Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zaradi purpena odrezali noge??

Zaradi purpena odrezali noge??

berem spodaj v neki temi ….. ali je to res ali gre za neokusno šalo? Ker nikjer na netu ne najdem kakšnih info v zvezi s tem dogodkom….

jap,to je resnica,iz zajebancije ob nogi…tako nekako gre zgodba,delno:v obute škornje so mu nabrizgali purpen,ki je začela nabrekat in mu jih stiskati skupaj,zato se mu je ustavila krvavitev in kaj jaz vem kaj še vse,v bolnici so mu pa zaradi zajebancije morali odrezati obe nogi,..

Tega pa ne morem verjeti. Kaj v bližini ni bilo nobenega noža, da bi razrezali škornje in purpen?

ja, sej to me moti….. ima mogoče bolj natančnejše podatke (letos, lani, kraj,….) – da se da sklepati da je bilo to res?

letos,v kratkem,kje točno pa nevem žal,če bom kaj našel prilimam link ali pa opišem podrobno

lahko pa probamo na tebi,obuješ škornje pridemo,napolnimo oba škornja s purpen in počakamo da se ta razširi do 80 preocentov,pa da vidimo kaj bo:)

ma, lej mi je tko noro …. res….. ker saj bi lahko fizično/na silo to spravili dol?? ali ne?? sem ženska, s purpenom res nisem delala, a videla sem kako to gre…. torej ko se je napihnil, je tipa najbrž zaćelo boleti – nekdo bi vzel nož, prerezal škornja in razrezal purpen. Kje se motim? Res se mi zgodba sliši nora, zato sprašujem kako bi do takega konca lahko prišlo.

To zgodbo sem slisala te dni. Naj bi se to zgodilo na fantovscini, ne? Groza, no!
Men so tele fantovscine z raznimi krizi in striptizetami, ki ga zeninu se pocurlajo totalno mim res!

Po mojih izkušnjah so 30+ ali 35+ (če želite) letnice Z OTROKI veliiiiiiko bolj skulirane, odrasle, fukabilne, seksipilne kot pa neke samske, ki kot je že en omenil jim tiktaka biloška ura + če jim do zdaj ni noben zaplodil otroka bog si ga vedi kaj je narobe z njo – tako psihološko kot fizološko. Poznam en kup GROZNIH žensk, ki imajo za sabo recimo cca. 3 daljša razmerja (cca. 2 leti, 5+let, pa še kakšne 3+ leta) in so pri 30+ samske, brez otrok, to so tko zakompleksane, zafrustirane, skratka obup od ženske. Pa ne posplošujem in ne rečem, da so vse take, poznam pa ene 4 ttakšne, ter še ene toliko samski 30 letnic z otrokom in so res svetlobna leta pred tistimi, ki so samske. Zakaj je tko ne vem, pa me tut ne zanima.

tako je anja,imeli so fantovsčino in so se ga pošteno nažlempkali,za zajebancijo so mu pač to naredili,tudi on je po mojem bil koma…

In potem se bo izkazalo, da gre za urbano legendo.

to za purpen je resnica…eden nad mano pa je čisto v meglo brcno z izjavo:)

Gre samo za urbano legendo, kakršni lahko verjamejo samo tisti ki še verjamejo v božička, škrate in povodnega moža

Ko purpen nafilaš v škorenj, začne nabrekati. Vendar med nabrekanjem še NI TRD, ampak nežno penast kot sladka smetana na kavi. Ker se količina plina, ki ga napihuje povečuje, začne lesti iz škorenj. Plin se razvija nekaj sekund, potem pa ne več. Torej se napihovanje in lezenje ven ustavi. Ampak purpen je ŠE VEDNO nežno mehak. V škornju pa ni nobenega povečanega pritiska, ker je vse kar je pritiskalo, sproti lezlo iz škornja. Potem moraš pustiti purpen na miru kar nekaj časa, da se pena strdi. Ko je strjena, jo z lahkoto lomiš, trgaš, režeš – karkoli že pač želiš. Purpen bi ustvaril v škornju nadpritisk samo, če bi predhodno uspeli ob nogi popolnoma neprodušno zatesniti škorenj, kar pa je nemogoče.

Ampak neumni narod tej razlagi ne bo verjel, ker ne zna sam razmišljati. To je dokazal že s tem, da je štosu verjel. Samo nasmehnil se bo in šel napisat pismo Božičku.

P.S. Pa je res naša šola čisto na psu. V kaj vse ljudje verjamejo. Se res niste naučili čisto nič razmišljati? Ste res naredili šolo samo z delanjem barvnih plakatov?

ne ti pa očitno ja,filozof…probaj.Očitno ne delaš v gradbeništvu,z purpeno in vgradnjo oken,
lahko noč vseved

Mate, res ne delam v gradbeništvu. Pa kljub temu purpen velikokrat uporabljam. Veš, je uporaben še za kaj drugega pametnega, kot zgolj za montažo oken.

