Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj je kruh iz pekarn tako dober?

Zakaj je kruh iz pekarn tako dober?

Po okusu, teksturi. Mi je jasno, da glede hranilnih vrednosti je najboljši domač brez dodatkov. Vseeno me zanima, kaj dajejo notri. Sladkor? Ne govorim o kruhu iz veleblagovnic, ampak iz navadnih poceni pekarn, “šiptarjev” in drugih. Nekaj posebnega je. Verjetno je bolj masten, ker so vrečke včasih mastne? Pa niti napihnjena nisem po njem. Napihnjena sem recimo po kupljenih piškotih, ki jih sploh ne jem več, po tem kruhu pa ne. Torej razni kifeljci, pletenice, slaniki…mislim, da je vse enak kruh, samo v različnih oblikah.

V vsak kruh gre sladkor, da testo vzhaja. Nekdo mi je rekel, da v kruh dodajajo preko 20 dodatkov, da je mehkejsi, da bolj vzhaja in se za vse sorte druge stvari.

in bog ve česa še. Da o moki, ki enako samo bog ve, od kod prihaja, raje ne govorimo….

sama kemija. ne, hvala.

Če ti je kruh iz albanskih pekarn dober, sta možna odgovora 2:

– ali nimaš okusa

– ali imaš več kot 50% albanskih genov

ni druge

En Albanec pri nas vsuje not pol kile sladkorja, tisti ni dober lol. Iz slovenskih pekarn je dober kruh, ja.

Katere pa so potrjeno slovenske pekarne, če je sploh kakšna? Ana Roš-tam še nisem bila. V bistvu nimam pojma, kdo so lastniki pekarn, imena niso albanska; če pa greš pogledat recimo Eurokruhek na bizi, ima lastnik albanski priimek. Pa kaj potem, glede na alternativne prišleke je to super – podjetni in družinski ljudje. 😉 In njihov kruh mi je všeč! S tem da na splošno ne jem veliko kruha, zadnje čase pa mi paše in grem skoraj vsak dan v kakšno pekarno in sem pomislila, kako točno se pride do tega kruha. Osebno pa sem poznala enega Albanca, za katerega sploh nisem vedela, da je Albanec, saj je govoril samo slovensko, bil pa je zelo, zelo priden, poleg službe pa še dodaten biznis, delal non stop, in pa enega Kosovca (?), za katerega tudi nisem vedela, da je od tam, dokler ni sam razložil, je pa doštudiral pri nas, tako da je bil integriran. Tako da če si delim z njimi prednike-odlično, čeprav dvomim. Čudnim poslom in mafiji vseh narodnosti pa se izogibam. 😉

Ne vem, meni kruh iz albanskih in podobnih pekarn ni dober. Vsi so enaki, nekaj taki gumijasti, ne dobri. Super pa mi je kruh iz pekarne Planika, ta je pa za prste obliznit. Ne vem kdo je lastnik.

Oprosti, ampak ta kruh iz pekarn z rumeno rdečimi napisi pa res NI dober..Primer dobrega kruha je kruh z drožmi. Ne pa tisto puhasto lepljivo sranje.

Albanski oljnat kruh je obup.

Odgovor na objavo uporabnika
Ljubljana232, 27.03.2024 ob 14:14

Po okusu, teksturi. Mi je jasno, da glede hranilnih vrednosti je najboljši domač brez dodatkov. Vseeno me zanima, kaj dajejo notri. Sladkor? Ne govorim o kruhu iz veleblagovnic, ampak iz navadnih poceni pekarn, “šiptarjev” in drugih. Nekaj posebnega je. Verjetno je bolj masten, ker so vrečke včasih mastne? Pa niti napihnjena nisem po njem. Napihnjena sem recimo po kupljenih piškotih, ki jih sploh ne jem več, po tem kruhu pa ne. Torej razni kifeljci, pletenice, slaniki…mislim, da je vse enak kruh, samo v različnih oblikah.

Vidis, meni pa ravno ta kruh iz siptarskih pekarn totalno stalo v trebuhu naredi, boli me trebuh, prdim, adijo pamet. In ce ga jem, sem lacna cez eno uro. Kot da jem vato …

Več milijard ljudi konzumira beli kruh. Mi na Hrvaškem tistih deset dni na leto tudi  vedno kupujemo belo štruco.

