Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zašla sem v težave Rabim nasvet nekoga ki ve morda ima izkušnje

Zašla sem v težave Rabim nasvet nekoga ki ve morda ima izkušnje

Da nakratko povem, pred leti sem vzela kredit (15.000 evr) za nekoga. Ta kredit sem nekaj let vračala sama, ker nisem več zmogla sem zašla v hudo finančno stisko, banka mi kleplje 750 evr na leto obrest zaradi nedovoljenega negativnega stanja. Banka mi grozi z zaprtjem računa, kamor prejemam plačo. Menda potem ne morem nikjer odpret novega računa, to pomeni izgubo službe, saj mi delodajalec nebi mogel izplačevati plače. Nabralo se je izvržb na trr-ju in vsega.
Zdaj pa me zanima glede na to, da nimam nobenih nepremičnin, imam rednozaposlitev in avto pa še ta je vreden cca. 300 evr , sicer mi dobro služi. Kaj pomeni zame osebni stečaj ?

Rešitev. Drugič pa ne jemlji za druge kreditov, ker to je največja norost na tem svetu.

15k kredita s 750€ odplačaš v 2 letih ti ga pa plačuješ že leta?

ti pa ne gre ane? 750€ na leto in ne na mesec.

Funkcionalno nepismen? Obresti ima take letno.

Osebni stečaj, nujno !

Zakaj bi šla v osebni stečaj – itak bi mogla najprej prodati vse, kar imaš, v osebnem stečaju ti ne sme ostati premoženje!

Komu si dolžna oziroma kje si vzela kredit? Praviš, da pred leti, torej bi moral biti del že odplačan. Pot pod noge h kreditodajalcu in se poskusi dogovorit za nove pogoje odplačevanja, ki jih boš zmogla. Če bodo rekli ne, prodaj avto. Avto ti pomeni strošek najmanj 100 evrov na mesec (zavarovanje, bencin, servis, da o nakupni ceni niti ne govorimo). Če nujno rabiš avto, prodaj to, kar imaš, in kupi nekaj za 500 evrov.
Skušaj najti kako dodatno delo, pa magari samo za 50 evrov na mesec. Skenslaj naročnino za telefon, vzemi najcenejši paket, kar jih je, kabelsko, internet. Šparaj pri hrani … Mislim, da bi tako komot prišparala 100 evrov na mesec – koliko pa je obrok?

Eh, sori, sem videla 3000 evrov pri avtu.

Ne iti v osebni stečaj, ker so pogoji zelo hudi in si še dlje na črni listi bank. Ne biksaj ga.

Koliko imaš plače in kakšen je obrok? Kaj si po poklicu?

Kolikor vem je tako, vsedejo se ti na premoženje, ti ga nimaš, vsedejo se na račun in ti trgajo vse kar imaš nad minimalno plačo in to stanje traja dokler stečajni upravitelj ne ugotovi, da je dolg uspešno poplačan ali da dolga ne bo možno poplačati, ker oseba nima tega premoženja oz dohodka. Če se tu not vidiš, potem je to vsekakor boljše kot životarjenje z obrestmi. Kdaj pa kdaj je zastonj odvetniško svetovanje, tja se obrni, ne pa na vrat na nos it v stečaj. Tako si šla v kredit in se ni dobro izšlo…

Srečno!

Evo, tile v MB iščejo pomoč v gospodinjstvu:

http://www.oglasi.si/oglas_storitve_in_delo/ostale_storitve/iscem-vsestransko-pomoc-v-gospodinjstvu/1167248

Preden dajete neumestne komentarje dajte prej vse prebrat !!! Kredita je ostalo še dobrih 4.000 evr , kiga je dala banka na zavarovalnico, sedaj se kopičijo obresti na zavarovalnici. Banka mi pa samo zaradi nedovoljenega negativnega stanja obračunava 750 evr na leto, poleg tega se mi je nabralo kup izvržb. Plače dobim ven 430 evr, ker mi delodajalec pač trga še nekaj izvržb kljub temu, da bi mi mogla dobiti na ttr minimalno plačo. Pob plačilu osnovnih položnic mi za preživetje ostane 200 evr. S tem še sama nemorem preživet imam pa še majhnega otroka.

Zakaj imas se izvezbe?

ja madona zakaj ? zakaj le ? od plače mi je ostajalo ko sem plačala obrok kredita 370 evr včasih 380 evr. In ker so bile obljube, da bo kredit odplačal sem jaz čakala in čakala med tem pa vsak mesec bredla v večje dolgove in nato so prišle izvržbe in jih še kar ni konec.

očitno si našla nekoga z zlatim tičem, ti pa s prazno glavo.
splača se ti iti v osebni stečaj, če nimaš druge možnosti, da kredit poplačaš.
po drugi strani pa ne znaš ravnati z denarjem in boš morala nekaj narediti, da ne boš ves čas v minusu. dodatno delo npr?
otrok nima očeta ali je tudi ta od zlatotiča?

ja madona zakaj ? zakaj le ? od plače mi je ostajalo ko sem plačala obrok kredita 370 evr včasih 380 evr. In ker so bile obljube, da bo kredit odplačal sem jaz čakala in čakala med tem pa vsak mesec bredla v večje dolgove in nato so prišle izvržbe in jih še kar ni konec.
[/quote]

Pojdi v osebni stečaj. Ne vem, kakšni so pogoji danes, ker se sproti spreminjajo, ampak pejt, ker boš vsaj mirno spala in se boš nehala živcirat.
Od plače ti bodo trgali vse, kar je nad minimalcem, tako bo nekaj let in potem sta si z banko bot. Kolikor odplačaš v tem času, pač odplačaš.

