Zamerim mu, ker me je naplahtal
Koza965, 03.08.2021 ob 16:55
A se ti je odpeljalo? Imaš fajn tipa, ki še ima neke manire. Zasnubil te je! To danes fantje sploh ne počnejo več, ti pa mu boš težila zaradi poceni prstana? Ženska, pojdi k zdravniku, sigurno si nekje vmes na glavo padla.
Ti pojdi k zdravniku!
Če se že zdaj ne zna izkazati, se tudi kasneje v zakonu ne bo.
Hvala za škrtuha.
Domov si ga pelji.In ko bosta šla v trgovino, daš ti 100 evrov, on pa 10.
Bo v redu?
Jedla bosta pa oba.
Kr tko, 03.08.2021 ob 20:30
Ma dejte babe nehite ga srat. Kaj ste take materialistke. Pomembno je kakšen odnos imata drugače. Kar groza me je za mojega sina, kakšne ste nekatere ženske. Ljubezen in ne denar! P.s. – pa sem ženska
Tudi denar mora bit! Imam dva sinova in oba sta kupila svojima puncama zlato in ne cenene bižuterije!
In se popolnoma strinjam, da je treba za ljubezen tudi kaj žrtvovat.
Čas, lepe besede in tudi denar!
Razočarana zaročenka, 03.08.2021 ob 00:14
Po ta novem sem zaročena, zaročena fajn tipom, ki pa ima eno veliko napako. Škrt je in to zelo, pa se tega niti ne zaveda. Kupil mi je totalno poceni zaročni prstan. Ker zaročenec in tudi prstan veliko pomenita, ga imam na prstu nonstop, res vse delam z njim. Zdaj pa je ta lepi prstan začel spreminjati barvo. Zaročenca sem vprašala kaj je to za en material, on meni da je to neka platina z diamantom. Zgleda prstan že lepo, zdelo pa se mi je res nemogoče, da bi dal za zaročni prstan celo premoženje, kar bi bilo če bi bil res iz materialov, ki jih je navedel zaročenec. Ker mi ni šlo skupaj, sem vrtala naprej in prišla sva do tega, da je prstan kupil v enem od šoping centrov, v trgovinici z nakitom.
Tako sem razočarana nad njegovim odnosom, počutim se ponižano in prevarano. Denar pri njem ni problem. Boli me ker me ima tako za poceni, da me zaroči s prstanom za par evrov, čeprav ve koliko mi take zadeve pomenijo. Mar bi mi povedal že takoj, ko mi ga je dal, da je kupil bižuterijo. Zdaj sem pa v dilemi, naj se s takim nonšalantnežom, ki ne ve kakšne so moje žele in povrhu škrtuhom, sploh poročim.
Kdorkoli je že tole spisal – v pravilni slovenščini in slovnično brez napak spisano pomeni samo izmišljeno zgodbo. Ne vem, zakaj to počnete. Pustite ljudi, da objavijo svoje zares resnične težave z veliko slovničnih napak. Takrat bomo bralci vedeli, da zgodba ni fake. Škoda mojega časa. Po dveh stavkih se vidi, takoj!
bom rekla tole, 03.08.2021 ob 22:19
Tudi denar mora bit! Imam dva sinova in oba sta kupila svojima puncama zlato in ne cenene bižuterije!
In se popolnoma strinjam, da je treba za ljubezen tudi kaj žrtvovat.
Čas, lepe besede in tudi denar!
Hvala lepa za “ljubezen”, ki jo je treba kupovat.
P.s. če imata tvoja sinova partnerki radi samo zato, ker jima kupujeta zlato, sta pa res dobro izbrala.
Mhm, 03.08.2021 ob 03:35
Kamn
Opet ja i ti sami
Tvoje telo mene mami
Proradilo, je ovo vino
Bit če nama, nočas fino
Zapalili, smo sveče
Stobom vreme, sporo teče
Legli, jedno pored drugo
To če trajat, nočas dugo
Na uho šapni, šta da radim
Dal da grebem, il da mazim
…
Lepo se obnasaj
Džeki?
Anonimka340, 04.08.2021 ob 18:39
Ne se porocit, naj najde sebi primerno… Ti kokos pa… Nimam besed!
Da, naj najde sebi primerno.
Ki bo nosila ceneno bižuterijo, fernke iz Mirelle, jedla s plehnato žlico in šla k frizerju 1x na deset let.
Ciganko, najbolje…pa še hiše ne bo treba, bo družina kar šotorila…
Kajti največ šteje ljubezen, pa četudi je na starem kavču, a ne?
Hvala lepa!
Prstan daj dol, če ti ne paše in se s tem ne ukvarjaj. Če ga bo matralo, zakaj si ga dol dala, pač povej, da rjavi in ga ne moreš nosit. Če ne bo ugotovil, pozabi na vse skupaj. Tista, ki se vrednoti po količini nakita, ki ga dobi, tega nakita ni vredna. Moja ima poceni bižuterijo, ampak če pa gre za varnost in familijo, se pa ne špara. Ko gre za dopuste, ni problem. Ko gre za pomembne stvari, ni problema. Zaslužim dovolj za lagodno življenje. Ampak keš ženske so za izpljunit.