Sicer pa gre pri vsej stvari za logično razmišljanje, ki ga uspešno reši že osnovnošolec. Če le majčkeno, ampak res majčkeno sodeluje pri pouku. Zadostuje tudi če prebereš navodilo za uporabo in ga znaš razumeti. Po domače – zadostuje že minimalna funkcionalna pismenost. Sicer pa, si že pisal Božičku?

Ti si pa res genij, ko praviš da je šel pur pen na vrhu škornja ven, to je res, vendar se je tam v stiku z zrakom strdil, na dnu in sredi škornja je bil pa še vedno mehak in če logično raznišljaš se je tam začel širit in ustvarjati pritisk kot bi bil v zaprtem prostoru. Če si tako pameten mojster, zakaj potem ko mojstri fiksirajo štoke (podboje), jih vedno viksirajo, drugače jih porine narazen.

sem slišala za ta primer, če je res ali ne mi pa dol visi. lahko pa pišete mithbustersom naj sprobajo 🙂 sem pa videla posledice, ko so za “šalo” nekomu vlili malo betona v čevlje. končalo se je z hudimi opeklinami in amputacijo enega stopala.

Ti si pa res genij, ko praviš da je šel pur pen na vrhu škornja ven, to je res, vendar se je tam v stiku z zrakom strdil, na dnu in sredi škornja je bil pa še vedno mehak in če logično raznišljaš se je tam začel širit in ustvarjati pritisk kot bi bil v zaprtem prostoru. Če si tako pameten mojster, zakaj potem ko mojstri fiksirajo štoke (podboje), jih vedno viksirajo, drugače jih porine narazen.[/quote]

Strjuje se 30 minut, pa še to moraš pazit, da ni premrzlo, prevlažno, pre …

Purpen se ne trdi zaradi sika s zrakom, ampak zaradi medsebojne reakcije dveh komponent, iz katerih je sestavljen. Sicer bi v notranjosti (ki nima stika s zrakom) večno ostal tekoč.
Mojstri res fiksirajo štoke. Ampak ne zato, ker bi jih lahko po nekaj sekundah rahlo pokrivilo, ampak ker bi se to lahko zgodilo šele po kakih pol ure, ko je zunanjost že dovolj trda. Sicer pa če bi imel nekdo težave s purpenom v škornjih, bi preprosto škornje s prvo ostro zadevo prerezal. Ker jeklenih škornjev kot so jih imeli vitezi, žal že nekaj let ne delajo več. Danes so namreč gumaste. Za tisto ki piše o poškodbi z betonom – beton je močno bazičen, baze pa razjedajo kožo, tako kot kislina. Ampak to šele po dolgo, dolgo trajajočem nošenju. V gradbeništvu je namreč nekaj normalnega, da ti beton špricne v škornjo ali rokavico, pa se nobenemu nič hudega ne zgodi. Samo po končanem delu imaš kožo tam nežno kot dojenček, ker je povrhnjica poškodovana. Zakaj bi nekdo tacal naokoli s svežim betonom v škornju ki mu razjeda kožo (si moreš misliti, kako to peče), mi pa ni jasno. Ali je šlo za popolnega debila, ali pa gre tudi tukaj samo za urbano legendo, s katero te je ata strašil, da se nebi preveč igrala z betonom.

tudi jaz sem slisala enako.

To je ženska propaganda proti fantovščinam. Ne verjamem niti besede.

Tudi jaz sem slisal to zgodbo. Pijan naj bi bil ko mavra ta zenin in so mu umes ko je komiral nafilali v skornje purpen. (to razlozi zakaj ni enostavno prerezal skornje) Zjutraj ko se je zbudil ni cutil vec nog. Punca se po tem ni hotla vec porocit (amputiral so mu obe noge)

No, še ena tema za Discovery Chennel oz. MYTHBUSTERS! Jep!

iz druge roke ti lahko povem da je res,od sodelavca mama dela v mariborski bolnišnici kjer so mu amputirali obe nogi zaradi purpene.na fantovšini so mu stisnili v škornje in jih je imel obute celo noč,seveda je pil in se niti verjetno ni zavedal da mu noga odmira….drugi dan so ga peljali v bolnico (v nedeljo) kjer so mu odrezali obe nogi….so pa med temi ki so mu to storili bili že eni,ki so že nekaj let nazaj enga zvezali na križ,križ se je prevrnil na gnoj in se je zadušil….ti pa znajo narest fantovščino,a ne??

Mislim da se je to zgodilo v kratkem, v Črni na Koroškem. Nisem pa čist prepričan 😉

New Report

Close