Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Zahtevajmo zemljevid obolelih v Sloveniji!

Zahtevajmo zemljevid obolelih v Sloveniji!

Slovenija je majhna, smo nič v primerjavi z ostalimi državami,
odgovorni ukrepajte!

In najbolj nesramnno je to, ko vidiš na tiskovki, ko vprašajo novinarji, naj povedo, od kod prihaja novi oboleli, pa se ga. Pirnat z NIJZa včeraj na tiskovni za javnost dobesedno smejala ob podajanju informacije novinarjem na vprašanje, da nima še teh podatkov, pa pogled levo vstran dol – pa jebemu mast, iz koga se norca delajo: jasno, da so človeka ob sprejemu v zdravstveno ustanovo takoj vprašali, oziroma sami videli, ko so njegovo zdravstveno kartico vtaknili v čitalec, s katerega konca Slovenije je! Pa saj mora tudi ob izpolnitvi obrazcev bit vpisan njegov naslov prebivališča, kraj bivanja. Saj s tem, ko povedo, kje je njegovo stalno bivališče, kraj bivanja, še ne povedo, kje je doma, naslova ne rabimo!
Nehajo naj lagat pa zavajat, da ob tem, ko imajo podatek da je bil njegov test na korono pozitiven, pa še (!) nimajo podatka iz katerega kraja je ta Slovenec, v katerem kraju živi. Pomembno je za javnost, da se povedo tudi kraji, ne samo regije -ker bodo tako ljudje bolj pozorni. Primer zdravnika iz Metlike. če bi takoj povedali, verjetno niti ne bi prišel v stik s 300 osebami, kolikor so jih navedli – lahko pa še tudi z večimi.

Absurd! In res ja – zemljevid krajev z okuženimi naj pripravijo. A je problem, ne zna nekdo Powerpointa uporabljati, ali kako?

Majhni smo in zato je treba to v kali zatreti…
Nismo razpršeni….


Kaj ti ni jasno?
Tako kot pri gripi, bomo tudi pri tej virozi zbolevali,
A resno misliš, da bi uspela kakršnakoli karantena ali pa izolacija? V Sloveniji, kjer ima vsak več pravic kot dolžnosti.
Morda v kakšni zakotni vasi, kjer so ljudje tako ali tako navajeni precej izoliranega življenja in hodijo v trgovine mesečno, ker mleko in moko imajo vedno, če ne drugje pa pri sosedu.

Za zemljevid je prepozno. Za omejevanje tudi. Gospe z NIJZ zdaj samo še upajo, da bo čim prej čim več primerov, tako da ti podatki ne bodo niti več pomembni, in da bomo pozabili, kako nestrokovno in pišmevuhovsko so ravnale na začetku.

Tako veliki pa spet nismo, da sami ne bi vedeli kje so Metlika, LJ in MB.

Svetovnega imaš tu:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Pošteno je da ga naredijo za vse nas ki se ne vlačimo po svetu…., …

Maphub net. Za lene ustvarjalce, ki želijo dodajat slikice in barva podrocja v stilu ostalih spletnih platform z okužbami.

Najbolj nevarna je oblast s svojimi skrivalnicami in prikrivanji. A ne vidi, da so ljudje pametnejši.

Očitno so gor samo zato, da plenijo in prikrivajo plenjenje,.. pa ne morejo iz svoje kože, še ko bi morali iti, niso sposobni, zato ker tega ne znajo, ker so tam zato da lažejo in prikrivajo krajo, sicer jih ne bi bilo, država bi bila pa Švica… pa to cela obalst. Najbrž vodena na daljinsko iz kakšnega Irana, Turčije ali Rusije. Kaj pa je 2 milijona ljudi za eno državo z 50 milijoni, nič….

sploh nisem panik, ampak, se strinjam s tem da se točno pove kraje, od kod so ti ljudje in ja, sej ne zahtevamo naslova, telefonske..
Nakladajo o tej epidemiološki anamnezi, ki naj bi jo delali, pa kako je to zahtevno, vsi stiki, s katerimi je bil okužen, kje se je gibal, tesni stiki, manj tesni stiki, itd.. da so delali celo noč..Potem ti pa uleti s tako izjavo, da še NE VEDO od kod je oboleli.?? wtf

Tudi iz Mozirja, Šmartnega ob Paki, Velenja in Koroške so bili v Maroku.So jih testirali in so bili negativni.No za eno osebo se govori , da je v bolnišnici


Saj to je izvorna težava. Nepoznavanje geografije. Vsak dan sproti obveščajo, kje se virus pojavi, avtorica pa tega ne zna umestiti v logični del možganov.
Bi rekla, da je ena od tistih, ki so ji v šoli naloge delali starši. Namreč ni logično, da ne bi znala sama narisati pikic na zemljevidu tam, kjer jih omenja nijz.

Res me zanima kaj vam bo zemljevid. Slovenija je majhna, ljudje pa so vajeni kolovratit okrog. Če že ne na potovanja pa na izlete. Ob vikendih so lokalčki in gostilne polne.
Tudi če je potrjen okužen npr. iz Ljubljane, to ne pomeni, da ni okuženih npr. na Bledu ali Izoli ali Kranjski gori ali Ptuju. Samo še ni bilo dovolj resnega primera, da bi ga testirali.


Saj to je izvorna težava. Nepoznavanje geografije. Vsak dan sproti obveščajo, kje se virus pojavi, avtorica pa tega ne zna umestiti v logični del možganov.
Bi rekla, da je ena od tistih, ki so ji v šoli naloge delali starši. Namreč ni logično, da ne bi znala sama narisati pikic na zemljevidu tam, kjer jih omenja nijz.
[/quote]

Se bojim, da je še slabše. Saj veš: daleč od oči, daleč od srca: ko izveš, da je okuženi iz dveh vasi naprej, se sprostiš in pozabiš na vse previdnostne ukrepe. In to je ena izmed napak.

New Report

Close