Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Zakaj se virusi širijo? Dajte najprej sebe in svoje svinjske higienske navade pogledat!!!

Zakaj se virusi širijo? Dajte najprej sebe in svoje svinjske higienske navade pogledat!!!

Histerične monklje so zdaj dobile komplet eksluzivno stran, posvečeno samo njihovemu histeropaniciranju!

Monklje so pač dobile svoj dogodek v mestu Gogi. Zdaj bodo kokodajsale in žebrnjale do onemoglosti, tiste ta najbolj die-hard bi dejansko najraje videle tričetrt Slovenije mrtve ležat po cestah (zato da bodo same lahko vreščale: “A sem vam rekla! A sem vam rekla!”). Če bi jih pa vprašal: Kako pa ve skrbite za svojo higieno? A si umivate roke? A kihate in kašljate v komolec? Ali si s STRGALOM ZA JEZIK (grem stavit, da monklje za to sploh še niso slišale) očistite jezik od grla ven, takoj ko pridete domov? Ali si razlužite grlo z gragranjem? Bi te pa smo tumpasto gledale in nadaljevale z vreščanjem: “Hočemo trupla!!!” Glupe kot so, zahtevajo maske, ki so ničvredne glede zaščite. Da bi si pa omislile MILO in STRGALO ZA JEZIK, pa v življenju še niso slišale! One hočejo maske, ker to je zdaj talk of the town!!!

No, a ste se vprašale, kako VE prispevate k boljši higieničnosti in samozaščiti? To pa ne, a ne. Ker umivanje rok in grgranje se ni slišita tako fensi kot “tisoči mrtvih po ulicah”!!!

Navadne strahopetne kokoši ste iz mesta Goga!!!

Da pogines.


Neverjetno si debilen!!!!

Poglej sebe umazanka

Ti nisi diht.


Ojej!!! Pa si nas! Monklje namrec. Se bolj spodbudil, da bomo se bolj pisale! Hvala za nov post. Dohtar, zagotovo.


Umivati si roke povsod ne moreš. Med potovanjem že ne kjerkoli. Greš na bencinsko, si roke umiješ, a moraš priti ven iz wc-ja. Pa čeprav si pomagaš s komolcem. Dotiki so.
Si v trgovini. Vozički. Dotikaš se. Ne moreš umiti rok, preden sedeš v avto, primeš volan, doma odkleneš vrata.
Razkužil pa NI!

Tudi navodila NIJZ so, da umivamo roke, če pa ni možnosti umivanja, roke razkužujemo.
Super.
Samo s čim????
In dijaki? Ki hodijo v šolo na kateri je več tisoč dijakov? Drenjanje na hodnikih, dren na avtobusnih postajah, na avtobusih! Stisnjeni kot sardele. Kaj ti bo konec koncev razkužilo v taki gneči???

Točno to. Nihče ne zacne pri sebi.

Roke se da ocistiti vedno. Samo neumnezi tega ne vedo . Cisto navadni cistilni robcki so za take primere.

Ne . Lažje je na druge kazati s prstom kako ni tega kako ni onega.

Tudi ko imajo vse navoljo si 3/4 ljudi ne umije rok.

Že na monu, kadar je tema o umivanju, se vidi, kakšni packi smo. Kot v srednjem veku se folk boji vode in zagovarja svojo svinjarijo. Izgovori so pa skrb za okolje, da se ne porabi preveč vode :)). Posledice vohaš na busu, pisarnah, v čakalnicah, ordinacijah Ne bolezenski vonj, ampak vonj po neprezračenih cunjah, če že ne opranih oziroma očiščenih, starem švicu, ženskih izločkih. Tudi pri navzven upedenanih ženskah. In od takega folka je iluzorno pričakovati, da si zna in HOČE umivat roke.

Ne pomaga nobeno umivanje rok, če se potem popraskaš po nosu ali popraviš očala… potem pa primeš kljuko, voziček, gumb v dvigalu…

Torej, navkljub vsemu zmerjanji tule gor, bom v obče dobro napisala en tak povzetek, iz različnih virov, sestavljen po MOJI pameti, zato ne me raztrgat, ker nisem infektolog. (Naj kdo popravi, če ve kaj boljšega.) Mogoče pride komu prav, če še ni razmišljal v tej smeri:
1. Umivati roke čim večkrat na dan, predvsem pa po uporabi stranišča, po dotikanju predmetov kot so nakupovalni vozički, tipkovnice (poš terminali), kljuke, pipe…, po brisanju nosu, oči ali dotikanju obraza (da mi ne širimo morebitne okužbe), obvezno ob prihodu domov.
2. Če ni možno umiti rok, uporabiti razkužilo, ki se ga nosi v mali embalaži s sabo (za alkoholno raztopino je lahko flaška od pršila za nos ali kaj podobnega).
3. NE DOTIKATI SE OBRAZA. Ker je to izredno težko, vam svetujem, da greste z navadnimi rokavicami v trgovino. Boste ugotovili, da se v minuti želite najmanj 3x popraskati po nosu ali 1x oblizniti prst za odpiranje vrečke.
Za ta namen, torej za nedotikanje obraza, so koristne tekstilne rokavice ali tudi kakršnekoli maske. Virus se na tekstilu zadrži nekaj ur, na plastiki in kovini VEČ dni, nekateri pravijo tudi 2 tedna.
4. Po prihodu domov umiti roke, dezinficirati ključe, telefon. Obleko, ki ste jo imeli zunaj, predvsem težjo zgornjo (plašče, bunde) pustite v predsobi, ob vhodu. Enako obuvala. Dobro je tudi zamenjati ostala oblačila, tako da imamo doma druga.
5. Pravijo, da je dobro oblačila dat ven, da se prezračijo, še boljše, če so na soncu – velja za plašče in bunde. Ostala je najbolje dat prat. Prati je menda treba na 60 stopinj.
6. Če ste bolni, ostanite doma in ne širite bolezni. Če morate vseeno ven, masko gor. Če ste prišli iz “kritičnih” krajev v tujini, bi bilo prav, da se samoizolirate za 2 tedna. Za primer naj povem, da marsikatero podjetje samoiniciativno izvaja tako karanteno za svoje sodelavce, ki so prišli iz tujine, npr. pri Mahle delajo 2 tedna od dom.
7. Občasno prezračiti prostore, potem pa skrbeti, da so dovolj ogreti in niso vlažni.
8. Izogibanje gužvi oz. prostorov kjer je več ljudi.
Srečno.

Odlična navodila, hvala in srečno tudi tebi.

New Report

Close