Zamerim mu, ker me je naplahtal
Zaročena, kmalu poročena. Vse kar sem si npr. jaz želela je to, da se poročiva. Da si iskreno želi poroke. Niti prstana si nisem želela, čeprav naj bi bil to nek simbol.. Žalostno pa, da material in denarna vrednost toliko pomenita. Če partner tole slučajno prebere, upam, da prekine zaroko. Ker se cela objava vrti samo okoli denarja, “škrtosti”, nezadovoljstvo.. Skratka negativa, ki je v partnerskem odnosu in zakonu naj ne bi bilo. Srečno🤦♀️
roki758, 05.08.2021 ob 10:17
kaj ti bo drag zaročni prstan? dobiš še poročnega. Kaj boš sploh s tolikimi prstani? A si nosila prej dosti prstanov?
Midva z možem sva dobila poročne prstane srednji cenovni razred, nič osebnega, nobenih okrasitev. Ju ne nosiva, ker sta nesmiselna. Njemu leze s prstov, meni gre na živce. Torej, kaj ti bodo prstani? In kaj ti bodo dragi prstani? a ni bolš dnar porabit za kaj bolj pametnega? mroda za poročno noč v dražjem horelu? ali za poroko ko bo?
pamet v glavo punca, nisi v risanki ali v ameriški nadaljevanki, kjer vsi živijo srečno do konca svojih dni in moški nosi žensko v naročju kamor koli gre. Bodi vesela, da si razsipneš – od takega tudi ne bi imela veliko.
Kaj bo s tolikimi prstani?
Saj jih ni veliko, samo dva.
Jaz nosim tri – in zakaj ne?
Njej zlat zaročni prstan nekaj pomeni, tebi pomeni kaj drugega.Toplice, hotel.
No, jaz imam RAJE PRSTAN, KOT HOTEL.
Mene najbolj zmoti, da te je namerno zavedel, da gre za platino z diamantom. To pomeni, da je točno vedel, da je z bižuterijo usekal mimo, ampak je hotel izpasti boljši in najkrajša pot do tega, da je volk sit in koza cela, je laž. To je torej njegov način. Ne pogovor ali kompromis. Meni se zdi to nezrelo in velik klicaj oz. no go za skupno življenje.
Prav je tako. Veliko denarja nima zato, ker bi tako veliko zapravljal. Ampak ker varčuje. Zasluži svoj denar, pa svojega zapravljaj. Če pa bi se poročila z njim samo zato, ker bo dal veliko denarja za prstan in ne zaradi njegovega karakterja, odnosa ki ga imata, je pa bolje da ostaneš samska. In se lepo še naprej prodajaš za denar. Ko se bosta poročila, boš pa isto jokala … toliko denarja, pa majhna hiška/stanovanje, ti bi luksuz, ti bi nov avto.
Banči573, 06.08.2021 ob 17:02
Mene najbolj zmoti, da te je namerno zavedel, da gre za platino z diamantom. To pomeni, da je točno vedel, da je z bižuterijo usekal mimo, ampak je hotel izpasti boljši in najkrajša pot do tega, da je volk sit in koza cela, je laž. To je torej njegov način. Ne pogovor ali kompromis. Meni se zdi to nezrelo in velik klicaj oz. no go za skupno življenje.
Ali pa preprosto trik, da ugotovi kako plehka je. 😉
Tak prstan daš punci, če si v srednji šoli. Bil bi sprejemljiv, če bi bil kakšen hec v ozadju ali pa poseben dogodek.
Neki moraš dat na kakovost, ni pomemben denar. V milerju so srebrni za 20€ in ne rjavijo npr. Ne pa da ti en škart daje k rjavi, potem se pa še laže.
Vrni mu ga nazaj ker ga ne rabiš in sploh ne prosi za drugega. To je na njem da pogrunta. Ljubezen je tudi, da se potrudiš za nekoga in si pozoren. Da prodajaš mačka v žaklju ni ljubezen.
Res se vprašaj, kakšen človek je. Mene ne bi motilo, da dobim lesenega ali steklenega ali plastičnega ali pa nobenega. A da mi prevarantsko da nekaj, kar v resnici ni to, pa celo trdi, da je diamant in platina, mi je podlo, pa tudi nespametno, saj je jasno, da boš kmalu ugotovila.
Če bi ti ga izročil simbolično, ker mogoče je mislil, da bi ga pa zavrnila. In ker si privolila, bi ti ga potem zamenjal za spodobnega, bi tudi razumela. Tako mi ni pa jasno, da se gre neko zaroko z diamantnim prstanom, v resnici pa je skrtuh. Poroka s takim, bodi previdna. Ta prstan bi moral trajati do smrti, tvoj razpada se pred poroko.
Pa nenazadnje, sama si lahko kupim vse. A zarocni prstan kupi moški. Nenazadnje je ta ameriška pogruntavščina. In če hoče spilat to isto, naj jo vsaj spodobno. Nič pa ni narobe, da mu nato ženska vrne z verižico ali zapestnico.
Na tvojem mestu bi prstan odložila na vidno mesto in ga vec ne nosila.
