zanimajo me mnenja
Nikar glasno ne govori, da Cigoti grozijo, saj so po mnenju Hanžka in še nekaterih tovrstnih primerkov ogrožena manjšina. Manjšina pa nikoli in nikdar ne more ničesar storiti večini, saj mora ta ravnati v skladu z evropskimi navodili, to pa pomeni, da ji lahko manjšina po mili volji serje po glavi, avtohtono prebivalstvo pa mora to brez besed pogoltniti.
Kar pa zadeva mejo. Dvomim, da imajo urejene osebne dokumente s katerimi bi lahko prešli mejo. Zatop je bolj verjento, da se bodo pritihotapili mimo mejhnih prehodov.
Romi so, če se grdo izrazim, dno slovenske družbe.Vsaka družba ima svoj podn, v ZDA so so meksikanci, pri nas pač Romi.Pač depriviligiranci, ki jih nihče ne mara, so neizobraženi, nič ne delajo..
Koliko smo za tako sitaucijo krivi tudi mi “civili”, ker jih ne sprejemamo, je spet eno vprašanje, ki je lahko stvar dolge debate.
Jasno pa je eno, namreč, da pri nas ne obstaja kakšen dober načrt za reševanje romske problematike.Vsaj za Dolenjsko in Suho Krajino ne.Najbrž obstaja za Prekmurje, kjer imajo, vidim celo neke romske novinarje, romski radijski program..
Pač morali bomopožretikislo jabolkoi in z Romi malo v rokavicah.Se bojim, da samo kaznovanje in odrivanje en bo pomagalo.Tem malim Strojančkom je treba pomagat.Malim, za stare je že prepozno.
Če jih bomo samoprevažali okrog ko živino, nas bodo globoko soražili in bodo kot odrasli še hujši kot njihovi starši.
sonja napisal:
> zagovornikov Romov,na izjavo Strojana da bodo vasi gorele in
> ljudje bežali? je za vas to prava izjava v tem času?kaj
> mislite?pa na provokacijo da gre600 ciganov iz hrvaške k njim v
> podporo,se vam zdi to v redu?
Osebno ne verjamem,da se bo to dogajalo.
600 ciganov ni vrag,da na meji ne biopazili in ustavili.
Vsaj tako mislim.
Prepričana sem,da ko bodo cigani ugotovili,da so medijsko prezrti,če bodo,se znajo organizirat, na drugačne,njim lastne, načine.
Žal jim je indirektno prav to svetoval evropski komisar ,da o Hanžku.ne
izgubljam besed.
Mi ni treba nič brat o njih, sem jih imel že priliko obiskat v njihovem bivališču, tko da točno vem kako živijo. Hehe, sva z indijanskim poglavarjem že pila skupaj. On whiskey, jaz pa pivo :-)))
Tako da kar ostajam pri svojih izjavah o primerljivosti romov in indijancev.
Oboji so na družbenem dnu, odrinjeni od vsega.