Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Žalostna…

Žalostna…

sem,ker imam včasih taka obdobja,da mi gre vse narobe.Predvsem v službi.Pa moram reči,da drugače veljam za prizadevno,zanesljivo in prijazno do strank.Moj problem je v tem,da mi gre nekaj časa vse ful dobro kar nenadoma pa pride obdobje ko delam take traparije,da se malo manj zjočem,ko pomislim na to.In danes je en tak dan,ko me preganjajo napake in napakice iz prejšnjih dni,stranke se derejo name,nenazadnje tudi šefi,čeprav delam v domači firmi.Pa to me ne prizadene,najbolj me boli to,ko vem, da napake ne naredim iz malomarnosti ampak sploh ne vem zakaj.Pa če se še tako trudim in vse popravim ostane grenak priokus.Ali je narobe,da se potem tako sekiram ali bi se mi enostavno moralo “frčkati”kot večini zaposlenih po trgovinah??Boli me,ker vem,da z vsakim spodrsljajem mečem slabo luč na firmo in vedno mi je neznansko žal…Včasih se bolj trudim,da bi vse funkcioniralo,bolj gre vse v….nekam.Pa ne mislit,da sem neodgovorna.Sem.Vedno popravim vse kar zafuram,se neomejeno opravičujem strankam,pa imam občutek,da nihče ne sprejme mojega opravičila ampak vsi mislijo,da to delam zato ker moram in ker so mi šefi tako naročili.Ne vem verjetno se preveč sekiram ampak ne prenesem misli,da nekdo misli slabo o naši firmi.In nikomur ne zamerim,če me nadere,če vem,da sem sama kriva.Moja edina “napaka”ki se je zavedam je ta,da vsako stvar prehitro obljubim,ker bi strankam rada ustregla,potem pa se včasih zalomi in gre vse v….saj veste kam.Te grde navade se hočem znebit pa ne gre…In tisočkrat sem se že tolkla po glavi,ker hočem biti dobra,pa le naredim slabo in pokasiram najslabše.
Vem,da to ni tema za ta forum zato se vam opravičujem.Nekam moram potarnat ker nenazadnje v takih dneh trpi tudi moja miška,ker sem živčna in nerazpoložena čeprav tega nočem.Če ima katera kakšno besedo za spodbudo vam bom zelo hvaležna!

Petra, kaj naj rečem. Glavo gor in vsako jutro na tešče 2 žlici samozavesti. Ljudje smo pač taki, da radi ugodimo in zato morda včasih prehitro obljubimo preveč. Nekateri to sprejmejo, drugi pa ne. ampak tako je. Nič slabša oseba nisi zaradi občasnih kiksov. Vsi jih delamo, veš.

Tudi sama delam v trgovini in se vedno trudim biti vljudna in prijazna. Vseeno pa imam včasih občutek, da katera stranka pride le zato, da se spuca kje drugje kot doma. K sreči pa je teh dni malo in vseeno prevladujejo pozitivni. Tako da… Pridejo dnevi, ko imamo vsi slab dan (ne poznam nikogar, ki bi bil res večno nasmejan), prav pa je, da se spominjamo tistih prijetnih in si jih skušamo tudi čimvečkrat pričarati…

Drži se! Jutri bo bolje, boš videla. In pocrkljaj svojo pupo – ti bo verjetno dala še dodatnega notranjega miru.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Vsak ima kdaj slab dan,samo stvari oziroma dogodki,ki nas iztirijo,so drugačni.Ne bom ti rekla,da se ne sekiraj,niti,da se nimaš za kaj sekirati,ker to ne bi bilo res.Lahko pa ti nekaj povem in z gotovostjo zatrdim-TUDI TO BO MINILO!
Boš videla,jutri je nov dan in pojutrišnjem še eden,…

Pa srečno!

Jera

Ojla, Petra!

Ne vem, če se lahko kar upravičeno tuli na človeka, če naredi kaj narobe. Jaz ti svetujem samo to, da poskusiš odpraviti “napake”, ki si jih sama analizirala in sebi ter nam priznala. Smo pa samo ljudje in ne roboti. Torej bitja s čustvi in slabimi, slabšimi ter boljšimi dnevi. Je pa baje v tem hiperpotrošniškem življenju kupec ali potrošnik car in si lahko vse dovoli ter pozabi na najosnovnejša pravila lepega vedenja samo zato, ker nekje nekomu napolni blagajno. Jaz seveda tega ne odobravam in mislim, da je odgovornost za normalno komuniciranje na obeh straneh. Se mi pa nemalokrat prodajalke/ci kar zasmilijo. Za dobro ime firme pa nikakor nisi odgovorna zgolj ti sama.
Ne obljubljaj več, česar ne moreš z gotovostjo udejaniti, malce manj občutljivosti in seveda, če le lahko, pusti službo v službi. Vem, da je težko.

Meni se zdi, da se malce že smehljaš in verjamem, da se boš jutri še bolj na široko! Drži se!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Draga Petra si morda pomislila, da je vse to posledica DEPRESIJE po vseh znakih, ki si jih opisala, da sploh ne ves kdaj naredis napake in zmedenost, ter padanje v neko globel itd..malo se ustavi, ne hiti toliko, po sluzbi si vzemi cas le zase, počivaj!

Bi se strinjala s p0-INO. Zgleda, da bolj ko delaš in si prizadevaš, slabše je! Zavestno se ustavi, se odloči, da bo dan lep in nasmejan. Veliko lahko narediš z avtosugestijo. In predvsem misli nase – nanudi si kaj lepega vsak dan!

Draga PETRA, prav je, da si tako samokritična in to je že začetek prave poti, da se spremeniš. Zagotovo si dobra punca samo malo prenagla, premalo premisliš in prehitro rečeš. Namesto, da stranki OBLJUBIŠ, raje reci, da boš napela vse sile, poskusila po svojih najboljših močeh, da ji boš ugodila. Tako ne bo zamere, če se ti ne bo posrečilo stranki 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ugoditi.
Vedno je bolje, da takoj po resnici poveš, ne pa da obljubljaš in obenem še ne veš, če boš obljubo lahko izpolnila. Le tako boš lahko dobro in pošteno poslovala in te ne bodo venomer razjedali dvomi in se ne boš jezila sama nase.
Srečno!

Vsem hvala za te spodbudne besede in upam,da bo jutri kaj bolje.Danes mi je ena starejša gospa zares polepšala dan,ko mi je rekla,da nikoli več ne gre kupovat drugam kot k nam pa še s šefico se ne želi pogovarjat samo z mano.Taki trenutki mi res povrnejo samozavest in zaupanje vase.Vsem še enkrat hvala in čim manj stresov s službi!!

nisem čitala predhodnih odgovorov, tako da ne vem, ali samo ponavljam…

ampak: kdor dela, greši !!!

to se nam dogaja vsem, ne samo tebi. In en dan vstaneš poleg vsega še z levo nogo in te narejena napaka sesuje, drugič pa se zaradi iste napake ne obremenjuješ preveč. In danes si morda vstala z levo nogo…. ?

ma saj bo boljše, samo nikar ne pusti, da bi ti takšne stvari pokvarile dan in doma z družino poskusi obvezno pozabit na službo in uživaj s vojim otrokom.

Pa ljudem okoli sebe razloži, da napake nisi storila namenoma in da se trudiš. Naj ti ne bo nerodno to priznati, takoj se boš bolje počutila.

Saj veš, važno je da smo živi in zdravi :))))
LP

New Report

Close