvite Pesek.

Knjiga je v resnici doktorsko delo, a je opremljeno s fotografijami, zapisi pogovorov iz TV, radia … skratka berljivo in zanimivo.

Mene je šokirala ta knjiga … spoznala sem, da smo imeli slovenci imeli srečo, za mišjo dlako sreče, končno!

Pa prav zanimivo mi je bilo primerjati “ksihte”, ki so zdaj tako na levi kot na desni …

zdaj me ne morejo več hecat, ti tastari ki so bili takrat kao že bolj “in” in kao vejo kdo je kaj rekel, naredil itd.

ti pa si naivna. Tisti, ki po vseh teh letih tega žal še ne ločijo, že ne bodo brali take knjige. Če pa že, ne bodo verjeli niti besede. Verjamejo namreč le svojim, pa čeprav laži.

Se ne bi strinjala s tabo (k…meNEbriga)

Rosvita je napisala SVOJ pogled na vso stvar. Vemo pa na katero politično opcijo se Rosvita nagiba. Mislim, da je veliko boljše prebrat kake neodvisne študije zgodovinarjev, ne pa novodobnih novinarjev.

Neodvisne študije zgodovinarjev…a to misliš partijskih zgodovinarjev, ki še danes niso napisali zgodovine po letu 1945!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Frančišek, a ti razumeš, kaj ti kdo napiše? Vsako besedo obračaš in razumeš, kot tebi paše, ji dodajaš še druge pomene… Nekateri očitno ne vidijo le letečih slonov, ampak še koga. Kmalu bodo prispeli v Lj žirafki… ups, ti si s Koroške… Kaj bi pa lahko tam letelo?

Štole pr nas letajo sam partijci..ko jih vonta z gostilne mečemo:-)

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Domobrančki ne morejo ,ker iz lukenj lezejo.

Peča, ne seri s temi domobranci! Politična zaslepljenost jih je ugonobila, čeprav so imeli eni dober namen. Isto kot je politična zaslepljenost enih ugonobila čistost partizanskega boja proti okupatorju, ki si ga že dolgo radi lastijo samo komunisti in njihovi simpatiterji/dediči.

Peča ti ko s tk pametn, maš verjetno kumrovški šnelkurz, dej mi povej za enga domobranca v Sloveniji! Ko js nobenga ne poznam, pa bi z veselom kirga rad poznal, da vidim če so res tak bav bav, kot jih ti opisuješ…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Frančišek, a domobrance bi rad videl??? Če jih še nisi videl pojdi HITRO k okulistu. Iz tvojega obnašanja sklepamo, da si še mlad. Zato se ne spomniš kako so pred leti začelipo medijih vrteti domobranske pesmi, a so k sreči ugotovili, da so sami sebi smešni in neumni in so hitro prenehali!

A da so imeli domobranci dober namen??? Ja seveda, njihov namen je jasen in zato so najmanj PETKRAT prisegli zvestobo okupatorju !!!
Dajte si enkrat pamet v glavo !!!

Dobro veš, da niso prisegli okupatorju, pač pa domovini in Bogu.

A zdej že petkrat?
Od kje jemljete take idiotizme?

PEPi glih nove špegle sm dobo, pa še nism vido kirga domobranca, zej me pa res čudi ki jih ti vidiš … da nisi ti kak eksekutorski “pepček” pa se ti ponoči oglašajo v sanjah….

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

A BOGU so prisegli??? Ma dajte no!A ste ga mogoče Kje ste pa vidli??? A pobijali na veliko so tudi zaradi BOGA???? Ma je res čuden ta bog da ne rečem še kaj drugega!!!!
in lahko govorite kar hočete! NESPORNO je, da so jim z orožjem in opremo dostavljali okupatorji ker so jim prisegli in to ne enkrat. Če tega ne bi bilo opreme SIGURNO NE BI DOBILI!!! Lepo vas prosim ne smešite se.
Smo edina država na svetu ki tako grdo prikazuje osvobodilni boj izpod okupatorja. Zakaj je tako pa malo napnite vaše možgane, če jih imate seveda pa vam bo mogoče kaj jasno!!!

“pepček” čakam na tvoj odgovor ne spreobračat besed!?

Z dokazi na plan al pa bod tiho!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Frančišek kje pa komunajzarje vidiš kot jih ti imenuješ. Mogoče pri Brančurniku za šanku ko pet pirov spiješ, PA LEP POZDRAV.

>Smo edina država na svetu ki tako grdo prikazuje osvobodilni boj izpod >okupatorja.
Ta boj bi bil čisto OK, če ne bi bil sprivatiziran s strani partije že v času vojne in še mnogo bolj po njej. V normalnih okoljih je domovina nad ideologijo in partijo(stranko).

