Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zakon v krizi – svetovalnica – ali je komu izmed vas uspelo

zakon v krizi – svetovalnica – ali je komu izmed vas uspelo

Pozdravljeni,

po nekajletni zakonski krizi sva se z možem odločila, da kot zadnjo stvar poskusiva še svetovalnico. Prvi zaplet je seveda nastal že pri izbiri svetovalca/lke, saj mi je mož očital, da izbiram tako, da bo meni pisano na kožo. Skupaj nisva mogla izbrati, potem sem izbiro prepustila njemu in po treh tednih še kar čakam.

Zanimajo me vaše izkušnje oz. najbolj me zanima, ali je komu izmed vas uspelo na ta način izboljšati ali ohraniti partnerski odnos.

vnaprej hvala,

M.

Ko/če bosta izbrala in terapevtovo prvo vprašanje ne bo: Ali se še vedno ljubita?, sta izbrala slabega.
I sicer je tako, če ga še vedno ljubiš in če on še vedno ljubi tebe (in govorim o ljubezni, ne navezanosti ali navajenosti ali nekemu manjku), je seveda mogoče odnos spraviti v red. Če je pri enem izmed vaju ljubezen umrla, je škoda tako časa kot denarja. Od mrtvega ni še noben vstal.

Ne. Ena svetovalka je zaključila, naj več hodiva skupaj ven, v kino itd. Halo???

Drugi je ob koncu prve svetovalne ure rekel, no, vsak od vaju je povedal svoje, kaj vaju moti in kaj pričakujeta drug od drugega, naslednjo uro se bomo pa pogovarjali, ali se imata še rada. Moj mož se k njemu ni več hotel vrnit.

To se mi zdi podobno, kot tvoj mož. Ko bo svetovalec začel rinit vanj in ko se bo tvojemu možu zdelo, da je na spolzkih tleh, ko bo moral priznati svoje napake, tega ne bo hotel. Stran vržen denar.

Danes je moderno imeti terapevta ali svetovalca, moje mnenje pa je, da ji večina samo molze.

Če imata željo in voljo popraviti zakon, ga bosta s svetovalcem-terapevtom ali brez.
Če se ne moreta zmeniti okoli izbire, zakaj ne gresta raje na kakšno predavanje, mogoče ima vaš župnik kakšna zakonska svetovanja ali kaj podobnega, mogoče kaj o moško – ženskih odnosih, ne nujno na osnovi zakona, mogoče si pogledata predstavo 5moških/žensk.com ali Jamski človek in na sproščen in zabaven način premislita o sebi in vama. Sama vesta, kaj vama manjka in kje škriplje.
Imata mogoče prijatelje s katerimi se lahko pogovorita?
itd.

Če se želita učiti, se bosta kjerkoli in iz najbolj banalnih vsakdanjih stvari. Če ne želita, vam tudi najboljši terapevt ne bo pomagal.

Še to: vidva sta šoferja, terapevt vama lahko samo malo pomaga pri navigaciji, ne kot Garmin, ampak kot zemljvid.

če prav razumem, mož ni za, torej možnosti za uspeh ni, ker sta za to potrebna dva.

res brez veze se nekaj trudit, če ni več ljubezni in spoštovanja

nama je svetovalka rekla, naj vsak napiše pet dobrih partnerjevih lastnosti … noben ni znal nič napisal oz. on je napisal le dvoumno: seksualno zadovoljstvo (tehnični tip pač)

potem naj bi se naučila pogovarjati, kaj te moti … sem to sprobala doma in je rekel: ja, naj te moti 🙂

boljše je, ko si sam, super je!

Pozdravljeni še enkrat,
hvala vam za odgovore. Zdaj sem še bolj skeptična do terapij in svetovalnic, kot sem bila prej. Vem, da je najbolje, če par sam rešuje svoje težave, vendar je moj mož takšne sorte, da mene ne posluša. Če bi mu to isto kar jaz trobim iz dneva v dan povedal nekdo tretji, bi poslušal. O tem sem prepričana.

Zadnjič sem imela težave, ker sva bila dolgo na potovanju, ločena od otrok. Norčeval se je iz mene, da sem preveč navezana nanje. Potem pa mu je prijatelj povedal, da je to za ženske precej normalno, saj so z otroki drugače povezane kot očetje. In takoj je nehal

lp
M.

Moj je z bivšo hodil na svetovanje. Ni šlo. Tudi z mano mu očitno ne bo šlo. Vem zakaj, ker, če nisi nikoli za ničesar kriv ali odgovoren…

Pojdita v Kamnik k dr. Perku. Ima skupinsko terapijo. Ujčkal vaju ne bo, ne tebe, ne njega, je pa zelo fer in razumen, topel človek in ima ogromno izkušenj. Obenem bosta spoznala še druge pare s podobnimi težavami in se v njihovih prigodah pogosto našla. Je pa treba garati, to je Rugljeva terapija – če je človek v dreku, se mora potegniti iz njega tako, da dela zase – piše, bere, se kulturno udejstvuje, dela, ljubi. Samo malo pogovarjanja vaju zagotovo ne bo rešilo, imata pa vse možnosti, če se imata še vedno rada. Če še kaj tli, se je vredno potruditi.

