Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Zapiram s.p

Zapiram s.p

Sem s.p., oz sem bil. Do danes. Danes sem ga zaprl. Preko portala sem oddal vlogo za zaprtje.
Enostavno mi je ta korona vzela kruh.
Je Še kdo tak? Kaj mi sledi?

Kar tako si zaprl pa ne veš kaj te čaka, bo nadomestilo ali ne, ali te bodo zbrcali na cesto, res si Đek !

To je to, pojdi po nadomestilo.

Kaj pa tebi ni jasno? Tudi ce ne dobi nadomestila mu ni treba placat 402€ prispevkov

Tudi mi, zal..
Na zavod po nadomestilo potem pa bomo videli kako naprej.
In govori se o morebitnem ODLOGU placila prispevkov ne o oprostitvi placila.

Kaj pa tebi ni jasno? Tudi ce ne dobi nadomestila mu ni treba placat 402€ prispevkov
[/quote]

Le kaj tebi ni jasno – privatnikom denar ja raste na drevesih ali nekaj takega, sploh takim s.p. ki niso popoldanska dejavnost raznih profesorjev, zdravnikov, uradnikov in ostalih JS zaposlenih…

Počakala bom do konca meseca, če se nas bo vlada kej usmilila, potem grem pa tudi jaz na zavod. Izpada dohodka ne bo tezko dokazat, za 3m imam potem mir, jeseni mogoče spet odprem.

Ne. Normalno delamo. Promet se povečuje. Verjetno nisi podjetnik.

Predvidevam, da nisi storitvena dejavnost, ki ji je drzava PREPOVEDALA delati?
Seveda to je enakost nekje je lahko 500 delavcev naenkrat v prostoru, drugje pa ne more biti 1 dekavca in 1 stranke ? Res ne norcuj se iz ljudi, vsaj tiho bodi, ce ze imas protekcijo in hkrati izkoriscas ljudi!

Ne. Normalno delamo. Promet se povečuje. Verjetno nisi podjetnik.
[/quote]

Kakšen podjetnik. Kako naj jaz recimo prodajam svoj izdelek (izdelke), če mi je prodaja PREPOVEDANA z odlokom vlade. Nimam živila ali druge nujne artikle. Ne da nočem prodajat, ne morem in ne smem (odlok vlade).

Lep primer. Frizerka, ki so ji prepovedali opravljati dejavnost. Prispevke bo očitno morala plačati, čeprav z odlokom. Torej bo recimo maja morala plačat prispevke za 3 mesece (3x 400 € = 1.200 €). Ta čas nima nobenega nadomestila, nima plače (s katero bi lahko kupila hrano in plačala nujne položnice). Ta čas ni mogla / smela delat nič, zato tudi prihodka ni bilo. Poleg taga pa mora plačati tudi prispevke za nazaj. Da ne omenjam kakšnih drugih stroškov (najem lokala, poslovnega prostora,…).

Niso vsi nujna dejavnost ali nujno proizvodnja, ki trenutno poteka nemoteno.

Točno to. V proizvodnji (NEPOMEMBNI ZA DRŽAVO TRENUTNO) je lahko 500 ali 1000 ljudi iz vseh koncev, z raznimi simptomi, virozami in podobno. Marsikje še zaščitne opreme (maske, rokavice, očala) NIMAJO. Pa tu ne mislim na nujno proizvodnjo
V enem frizerskem salonu pa ne more biti 1 stranka in 1 zaposlena istočasno.

Odločitev

kaksni s.p so to, da morajo zapret s.p ze naslednji dan,ko drzava sprejme krizne ukrepe? Brez zamere, ampak ce je nujno ze zdaj zapirati s.p. ste ze prej poslovali zelo, zelo slabo, samo je lepse slisati, da je virus kriv, kot to, da niste poslovali dobro.

Daj mi en razlog, zakaj bi moral plačevati 400 evrov na mesec, če vem, da v naslednjih dveh treh mesecih ne bom imel prometa? Bolj smotrno je zapreti, ne glede na to, ali imam prihranke ali ne. Tistih par mesecev manjka mi pokojnine tudi ne bo izboljšalo.

Zdaj pa dodaj se, da ima morda zaposleno se eno frizerko, da imata vsaka eno izmeno. Mora placati minimalno 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plaace in prispevkov+ dopust+ regres za cas ko obe ne delata… In drzava pravi, da bodo pomagali… seveda zopet tistip pri koritu. Res pogruntavscina, ce ima podjetje 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj bo dobilo isto pomoc kot nekdo, ki ne more narediti niti evra!


Poslovna priložnost tvojega življenja !
Odpri svoj s.p., sedaj ko ga domnevni nesposobneži zapirajo, plačuj si prispevke ob null komma josef dohodkih in boš bogat.
Pa še nagaral se ne boš, ker je karantena in nimaš strank oz. je bilo ukazano, da sploh ne smeš poslovat…

To so espeji, ki razmišljajo vnaprej. Zapret in odpret espe ni problem; če ne veš, ali boš lahko nadaljeval z delom čez en teden ali mogoče šele čez dva meseca, je bolje zapret.
V dveh mesecih ne samo, da imaš izpad prometa in ne zaslužiš NIČ, ampak imaš še najmanj cca 800 evrov stroškov. S tem pa lahko za silo preživiš ta dva meseca, če nič drugega.

New Report

Close