Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek zamrzniti jed s kislo smetano

zamrzniti jed s kislo smetano

Torej, še ena kuharska reč me zanima. Ali lahko jed, kateri je na koncu dodano nekaj kisle smetane, dam v skrinjo in uporabim za drugič?

Jedi s kislo smetano se naj ne bi pogrevale.

Jaz skuham porovo juho, ki jo zgostim samo ž žlico moke razmešano v kisli smetani in vodi in dam vedno v skrinjo, pa smo še vsi živi.

Moja mami pa naredi paprikaš s kislo smetano (prekmurski baje) in ga velikokrat da v skrinjo, pa nam tudi še nikoli ni bilo nič.

Po moje je precej odvisnoo od osnovne jedi, ne samo od kisle smetane.

Pa dober tek!

lp
n

ja,no ravno paprikaš sem naredila danes in mi ga je nekaj ostalo, pa nisem vedela, kaj z njim. ok, ga bom dala kar v skrinjo.

Mislim, da ne gre toliko za to, da se jedi s kislo smetano ne sme pogrevati, ampak ponovno pogreta jed (s kislo sm.) ni več tako dobega okusa – nekako kovinski okus dobi. Lp.

Nisem napisala, da se ne sme, ampak da se naj ne bi.

New Report

Close