Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zdravniški pregledi-ga kdo ni naredil?

Zdravniški pregledi-ga kdo ni naredil?

Mene pa zanima ali kdo izmed vas pozna koga (ali je bil celo sam tak), da v službi ni opravil zdravniškega pregleda? Je to mogoče? V kakšnih primerih?

Hvala vsem za info.!
POzdavček!

buši,

Saj to ni izpit, no :-))) Skozi pregled je jasno, da gre vsak!

Najpogostejši razlogi, da te potem potencialni delodajalec, ki te je poslal na pregled, ali pa če si zaposlen v podjetju, kjer moraš npr. nujno vsako leto ali dve opravljati zdravniški pregled, ne zaposli, oziroma te opozori, so:

1. Povišan nivo holesterola v krvi (zelo pomemben dejavnik)
2. Motnje vida in motoričnih sposobnosti
3. Spremembe na pljučih, srcu -sploh, če si kadilec
4. Urinski in krvni rezultati – tu so pozorni na alkoholni indeks! Ta pokaže, ali redno konzumiraš alkohol, ali ne.
5. potem pa so tu še povišani krvni tlak, bolezni v družini, socialni vzorec…

Ti našteti dejavniki so pogost razlog razvoja nadaljnih bolezni, kar vodi tudi v pogosto odsotnost z dela….Pa smo tam.

Sicer pa tako ali tako zdravnik napiše menjenje delodajalcu, kaj so odkrite pomanjkljivosti, katere so lako zdravju nevarne in ali si sposoben tudi opravljati delo, za katerega kandidiraš. oz. ga že opravljaš.

Lp,

info

Hm, ja, jaz nisem šla na noben pregled pred zaposlitvijo. Prvo…

In ja, to je mogoče.

LP

Imela sem pregled lani in je bilo vse OK. Me je pa mucilo in se vedno me, kaj se zgodi, ce ni vse OK. Gres na bolnisko ali kar na cesto…

In ce zamenjas sluzbo. Preden nastopis novo, imas pregled. In recimo, tam ugotovijo, da nisi zdravstveno sposoben za novo sluzbo. Prejsnje seveda nimas vec. In potem si kar na cesti ali kako?

Ne vem, no, po eni strani se govori, ah, to je formalnost. Meni pa se ne zdi ravno cisto tako.

to lahko kar hitro oceniš, če si primeren za novo službo

– če bo na delovnem mestu hrup in zelo slabo slišiš, ne dobiš pozitivnega spričevala

– če imaš delo na višini, voznik tovornjaka, viličarja, žerjava – če npr na 1 oko ne vidiš, imaš epilepsijo, napad nezavesti, če škiliš, ne moreš tega opravljati

– če bo prah ali kaki plini (npr varjenje) in imaš slaba pljuča, ne bo tudi nič

malo razmisliš – kakšni so delovni pogoji in če imaš kake težave v povezavi z njimi

drugače – če imaš slabo kri – te napoti k osebnemu zdravniku po nove izvide, ali k okulistu, ali k kardiologu…v glavnem k specialistu in na tej podlagi je možno (ne vem, če prav vedno) pozitivno spričevalo

ka se krvi tiče (npr če imaš povišane levkocite) in če ne moreš dovolj hitro dobiti dobrih izvidov, ti da dr. medicine dela kontrolni pregled čez 1 leto, ti pa se lahko normalno zaposliš in tudi delaš, čez 1 leto pa kontrola in če je vse Ok, potem dobiš spričevalo za običajno obdobje (odvisno od podjetja in delovnega mesta, koliko časa velja spričevalo)

je pa še ena stvar – za vsaj enega dr. medicine vem, da to naredi na hojladri ta pregled, važen mu je le zaslužek 8navidezno je pa poceni)…pa so mu menda malce že stopili na rep

Moja sodelavka, ga ni naredila kakšno leto nazaj. Vzrok je bil slab vid, torej nič dramatičnega.
Premestili so jo na drugo delovno mesto, kjer ima nižjo plačo, če bi zavrnila bi bila na cesti.
Drugi sodelavec en teden nazaj je bil dan na čakanje, ker nimamo delovnega mesta primernega njegovemu zdravju. Sedaj bo prejemal nekaj časa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} brez dodatkov, potem pa 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do penzije. Razen če si drugje ne najde službe.

Tako da ta zdravniški ni glih..sej ga vsak naredi. Tudi jokat preveč ni priporočljivo.