Samo pejt cim prej stran. Ni zate. Prej kot slej si bo nasel drugo, ki ima podobne vrednote kot on. Eno ki ni ke. P. Ko bo to spoznal bos jokala po forumih kaksen prasec je.
Jaz sem svoji na sprehodu iz dveh stebelj od marjetic spletel prstan in jo vprasal ce se bo porocila z mano. No sva ze 20 let porocena in ne bi zamenjal za nic na svetu. Pa nikoli ji ne bi kupoval zlatih prstanov za dokaz ljubezni. Pa nikoli mi ni za nic zal kar sem placal njej in druzini in nisem niti malo skrt.
Gre za odnos. Ke. Pic. Boste vedno nesrecne. Zal se tega prepozno zavedate, saj veza ni zgrajena na pravih temeljih. Tisti ki more zenski kupit zarocni prstan in gleda zenska kok je vreden, je ali ena velika bojeca mosja copata, ki se boji da ga bo zenska nacevljala in brez svojega jaza in zenski totalno podrejen, al pa tok obupan da misli da bo zenska kdaj zadovoljna in g bo mel zarad tega kej rajsi.
Iskreno se mi smilite take ke. P. In res mi vas je zal. Klavarne bido vase veze.
Smilijo se mi pa tudi taki moski. Samo upam da cimorej spoznajo kej normalnega, da jih sreca pamet in cau cau mala, mam pac drugo.
Neprijavljena, 04.08.2021 ob 21:02
To da je škrt sodiš samo po prstanu ali tudi iz drugih izkušenj v skupnem življenju?
Kdo plačuje položnice, hrano, skupne počitnice, ostale stroške?
Obstajata par možnosti ali si ti keš picka ali je on škrtuh ali imata v življenju čisto drugačna pričakovanja ali…
Pametna utemeljitev…
Nič ne obtožuješ, ne kažeš na nobenega s prstom…vprašaš..
Všeč mi je tvoj odgovor!
Kr en464, 04.08.2021 ob 20:23
Samo pejt cim prej stran. Ni zate. Prej kot slej si bo nasel drugo, ki ima podobne vrednote kot on. Eno ki ni ke. P. Ko bo to spoznal bos jokala po forumih kaksen prasec je.
Jaz sem svoji na sprehodu iz dveh stebelj od marjetic spletel prstan in jo vprasal ce se bo porocila z mano. No sva ze 20 let porocena in ne bi zamenjal za nic na svetu. Pa nikoli ji ne bi kupoval zlatih prstanov za dokaz ljubezni. Pa nikoli mi ni za nic zal kar sem placal njej in druzini in nisem niti malo skrt.
Gre za odnos. Ke. Pic. Boste vedno nesrecne. Zal se tega prepozno zavedate, saj veza ni zgrajena na pravih temeljih. Tisti ki more zenski kupit zarocni prstan in gleda zenska kok je vreden, je ali ena velika bojeca mosja copata, ki se boji da ga bo zenska nacevljala in brez svojega jaza in zenski totalno podrejen, al pa tok obupan da misli da bo zenska kdaj zadovoljna in g bo mel zarad tega kej rajsi.
Iskreno se mi smilite take ke. P. In res mi vas je zal. Klavarne bido vase veze.
Smilijo se mi pa tudi taki moski. Samo upam da cimorej spoznajo kej normalnega, da jih sreca pamet in cau cau mala, mam pac drugo.
Super povedano. Tudi jaz imam že srebrn zakon za seboj in ne morem razumeti, s kaksnimi bizarnimi stvarmi se ukvarjate sodobne zaročenke. Pojdi čimhitreje stran, bo dobro zate zanj pa še mnogo bolje. Ker se po napisanem očitno ne zaveda, s kaksno zensko se je zaročil.
Naj ostane pri zaroki, srčno želim predvsem njemu, tebi pa da si najdeš premožnega; preveri pri Evi Erjavec, kako se pravilno lotiti zadeve.
Lisica si, 04.08.2021 ob 00:54
Kdorkoli je že tole spisal – v pravilni slovenščini in slovnično brez napak spisano pomeni samo izmišljeno zgodbo. Ne vem, zakaj to počnete. Pustite ljudi, da objavijo svoje zares resnične težave z veliko slovničnih napak. Takrat bomo bralci vedeli, da zgodba ni fake. Škoda mojega časa. Po dveh stavkih se vidi, takoj!
