Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zaključen bolniški stalež

zaključen bolniški stalež

SPOŠTOVANI

SPOŠTOVANI
Na zzzs so mi zaključili bolniški stalež pa čeprav imam več izvidov od specialistov da nisem sposobna za delo ki ga opravljam.O pritožbi so odločali več kot mesec dni pa me zanima če je zakonsko določeno v koliko dneh morajo odgovoriti na pritožbo.Ali se lahko pritožim na delovno sodišče ker so odločali tako dolgo.Na spletni strani zzzs imajo napisano da komisija odloči v 8 dneh
Hvala za odgovor

Spoštovani,

kot je razbrati iz vašega vprašanja, je zdravstvena komisija zavrnila vašo pritožbo, ki ste jo vložili zoper odločbo imenovanega zdravnika, ki je z določenim dnem zaključil bolniški stalež. V skladu s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja, je zdravstvena komisija dolžna izdati svojo odločbo o zadržanosti od dela najpozneje v 8 dneh od prejema popolne pritožbe.

V kolikor se z odločbami organov Zavoda za zdravstveno zavarovanje ne strinjate, ker štejete, da za delo še niste zmožni, kar naj bi potrjevali tudi izvidi specialistov, lahko zoper odločbe vložite tožbo pred pristojnim socialnim sodiščem. Tožbo je potrebno vložiti v zakonskem roku. Zgolj dejstvo, da je zdravstvena komisija odločila po poteku 8 dnevnega roka, pa samo po sebi še ne predstavlja razloga, ki bi utemeljeval tožbo pred pristojnim sodiščem.

Lep pozdrav,

Petra Tušar odvetnica Kotnikova ulica 28 1000 Ljubljana

Spoštovani
A če se pritožim na sodišče moram do obravnave na sodišču vseeno delat? Koliko časa pa traja da pride do obravnave na sodišču, a se to obravnava prednostno.
Hvala

Spoštovani,

izpostavljena situacija odpira več pravnih vprašanj. Dejstvo je, da odsotnost z dela, ki ni pokrita z ustrezno odločbo pristojnega organa, lahko predstavlja razlog za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, kar prinaša številne negativne posledice. Vaš izostanek z dela bi torej lahko bil razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca.

Glede na navedeno in dejstvo, da je za svetovanje potrebna seznanitev s celotnim dejanskim stanjem (vso dokumentacijo), vam predlagam, da se o nadaljnjih korakih posvetujete s pravnim strokovnjakom, da ne boste utrpeli kakšnih neugodnih posledic.

Lep pozdrav,

Petra Tušar odvetnica Kotnikova ulica 28 1000 Ljubljana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close