Najboljši kruh ima pekarna Gersak.

lahko rečem, da sem kruhar.  meso zelenjava veliko zelenjave in še več kruha pa če nič drugega ni.

a kruh iz pekarn jao se vsakič znova sprašujem kdo to je?!?!?!?!? ržen, polnozrnat, pirin, z orehi, mešan, krjavel, skorajvec, 5ka, koruzni z bučnimi semeni, s chia, laneni, drožnik, mnjami še bi mami. grem jest.

belega jem samo starega in posušenega. za to je pa res edino ta dober. si delam sama svoj “prepečenec” iz zgoraj omenjenega kruha pa se to ne da, ker si človek lahko samo zobe polomi hahahha

 

ampak vsak ima svoj okus. meni osebno ravno ta sladkost in puhavost ni všče. mora biti zbit. 🙂

Pekarne Pek Matjaž

 

Še nekaj dni bo post….

O MOJ BOG!!! TEBI JE TO DOBRO??? Vsako poceni sranje iz trgovine je boljše. Se vedno sprašujem kdo drži te pekarnane gor? Očitno ljudje brez okusa.

Meni je pa ta kruh iz pekaren zanic, kak slanik ali mlecni kifeljcek se gre, zemljice in kruh so mi pa zanic okusa in strukture, ce je stvar se topla, gre po grlu, ko se ohladi, mi je pa cisto zanic in kupim samo, ce je doma res kriza s kruhom.

. https://youtu.be/wKvR9l2b-dE?si=VREgjPMv1LlVUc0-

Meno je tudi všeš, tak puhast. Sem se isto spraševala, pa zgleda noben ne ve. Po moje dajo najbolj osnovne sestavine, vse ostalo bi ga samo podražilo. Ne vem pa v čem je skrivnost. Priprava?

Kruh ima dodatke … kakšne bi vedel samo kakšen, ki dela tam.
Meni je tudi dober, nekateri samo slišijo, da je albanski, pa jim je zanič. No, meni je vseeno kdo ga dela, če je dober je dober, če ni ni.

Verjamem, da je največ dodatkov v kruhih iz Lidla in Hoferja, Spar in Mercator imata dober kruh. Ampak tudi ta je na koncu namočen v kislino. Albanski ni.

Kopiram iz enega članka:

aditive, ki zagotavljajo večji dobiček, pri tem pa se požvižgajo na naše zdravje. Ti aditivi so lahko barvila, konzervansi, antioksidanti, emulgatorji, emulgirane soli, stabilizatorji, ojačevalci arome in okusa, sladila, kisline, sredstva za uravnavanje kislosti, sredstva proti sprijemanju, modificirani škrob, sredstva za vzhajanje, sredstva za zgostitev, želirna sredstva, sredstva proti penjenju, sredstva za glaziranje ali lesk, sredstva za obdelavo moke, utrjevalci, sredstva za ohranjanje vlage, veziva, encimi, sredstva za povečanje prostornine, potisni plin in plin za pakiranje ipd..

In potem so tukaj še sredstva za beljenje kruha (klorov dioksid), kemikalije za »izboljšanje« moke (kalijev bromat, benzoil peroksid, amonijev persulfat), ki pa kruhu tudi ne prinašajo nič dobrega. Če pa vam še vse skupaj ni dovolj, pa so tudi že poročali, da so v kruhu našli žaganje in tudi peno, ki se drugače uporablja pri blazinah za telovadbo, da ne naštevamo naprej.

Poznam enega, ki je delal v Žitu (na žemljicah). In človek (sicer ni najbolj brihten) se je čudil, kako sploh lahko sam doma kruh spečeš, ker je potrebno dodati en kup dodatkov…

….ki jo ima nek albanec v našem kraju kupujejo takšne zmesi

Jasko smjesa 25 kg Ireks

Sem videl te vreče, ko so jih nosili v pekarno. No, ni videti ravno brez konzervansov. Mi je pa njihov kruh dober.

 

New Report

Close