Tebi pa slovnica ne gre dobro. V tekstu kar mrgoli napakic, ki pa jih pol pismeni pač ne vidi. Zavedaj pa se, da niso vsi taki kot ti. Nekateri so hodili celo v srednjo šolo in imeli slovenski jezik na urniku 4x na teden. Verjetno so vsaj pike, osnovne vejice in velike začetnice osvojili in seveda izražanje v knjižnem jeziku. Piši kao što govoriš je še za družbena omrežja prehudo. Lepo, da se ljudje vsaj pisno še izražamo v knjižnem jeziku.
samo beži naj, 03.08.2021 ob 09:42
erkl., 03.08.2021 ob 09:36
Ne vem katera ženska ne bi bila užaljena, če bi ji moški kupil zaročni prstan, ki ni vsaj srebrn, če ne zlat. Zaročni prstani morajo biti dobre kvalitete, zato pa so v posebni skupini prodaje, ker se nosi celo življenje, poleg poročnega prstana.
Na tvojem mestu bi moškemu povedala, da ni v redu kvalitete in da želim, da greva naslednjega kupit skupaj, v zlatarno. Že za 300 eur dobiš zaročni prstan in če denar ni problem in težko da vsaj teh 300 eur, potem pa boljše, da ga niti nimaš.
Premisli pa, kako boš živela s škrtuhom. To je enako, kot da denarja nimata. Hočem reči, da je iskren pogovor povsem na mestu.
Verjami, odnos in vrednost se krepita, kot tudi ljubezen, če si v odnosu brutalno, ampak spošljivo iskrena. Jaz sem v odnosu nekatere stvari pričakovala in mu to dala jasno vedeti, če ne bi mogoče tudi jaz imela na roki zaročni prstan pod 100 eur. Moški mi ga je hotel kupiti za več kot 1.000 eur, pa sem si potem izbrala zelo lepega za dobrih 600 eur. Pa ne gre toliko za denar, ampak pri nekaterih stvari moraš gledati na kakovost, če želiš ohraniti čim daljšo dobo trajanja. Npr. prijatelja sta kupila poceni poročne prstane, po 10 letih pa sta morala kupiti nova, ker sta bila stara uničena. Pregovor: nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni, še kako drži, če gre za stvari, ki jih bomo uporabljali na dolgi rok.
Ojej, saj ne morem verjeti kake neumnosti berem.
Ampak vsekakor piši drugič v svojem imenu. Ne piši v imenu vseh žensk. Mislim, da večina žensk ni tako trapastih kot si ti. Sorry, ampak res mi gre na živce, ko se ene obnašate kot kure potem pa pišete, da to velja za vse ženske.
Nismo vse ženske ke.p.
Potem pa nosi pleh, drugega tako nisi vredna. Ce tip nima za cisto navaden obrocek, ki ponavadi stane tam do 100 Eur, jebes takega teleta. Jaz si ga sama lahko kupim, zato ne rabim enega teleta zraven sebe. Potem tud zaroke ne rabi.
Jaz sem tudi zenska… pa upam, da bo moj sin nekoc znal ceniti stvari, ki zenski – njegovi zenski veliko pomenijo. In, ce bo njegovi bodoci veliko pomenil zarocni prstan, da to tudi uposteva in ne kupi bizuterijo.
Slovenci imamo eno zanimivo lastnos neke kulturolosko pogojene skromnosti, ki je tudi jaz ne razumem.
Je pa veliko v vzgoji. Sinove je treba nauciti pozornosti do zensk. Upam, da mu bom do takrat uspela utupiti pomen gentlemenstva.
Ma kakšna keš p…Saj niste normalni! Saj ne zahteva bajte, mercedeza in Kempinski hotel za dopust.
En lep zlat zaročni prstanček, ni treba da stane 500 jurjev.Če je pa preškrt, da ji kupi enkrat v življenju zaročni prstan, potem je pa – bom kar povedala – dec en kurc vreden!
Saj drugič ga pa ti presenetiš …Z lepim obeskom srčkom, verižico za rojstni dan, če pa ne nosi, pa vikend paket kje na morju ali v toplicah.
No, ali pa kaj drugega.
Če ste pa tu gor nekateri zadovoljni s šrotom od prstana, je to vašđa stvar.
Če avtorica ni -potem ima vso pravico.
To ni razvajenost.
kaj ti bo drag zaročni prstan? dobiš še poročnega. Kaj boš sploh s tolikimi prstani? A si nosila prej dosti prstanov?
Midva z možem sva dobila poročne prstane srednji cenovni razred, nič osebnega, nobenih okrasitev. Ju ne nosiva, ker sta nesmiselna. Njemu leze s prstov, meni gre na živce. Torej, kaj ti bodo prstani? In kaj ti bodo dragi prstani? a ni bolš dnar porabit za kaj bolj pametnega? mroda za poročno noč v dražjem horelu? ali za poroko ko bo?
pamet v glavo punca, nisi v risanki ali v ameriški nadaljevanki, kjer vsi živijo srečno do konca svojih dni in moški nosi žensko v naročju kamor koli gre. Bodi vesela, da si razsipneš – od takega tudi ne bi imela veliko.