Naslovnica Forum Starševski čvek zdaj z avtodomom v Pariz

zdaj z avtodomom v Pariz

Še nikoli nismo najeli avtodoma. Zdaj bi ga želeli za 5 dni, da gremo v Pariz.

Zanima me, ali se da v avtodomu prenočit, mislim, ali imajo gretje tako ok?
Malo sem skeptična zaradi mraza.

Saj bomo turističnega vodnika kupili, ampak vseeno me zanima:

– ali se ga da kje na parkirišu pustit, pred Parizom in potem s podzemno ali busom it v center in Eifelov stolp

-na kaj moramo biti pozorni pri najemu avtodoma
– in na kaj potem v Parizu.

Hvala za vse informacije.

Avtodom je zame samo kot varianta za vsaj 14 dnevno potovanje iz kraja v kraj.

Če greste v Pariz in mislite tam ostati 5 dni, je avtodom čist mim. Pojdite z avtom, najdeš lahko hotele na pol zastonj.

To je samo moje mnenje, no.

5 krat 100 eur najem avtodoma,plus gorivo (20 litrov na 100km, do pariza pa…1500km?), plus cestnina, plus kamp prikljucki in nocitve, plus v parizu najem avta,taksija,drugih prevozov ker z avtodomom ne mores v mesto…ze sam strosek vsega tega te pride kot letalo in hotel s hrano. avtodom je za potovanja,ne za izlete,posebej ce ga moras najet.

živjo. smo bili z avtodomom v parizu, vendar dlje. računaj, da se voziš (s postanki) 24 ur, ipak je 1350 km al neki tazga. pa je treba jest, počivat….

ali ste že rentali AD? ker ja, gretje je noter, za prvič pa ti svetujem krajšo turo. Mi smo kampirali v bolongskem gozdu – edini odprt za 1. maj. povezave z mestom so bile dobre (linija prav za kamp z avtobusom). nam je pa žal, ker nismo vedeli, da se lahko spi tudi v disneylandu pa še prav poceni je bilo , mislim da cca 10 eur parkirišče (sicer brez elektrike), vendar s sanitarijami. iz disneylanda je direktna linija podzemne v mesto. no ja, smo pa bluzili po parizu z AD, pa tako tudi kar kar videli ane, hehehe.

naporno, ampak prelepo….. srečno

Potovanje z avtodomom je nekaj najlepšega, kar se mene tiče. Finančno kar drago, ampak se ne da primerjat z najboljšim hotelom. Ustaviš kje ti paše, skuhaš kdaj ti paše, spiš kjer te dohiti noč. 5 dni je sicer malo malo, če boste vse porabili za ogled Pariza. Fino je, da se po poti ustavljate, si kaj pogledate. Da greste pa direkt v Pariz in ga tam parkirate, se pa tudi meni, ki sem sicer zelo navdušena nad to obliko potovanja, zdi malo nesmiselno. Bolje da greste z letalom, tam najdete kak čip hotel in je to to. Zdaj boste pa v njem, kot berem, samo prespali. Vzemite več dni, se malo še potepajte po Azurni obali in Provansi, potem pa v Pariz za nekaj dni. Samo za Pariz pa je skoraj brezveze. Kakorkoli se boste odločili-uživajte.

če ga še nikoli niste najeli vam predlagam da počakate na toplejše dneve
in za 5 dni je Pariz predaleč sploh ob predpostavki da prvič najemate

prenočit? saj to je ravno bistvo AD… to je tvoja hiška na kolesih…
gretje naj bi bilo načeloma OK (s to razliko da se pozimi uporablja kot plin samo propan) važno je tudi kakšno ima drugo zaščito… kar je pri rentanih vprašanje, če imaš svojega že dodelaš kakšno stvar da dodatno zaščitiš ( izoliraš ) bivalni del

poišči še tule dodatne informacije
http://caravaning.zanimiv.net/ (malo pobrskaj med prispevki – mogoče dobiš še kakšno drugo idejo za 5 dni)

http://www.ccs-si.com/?id=115

želim ti samo da te prvi najem navduši in ne ravno obratno

pot je pa ali ob azurni (lepša, daljša) ali čez nemčijo (strasb.) krajša….

prvič slišim da se lahko z avtodomom ustavljaš kjer hočeš in tam dobesedno kampiraš. še parkirat ne smeš povsod kjer se ti zahoče kamoli da bi kuhal in se umival kjer bi ti že prišlo. dajte se zbudit iz domišljije saj niste stare 5 let.

Načeloma avtodomi imajo gretje, niso pa vsi ne vem kako dobro izolirani. Moj brat je kupil rabljen avtodom od nekoga, ki ga je uporabljal veliko tudi pozimi, je z njim hodil smučat v italijanske Dolomite. Tam imaš kampe, ki so odprti celo leto, pa čeprav je dva metra snega. Že ta prejšnji lastnik si je avtodom dodatno izoliral, moj brat pa je izolacijo potem še izboljšal. Tako da za potovanja pozimi je to res pomembno.

Nikakor ne potovat z avtodomom v Francijo, kjer je le malo kampov za avtodome, drugje pa ni dovoljeno parkiranje in spanje, toliko v vednost. Tudi predrago je tako potovanje, pa še zima je pred vrati, lahko čez noč zapade precej snega…

No ja… za direkt v Pariz in nazaj (in samo to) je res brezveze.

Francija pa… sploh ni problem. Ustaviš povsod tam, kjer ni izrecno prepovedano. Mi spimo po malih vasicah (pred cerkvico), na plažah, ob rekah, po hribih, parkiriščih, kampih – pa je vse OK.

Ustaviš se res lahko, na kratko, ampak, da boš pa lahko prespal na vsakem takem parkirišču, kjerkoli…to pa ne bo držalo! Z avtodomom ne! Probajte, če ste za take hece.

New Report

Close