A ti se bojiš iti na pregled ali zakaj to sprašuješ?

Ja, moja prijateljica ga ni naredila. Kot otrok je imela šum na srcu in sedaj se ji je spet pojavilo, pa sploh ni vedela. Potem je nekaj hodila okrog zdravnikov in potem ga je naredila (cca. 2 meseca). Ne poznam pa njene diagnoze in poteka zdravljenja, ker drži bolj zase.

arianna,

oprosti, ker te sprašujem: ampak tudi jaz imam izkušnjo z zasebno ambulanto, kjer vse skupaj opravijo tako, da ti da malce misliti; opazi se, kako zelo šprarajo pri uporabi sanitetnega materiala ( npr. pri jemanju krvi iz vene si sestre prej sploh ne razkužijo rok, kaj šele da bi dale gor rokavice, da o tem, kako iščejo žilo, niti ne omenjam, da vmes spusti odprto iglo na pultu in gre odpret vrata, vzame naslednjemu papirje iz rok in mi potem nadaljuje z jemanjem krvi iz žile.
Ko snemajo EKG, ležiš na postelji sredi sobe ko sredi avtoceste, zraven je miza, kjer drugemu jemljejo kri, ko ležiš, mimo tebe hodijo moški in buljijo – sem rekla, da modrčka ne dam dol, ker me vsi gledajo, ker je bil brez kovine (kosti pod košaricami),pa je bil odgovor: “ste še mlada, zato vas pa gledajo!” Mislim…..Pa čepkov, ki ti jih dajo za snemanje EKG-ja na kožo, prej sploh ne razkužijo s pršilom – bi morali!
Ko daš urin na WC-ju, ki je na hodniku, ga moraš pustiti na plastičnem podstavku kar pod umivalnikom – nobene kontrole, kaj pa veš, kdo ti lahko kaj “dolije” ali pa zamenja, kaj špricne noter, ko si nekdo umiva roke, ipd… ko sem ga jaz tam postavljala, je bilo tam že cca 12 lončkov…Skratka, zelo nehigienično in neprofesionalno.

Je ta zasebna ambulanta, katero imaš v mislih, morda na V – – – – – – N I ulici v Ljubljani?

Hvala in lp,

resnica

..Pa še tole dodajam za pojasnilo: nisem nobena mlada frkljica, kot so me tam obravnavali, (vsi tam zaposleni so že tik pred upokojitvijo ali že čez), sem mama 3 otrok, z delovnimi izkušnjami v zdravstvu, zato so mi bile določene stvari, ki sem jih tam videla in doživela tako nesprejemljive in neprofesionalne.

Lp,

resnica

Ja MB imam pregled, pa me skrbi ker imam težave s srcem….

živijo!

Ne gre za medicino dela v LJ, ampak za eno drugo, vendar so jih že nekateri pogruntali in so šli stran od njih.

To, kar ti opisuješ, se mi pa zdi prav neverjetno – EKG – in drugi hodijo mimo? Nesprejemljivo! Seveda tudi drugo, kar si opisala, najbolj kruto pa je tale zgodba z EKG-jem!

sporoči, kako je šlo

Arianna bom javila! Držite pesti prosim!

moj mož ga ni naredil
poslala ga je na nadalje preiskave k psihiatru
zakaj? pri isti zdravnici je bil 2 leti nazaj zaradi odvzema izpita…..in ponovnega opravljanja
menila je, da rabi psihiatra, da preveč pije, napotnica za POLJE
res je, da spije kako pivo, izpit je izgubil pijan, res je, a kaj ima izpit vezo s s tem

ni šel k psihiatru
čakal je, kaj bo v službi….
po 3 mesecih mu niso podaljšali pogodbe…niso povedali, zakaj….

v naslednji službi pri ponovnem pregledu pri drugi zdravnici je bilo vse ok

tudi jaz sem mislila, da ni mogoče, da ga ne narediš
verjemite….lahko..sploh za izpit za avto, ko veliko bolj gledajo kri in urin jih kar nekaj poznam (povratniki), ker jim gledajo nekakšno krvno gamo, ki kaže, če ga že dalj časa piješ


Primeru tako da delodajalec napiše mnenje da nima primernega del.mesta in da delavca lahko na zavod?