Domovina je res nad ideologijo, zato naj LJUDSTVO odloča kdo bo na oblasti in ne določena stranka, ki 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} misli država; to sem jaz!!!
Med NOB partije še ni bilo. Bil je le osvobodilni boj in tisti ki Slovenije ne marajo in je njihov cilj da se zbriše, pač ta boj blatijo pod krinko neke partije!!! Tako je to in tako je po celem svetu!!!
Frančišek, če si pač slišal nekaj kar ne maraš in je to prekleto res še ne pomeni, da so besede obrnjene!!! Tudi če so, tako pač je.
A dokaze bi rad??? Pa kaj jih nisi še dobil več kot dovolj!!! Pa poglej še to malo, upam, da boš kaj razumel, predvsem tisto označeno. Če ti še vedno ne bo jasno pa povej, ti bomo še enkrat razložili ne glede kako bodo besede obrnjene bo vedno isto! Pa dobro preberi in si zapomni!

Nemci pa bodo ja vedeli.

Lep pozdrav!

Toliko o tem ali je partija bila na naših tleh za časa WWII:

http://sl.wikipedia.org/wiki/KomunistiÄŤna_partija_Slovenije

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

No, da ne bo dvoma ali je partija bila ali ne:

http://sl.wikipedia.org/wiki/KomunistiÄŤna_partija_Slovenije

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

V prvem razredu še verjetno še ne učite zgodovine…

No…..kratka zgodovina KPS:

V tridesetih letih je komunistično stranko na slovenskem začel prenavljati še ne dvajset letni Boris Kidrič. Leta 1934 so znotraj KPJ ustanovili Komunistično partijo Slovenije in Komunistične partije Hrvaške. Ustanovitev KPS je bila formalna izvršitev sklepa 4. konference KPJ, ki je bila konec leta 1934 v Ljubljani. Ustanovni kongres KPS je potekal v strogi tajnosti, ponoči iz 17. na 18. april 1937 na kmetiji Barličevih na Čebinah nad Trbovljami. Vodstvo KPS je prevzel Edvard Kardelj, ki se je v ta namen vrnil iz Sovjetske zveze prek Pariza. Komunistov tedaj ni bilo več kot 250, so pa sprejeli manifest o fašistični nevarnosti – videli je niso le v zunanji ogroženosti (Španija, Italija, Nemčija), za fašizem so razglasili tudi politiko predsednika jugoslovanske vlade Milana Stojadinovića in notranjega ministra Antona Korošca. Ko je leta 1937 vodstvo KPJ prevzel Josip Broz Tito je slednji v vodstvo jugoslovanske komunistične stranke vključil kar tri predstavnike iz Slovenije kot so Edvard Kardelj, Franc Leskošek in Miha Marinko. «[2] Do leta 1941 so slovenski komunisti delovali v ilegali.

Nov zagon je KPS med drugo svetovno vojno in okupacijo Jugoslavije. 6. aprila 1941 so sile osi napadle, razkosale in okupirale Jugoslavijo. Po napadu nacistične Nemčije na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 je 4. julija 1941 Centralni komite KPJ v Beogradu sprejel odločitev o začetku oborožega odpora proti okupatorju, predstavnikom domače oblasti in začetku revolucije. Na seji sta od slovenskih predstavnikov sodelovala tudi Edvard Kardelj in Franc Leskošek.

Po drugi svetovni vojni so predstavniki KPS prevzeli oblast, uvedli diktaturo in prepovedali delovanje vseh drugih političnih strank. Predstavniki nekaterih strank, ki so po vojni želeli politično delovati so bili obsojeni na Nagodetovem procesu smrt ali dologoletne zaporne kazni.

Stranka se je leta 1952 preimenovala v Zvezo komunistov Jugoslavije. Z razpadom Socialistične federativne republike Jugoslavije je razpadla tudi Zveza komunistov Slovenije. Zadnji predsednik ZKS je bil Milan Kučan.

Pred prvimi demokratičnimi volitvami leta 1990 je ZKS spremenila svoje ime v stranko Socialdemokratske prenove Slovenije (SDP). Stranka (SDP) se je maja 1993 skupaj z Delavsko stranko, Socialdemokratsko unijo (SDU) in dvemi močnimi skupinami iz tedanje Socialistične stranke in Demokratične stranke upokojencev (DESUS) na združitvenem kongresu združila v Združeno listo socialnih demokratov (ZLSD). ZLSD je leta 1995 tudi formalno sprejela socialdemokratski program. Stranka se je v naslednjih letih pričela angažirati v mednarodnih povezavah socialdemokracije kot so Stranka Evropskih Socialistov ter Socialistična internacionala. Leta 2005 je stranka spremenila svoje ime v današnjo obliko Socialni demokrati in nadaljuje svoje delovanje v okviru modernih levosredniskih demokratičnih gibanj v Evropi.

VIR: wikipedija

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

saj poznate tisto..
bolj farbaš steno..
večkrat greš čez..

pol pa cela fasada dol pade in ostane zgolj grobi zid…

Tretji odstavek bo treba v wikipediji zbrisat. Večina ga ne razume.:-)))

imaš amputirane možgane?

New Report

Close