Torej, koliko je dolgov skupaj?

(1) Kredita pravis, da je se cca. 4 tisoc, ce prav razumem.
(2) Ce je 750 evrov obresti na leto, je to okoli 5 tisocakov negativnega stanja na osebnem racunu

Torej okoli 8 do 10 tisoc skupnega dolga, ali kako?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Osebni stečaj se itak ne začne takoj, do takrat bo pa stanje isto …
Joj, zaradi ušivih štirih tisočakov. Škoda, ker nisi že prej začela ukrepati, preden je banka dala na zavarovalnico. Potem se menda res ne da storiti več kaj dosti.

Poišči si dodatno delo.

Jaz ti svetujem najprej nasvet dobrega pravnika. Izhajam iz svoje izkušnje pred kratkim, ko sem rabila en nasvet za služnost-pot do moje hiše. In sem telefonirala eni oziroma prvi najbližji pravnici, ki sem jo pač našla na internetu-živim v okolici Murske Sobote. Najprej sem ji povedala, kakšen nasvet bi rabila in če pozna zakonodajo iz tega področja. Takoj je rekla da ni problem.
Sledilo je moje vprašanje, koliko me bo ta posvet/nasvet koštal in rekla je da nič, dokler bo samo posvet. V primeru, ko bo, če bo prevzela moj primer in sestavila določene listine…pogodbe za vpis v ZK, pa se bova naknadno dogovorli za ceno. In res sem bila pri njej vsaj kake pol ure in res ni nič računala. Nadaljnih postopkov pa se še nisem lotila in seveda tudi za plačilo teh še nič ne vem.
Torej vprašaj po telefonu kakega pravnika v tvoji bližini, ker mislim, da je tarifa povsod enaka. Tudi moja kolegica ki živi na Gorenjskem in ki je imela neke čisto druge probleme, je pravni nasvet o tem kar jo je zanimalo dobila zastonj.
Torej čim prej pogumno naprej, da ubereš čimbolj tapravo pot.

Javi se..

Javi se..

Najprej je potrebno videti kakšno je razmerje dolg /premoženje.

Glede dolga. Je obvladljiv? Ga je možno v neki normali odplačati? Če imaš plan, da se to reši, osebni stečaj niti ni opcija. Če pa dolg samo raste in se obresti in stroški kopičijo niti nima smisla čakati. Razmisliš kakšna bo situacija čez eno leto. Če je odgovor to, da bo dolg samo za toliko in toliko višji, potem je že to prvi indic, da ima osebni stečaj smisel.
Če je komplet dolg 4000 EUR, je to nekje na meji. Načeloma relativno nizek dolg, razumem pa da nekomu ki nima ničesar odplačilo 4000 EUR dolga pomeni isto nemogočo nalogo, kot nekomu drugemu 1.000.000 EUR

V osebnem stečaju so kar se tiče glede prihodkov isto kot v izvršbi. Minimalec (+če preživljaš otroke) ti ostane, drugo gre v stečajno maso. Premoženje (tudi če kaj podeduješ tekom postopka) se proda. Če je avto vreden 300 EUR, ti ga bodo verjetno pustili, čeprav je nekje na meji, do kolikor prodajajo.

Še nekaj. Razmisli, če je kakšna ovira zoper odpust obveznosti. Najbolj pogosto je, če si v zadnjih 5. letih podarila kakšno darilo večje vrednosti, ki bi drugače spadalo v stečajno maso. Običajno so to nepremičnine. Če da, osebni stečaj nima smisla, ker bo prišlo do izpodbijanja in ugovora zoper odpust obveznosti.

Osebni stečaj za večino ni nič slabega, res pa je, da ni za vsakega. Nisi na nobeni črni listi. Kar je, da imaš (kar velja tudi za izvršbe) to zavedeno v sisbonu še 4 leta po zaključku, kar pomeni, da ti banke ne odobrijo novih kreditov limitov itd, kar pa večina, ki so šli v to iz čistih namenov, itak po zaključku niti noče več. Tule na tem linku boš našel kar nekaj odgovorov na svoja vprašanja o stečaju https://www.informiran.si/portal.aspx?content=osebni-stecaj&showMenu=1&showRightFrame=1

Glede odprtja računa. Če ti ga banka zapre, greš lahko kamorkoli odpret “osnovni” račun, ki ti ga morajo odpreti, če nimaš nobenega računa.

Vse v zvezi z osebnim stecajem se lahko obrnete name bom poskusila pomagati

[email protected]

NIKOLI NE POSOJAJ, NIKOLI SI NE IZPOSOJAJ!

Odgovor na objavo uporabnika
loli435, 27.04.2024 ob 23:02

Vse v zvezi z osebnim stecajem se lahko obrnete name bom poskusila pomagati

[email protected]

V šestih letih je pa ja rešila situacijo, kaj misliš?

New Report

Close