Dozivela na Ptuji pri Dr.Brkicevi odsvetujem vam da kdorkoli gre k njen na pregled zenska rabi terapijo…nikdar nebom pozabla po 3letih brezpiselnosti tako zelo polna elana da bom koncn v sluzbi potem pa stara krastaca rece da mi nebo podpisala speicevala in to pred krvnimi izvidi…nikdar nebom pozabla zlobe v njej nikoli. od takrat dalje so zdravniki zame mesarji…..

Čeprav je tema stara, seveda, da ne naredijo vsi zdravniškega pregleda. Ne vem kaj vam je to tako čudno.

Poznam nekoga, ki ga ni naredil zaradi srca. Šel v drugo ambulanto in naredil bp.

Delodajalec ali potencialni delodajalec dobi v roke zgolj “poročilo” v bolj kot ne enem stavku, nikakor pa ne diagnozo in obrazložitev, kaj je s pregledovancem narobe. Torej, požegnano eno od naslednjih točk (zapis je približen): sposoben za opravljanje dela na dotičnem delovnem mestu, sposoben z določenimi omejitvami in ponoven pregled čez pol leta, delno sposoben, svetovana prerazporeditev delovnega mesta, nesposoben za delovno mesto.

Kot nov kandidat seveda lahko zaradi zahtev delovnega mesta in zdravstvenih težav, ki vplivajo na opravljanje dela ter še bolj na tvoje zdravje, zaposlitve zato ne dobiš. da pa bi te zato delodajalec kar odpustil, pač ne. Jaz recimo sem bila eno leto brez zdravniškega spričevala, je pa bilo to super, ker je končno moj osebni zdravnik mi spisal en kup napotnic in sem tako zato dobila po mnogih letih “diagnozo” in ustrezno terapijo/zdravljenje. V tistem letu sem bila kao “pogojno” sposobna za delo (kot rečeno brez spričevala) in na pol leta sem morala nazaj na pregled na medicino za delo, prvič da preverijo ali se kaj dogaja v smeri mojega diagnosticiranja in drugič spet konkreten pregled. Ker se seveda v letu dni ni glede na naše čakalne dobe zares premaknilo nič, so od mene zahtevali naj jim dostavim kopije vabil specialistov, šele nato so mi izdali potrdilo. Tako da, zame je bilo to plus.

Moraš biti res totalno v kurcu, da ti ne bi podpisali zdravniške. Potrebujejo sužnje na dolgi rok, le kdo bo financiral nenasitno javno plemstvo? Nimajo interesa proizvajati nove socialce.Ista zadeva, kot pri tehničnem pregledu, iste pomanjkljivosti že 10 let, na koncu dobiš potrdilo, čeprav nisi ukrenil popolnoma nič.Denar je sveta vladar!

za navadno službo ga vsak naredi. Eni zavrnejo ekg, pa vseeno dobijo spričevalo. medicina dela je predvsem biznis danes.

Jaz sem šla delati lansko leto in so mi rekli, če bodo izvidi slabi, da se pokliče nazaj so vzeli tudi gsm številko. So pa pregledali vse ekg, pluča, vid, sluh, voda za droge in alkohol in še dodaten pregled za urin, kri vzeli tri mali flaški…..ne vem no če je tako nedolžen ta pregled kot pravite. Če ima nekdo slabo kri ali vodo ga sigurno pokličejo, da ugotovijo kaj je narobe. Delodajalec verjetno ne bo vzel bolnega človeka na delo.


Slabe krvi ce ti trenutno nekaj manjka te pac ne bodo zavrnili za sluzbo

Ja, res je da je Gama GT zelo pomemben faktor preverjanja, ali kandidat konzumira alkohol, ali ne. Sicer se mora potem še sekundarne znake alkoholizma preverjat. Ampak:

Ni pa to vedno res, da če imaš povišan Gama GT, da si reden konzumator alkohola….. Imela povišan Gama GT na pregledu pa ne pijem niti kaplje alkohola; sem pa jemala Sulfasalzin takrat redno :). Znano, da to zdravilo zelo zavede krvne ( jetrne) teste pri takih pregledih….. In ja, če nebi dohterju povedala, bi bila označena za pijanko 🙂

Določena zdravila povišajo vrednost Gama GT, zagotovo. Zato je treba povedat prej, če kaj jemlješ. Ker včasih nimajo vedno tvojega osebnega kartona tam, da bi pogledali zapis, da imaš predpisata ta zdravila, zato je dobro imet tudi izvid specialista, na katerem so ta zdravila prepdisana,da pokažeš, da te po krivem ne spoznajo za alkoholika 🙂

New Report

Close