Po moje pa je tale gospodič samo tako hudo brez občutka za estetiko in za to, kaj je primerno in kaj ne ,če smo že pri prstanih.
Čudno,da do sedaj nisi ugotovila, da nima smisla za pravo kvaliteto in estetiko.
Ugajalao ti je, ko si videla da ima denar. A kaj ti bo denar, če nimaš občutka.
Deluje mi, kot da ga od nekje poznam.
Denar no problem, kupuje pa sama jajca.
Tole je za Ameriko. Meni se zdi sicer za slovenske razmere preveč. Je pa res, da spodoben diamantni prstan toliko stane. https://www.estatediamondjewelry.com/engagement-ring-calculator/
A nek osnoven izračun je vsaj dve mesečni plači moškega in največ šest. Tako da lahko razumem obcutke ženske, ki je dobila bizuterijo za 10vevrov, goljufivi dec se pa hvali, da je platina z diamanti, ki bi stala 200× vec.
Vidim, da vas veliko skrbi, kaj ji bo kupil po poroki. No, upam, da tudi ona kaj zasluži in si bo kaj lahko tudi sama kupila, da ne bo odvisna od njega…
Glede prstana, marsikateri moški nima pojma, kaj je kvaliteten nakit kje se ga kupuje, koliko stane…. Če je kupil poceni prstan, še ne pomeni, da je ne ljubi (navsezadnje se hoče poročiti z njo)… on je pač kupil takega, kolikor je pripravljen plačati zanj, ker ne ve, koliko stanejo prstani, ki so kaj vredni. lahko je tudi prodajalec pritiskal nanj, da je prstan lep in v redu za zaroko. Najbrž pa ga je vseeno kupil iz srca za svojo bodočo ženo. Jaz bi na njenem mestu rekla zaročencu, da je prstan lep ampak ga raje ne bi nosila, da se ne uniči. Naj ostane za spomin v škatlici. Poročne prstane pa bi šla kupovat skupaj z njim, prej bi mu pa malo naa spletu pokazala, kaj je v redu prstan in koliko stane, da ne bo v zlatarni preveč šokiran.
Draga avtorica teme, mlada si še, čez nekaj let boš ugotovila, da je pomembno zdravje in srečna družina, ne pa vrednost prstana.
Razočarana zaročenka, 03.08.2021 ob 00:14
Po ta novem sem zaročena, zaročena fajn tipom, ki pa ima eno veliko napako. Škrt je in to zelo, pa se tega niti ne zaveda. Kupil mi je totalno poceni zaročni prstan. Ker zaročenec in tudi prstan veliko pomenita, ga imam na prstu nonstop, res vse delam z njim. Zdaj pa je ta lepi prstan začel spreminjati barvo. Zaročenca sem vprašala kaj je to za en material, on meni da je to neka platina z diamantom. Zgleda prstan že lepo, zdelo pa se mi je res nemogoče, da bi dal za zaročni prstan celo premoženje, kar bi bilo če bi bil res iz materialov, ki jih je navedel zaročenec. Ker mi ni šlo skupaj, sem vrtala naprej in prišla sva do tega, da je prstan kupil v enem od šoping centrov, v trgovinici z nakitom.
Tako sem razočarana nad njegovim odnosom, počutim se ponižano in prevarano. Denar pri njem ni problem. Boli me ker me ima tako za poceni, da me zaroči s prstanom za par evrov, čeprav ve koliko mi take zadeve pomenijo. Mar bi mi povedal že takoj, ko mi ga je dal, da je kupil bižuterijo. Zdaj sem pa v dilemi, naj se s takim nonšalantnežom, ki ne ve kakšne so moje žele in povrhu škrtuhom, sploh poročim.
Upam, da zaročenca dobi ena preprosta in inteligentna deklina, preden ti zanosiš in kakor vsama ženska priklenete dedce nase z potrošništvom. Ubogi ded.
Mene predvsem moti, da vsi ki kaj dobijo gruntajo samo koliko je kaj stalo. S tako osebo ne moreš početi nič, ker jo zanima samo denar. Kdor pravi, da temu ni tako sam sebi laže. Folk dobi za darilo npr. uro in potem prva stvar koliko je vredna. Enako je s nakitom.
In kje je tukaj povezava s preživnino in otroci. Koliko bo dal za to nima veze koliko je koštal prstan. Zbudite se v realnost. 250.000 ljudi živi krepko pod pragom revščine. Od tega 50.000 delovno aktivnih in kar 40.000 mladoletnih oseb. Koliko pa oni potem dajo za otroke in partnerko. Verjetno ne veliko.
Tip 1a, 14.08.2022 ob 12:40
Kaj jamraš krota babja? Se mu pač ne zdiš vredna ali bo vložil v kaj bolj pametnega. Važn je namen ne pa cena. Moja nosi zaročnega s kika za 6 evrov in ji je ponos. Za kos pleha, tak bi te vsekal da odletis skoz zaprto okno.
Krota babja? če svojo tako imenuješ, bog ji pomagaj!
Ne bi te imela, ne štapom dirnula-luzer škrtarica.
Če pa se kje mora ven zmetat je prstan…
upam, da ga je nagnala.