Tile svetovalci danes so poden. Naredijo nek šnelkurs o realnem življenju pa nimajo pojma. 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnost je, da samo poslabšajo situacijo. Tudi tvojo finančno.

Hahahaha. Takšne nasveti kot jih on tala,jih najdeš tudi pri picopeku, šlosarju…ali svoji mami. Ena ločena je prišla k njemu na posvet kaj naj naredita z njenim partnerjem. Ji je rekel, da je še dost mlada in si bo že drugega našla. No, pa si je našla enega drugega, še večjega vola kot je prejšnji.


Skupinske terapije so pa itak recept za katastrofo. Tam par izgubi še tisto malo, kar ju povezuje.

osebno si ne predstavljam, da bi neka tretja xy oseba, ki te niti približno ne pozna in to dela za denar, lahko rešila zakon. če se sama ne znata zmenit oz. se pogovorit, je vsega že konec. kaj čudežnega pa delajo tile svetovalci??? meni gre ob tem kar na bruhanje, še posebej, ker jih kar nekaj osebno poznam še iz študentskih let! ljudje, pamet v glavo, primte se za denarnice, razčistite sami pri sebi, pa bo!

Menda je nekoč, cca 2000 let nazaj 🙂

Mi smo pred leti zaradi težav z najstniško hčerjo šli k družinski terapevtki in najinemu zakonu je zelo pomagala. Je pa res, da sva oba hotela izboljšanje in sodelovala, pa tudi rada sva se še imela (se imava zdaj še bolj 🙂 Moje mnenje je, da marsikateri svetovalec lahko pomaga, a le, če oba v zvezi želita kaj narest za izboljšanje.

Moj nasvet tebi avtorica je, da če mož noče na terapijo, greš lahko sama, če se boš spremenila ti, se bo verjetno tudi vajin zakon 🙂

Ob zapisanem je jasno da mož nima želje in je bolje da gresta narazen.


Skupinske terapije so pa itak recept za katastrofo. Tam par izgubi še tisto malo, kar ju povezuje.[/quote]

nama sta Perko in skupinska terapija rešila zakon – namest ločitve se imava zdaj super. Tko da ko voli, nek izvoli.

Nasvetov sploh ne tala, ti si tisti, ki moraš stvari pogruntati in narediti, dober terapevt te samo malo premika v pravo smer, če je res dober, tako, da niti ne opaziš, kako zelo mu slediš.

Pri nas zelo podobno. Sem šla najprej sama, čez čas je družinski terapevt klical še moža. Ne vem, kaj mu je rekel, a mož je bil takoj za, da tudi on pride (prej ni želel zraven). Šla sem najprej zaradi sebe, pa sva potem zelo izboljšala tudi najin zakon. Naši družini so terapije dale ogromno, ma to so čisto nove dimenzije in povezanosti in sem zelo vesela, da sem začela s tem. Zelo priporočam, tudi otrokom veliko da, da bodo znali bolje funkcionirati kot smo znali mi.

Tudi najin zakon je v krizi pa se popolnoma nič ne obremenjujem . V dvajsetletni zgodovini je bilo to že neštetokrat .Sem prilagodljiv človek pripravljen sprejeti kompromise in dialoge. Če nasprotna stran tega ni pripravljena je zakon tak kot je. Vsak človek je osebnost zase in prav je tako.
Veliko zakoncev danes sploh ni za skupno življenje a živimo skupaj.

Seveda je super biti sam, ampak večina bo še vedno mrzlično iskala na vsak način nekoga, samo da niso sami. Potem pa beremo jok in stok tukaj po forumu.

Nama zelo sedejo predavanja, ki jih imata zakonca Siter (Družina in življenje). Če hočeš rešiti tvoj zakon, predlagam, da ju osebno kontaktiraš in se potem na podlagi pogovora odločiš, ali boš sodelovala z njima, ali ne.

In zakaj živite skupaj, če niste za skupno življenje? Si ne morem predstavljati te muke, da si z nekom do katerega čutiš odpor, res ne.
Je res tako pomembno, kaj bo okolica rekla in ker ste se enkrat zavezali tam pred nekim župnikom za veke vekov, da ste pripravljeni potrpeti vse in požreti vsak drek?
Uživate v mazohizmu in nekateri še v sadizmu ali kaj? 🙂

pri Frančiškanih (na Tromostovju) povprašajta za prof. dr. Christian-a Gostečnik. Če vama kdo lahko pomaga, vama bo on in srečno.


Tisti, ki so k svetovalcem lazili, pa jih jaz poznam, so vsi srečno ločeni!

New Report

Close