Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zamenjava žarnice v avtu

zamenjava žarnice v avtu

Crknila mi je žarnica prednje luči v avtu. Ponavadi mi jo zamenja znanec mehanik ali pa se zapeljem na AMZS. Ker je zadeva precej zakomplicirana za zamenjat, se sama ne upam tega lotit.
Danes se mi precej mudi, pa me zanima, ali je v Lj kakšna pumpa, kjer nudijo kakšne takšne storitve.

Na vsaki pumpi ti zamenjajo, če prosiš, pa če ni tak avto, da ga je prej treba pol ven pobrat….

Žal je tak avto, sicer bi to sama naredila 🙁

Saj AMZS naredi takoj…


enkrat sem v snežnem zametu prišla do petrolove pumpe in prosila uslužbenca, če mi pomaga namestit verige (na avtocesti)
njegov odgovor je bil, da to ni njegovo delo in da nimajo pooblastil za tako početje

Žal je tak avto, sicer bi to sama naredila :([/quote]

Jaz grem vedno na pooblaščeni servis, ker se z menjavo leve žarnice še oni matrajo 15-20 min… Pri desni ni težav, se pride lepo zraven in jo zamenjam tudi sama.

Nasvet avtorici: poglej kje vse so servisi za tvoj avto in se zapelji direkt tja. Jaz imam občutek, da si z nekom, ki še ni nikoli menjal žarnice pri mojem tipu avtomobila ne bi mogla prav nič pomagat. Lahko imaš pa seveda srečo in je na pumpi, kjer se ustaviš nekdo, ki ima enak avto kot ti in je že doktoriral iz menjave žarnic na tem tipu avtomobila… 🙂


enkrat sem v snežnem zametu prišla do petrolove pumpe in prosila uslužbenca, če mi pomaga namestit verige (na avtocesti)
njegov odgovor je bil, da to ni njegovo delo in da nimajo pooblastil za tako početje[/quote]

Ja to pa ni isto….ni se mu dalo klečat v blatu in si mazat uniforme (kar ga nekje razumem)….pooblastil pa
res ne rabiš za to :-))

Ja to pa ni isto….ni se mu dalo klečat v blatu in si mazat uniforme (kar ga nekje razumem)….pooblastil pa res ne rabiš za to :-))

In koga bo povprečna MON-a tožila, če zdrsne s ceste zato, ker ji je črpalkar po pol ure klečanja v snegu slabo namontiral verige?

Poleg tega pa to ni delo črpalkarja. Prav zaprav sem skoraj prepričan, da tega na črpalkah niti nimajo v svoji ponudbi. Če pa bi v svojem delovnem času opravljal “delo na črno”…..hmmm.

Jaz sem šla enkrat na Petrol kupit žarnico, pa je prodajalec sam vprašal, če mi jo še zamenja…
Res pa da ni bla neka huda komplikacija, je bil hitro gotov.

Vprašala sem zato, ker vem, da nekje na Petrolih menjajo olje…
Hvala vsem, šibam na AMZS.

Če gre za ta poceni žarnice (t.j. vse razen xenonk) mi jih na mojem servisu zamenjajo zastonj. Za delo, material ne zaračunajo nič. Je pa res, da vsaki dve leti tam zapravim okoli 500 eur za redni servis.

Tudi mene jezi, da so novi avtomobili narejeni tako, da moraš podreti pol motorja ali pol prljažnika, da zamenjaš ušivo žarnico.

New Report

Close